מקלדת וסיר

 
עודכן 11:48 20/01/2008
לילך וולך

בין אם אתם מחפשים איך להרשים את החמות, חובבי גורמה או סתם נהנים לשחק עם חומרי גלם - בלוגי האוכל הם המקום בו מסתתרים המתכונים השווים והטיפים הקטנים שיעשירו את חייכם

 
 
 
 
 
צילום: visualpanic, פליקר
צילום: visualpanic, פליקר
עולמם של הפודיז (Foodies) – הוא עולם פלאות של אלו האוהבים, מבינים ומעריכים אוכל משובח וחומרי גלם יקרים, ובדרך כלל גם מיטיבי לכת בבישול מעולה. הפודיז חיים בתוככם, מבלי שידעתם, ורוב התנהלותם בשנות האלפיים, מתקיימת בעיקר במרחבים הוירטואליים. הם מנהלים דיונים אמוציונלים, מחליפים מתכונים, מפרסמים ביקורות על מסעדות וסוחרים בטיפים סודיים הקשורים למקומות מומלצים לרכישת מעדנים, ומהי הדרך הטובה ביותר להבחיל פירות נוקשים.

אם אתם מאלו ש"אוכלים כדי לחיות" – צערנו הכן שלוח אליכם על גבי טורטיה - אין לכם מה לחפש בבלוגי וקהילות אוכל. לעומת זאת, אם אתם חובבי אוכל עוד מן הבית – ודאי תחושו שסוף סוף, אחרי שנים של דיבור בשפת הכובשים, (הניג'סים הפנאטים לבריאות), סוף סוף מותר לכם לדבר בשפת אימכם חובבת החמאה והפחמימות.
 
אנשי האוכל מקשטים את הערותיהם ובלוגיהם בשלל פתגמים שמעידים על אהבתם לחיים, לאוכל, ולאהבה בכלל. והאמת היא שעם הפירגון ההדדי והשלווה שבדרך כלל שוררת בפורומי האוכל ובתגובות לבלוגים, שלא כמו העצבניים שממלאים את שאר הפורומים, כנראה שבאמת יש משהו רגוע יותר בהסכמה לעשות שולם עם עולם המזון, על כל הקלוריות הכרוכות בו. לכל פודי שמכבד את עצמו יש סטוק של מספר מתכונים מנצחים ועצות קטנות ויעילות, כמו להחליף את גרידת הלימון בגרידת אתרוג בעונה; תרמיל וניל לבישום צנצנת הסוכר, ועוד סודות ומכמנים של כל צצקע חובב בצקים.

אבל בלוגי אוכל של ממש, כאלו שמקדישים ממירצם ושוקדים על מפעל חיים קטן, איכותי ויציב – את אלו יש להכיר ולהוקיר, ואפילו להוריד בפניהם את הכובע הוירטואלי על פועלם שלא יסולא בפז - לפחות עבור מי שחושק דווקא בבראוניז שוקו-תפוז באמצע הלילה.
 

בתנור - פשטות של מקצוענים

בלוג האפיה והבישול של שירה מותאם בדיוק לאלו שמאוד רוצים, אבל עדיין לא צברו קילומטראז' ארוך במטבח. כל אלו שמילים כמו 'מחמצת' 'בוקה גארני' ושאר מינוחים מקצועיים מלחיצים אותם, יוכלו להיעזר בידה המכוונת והנעימה של שירה. העובדה ש"בתנור", אינה פונה רק למיטיבי לכת, עדיין לא הופכת את הבלוג לבסיסי עד עלבון. אם מתחשק לכם לדעת כמה דקות להרתיח ביצה רכה, פנו למקום אחר. שירה אופה ומבשלת ברמה שלא תבייש אף בשלן מנוסה, רק שהיא עושה זאת באופן שמפשט את האלכימיה הזו לכדי מהלכים ברי ביצוע. מלבד המתכונים הישימים להפליא, כל שלב במתכונים מצולם באופן בהיר וברור, כך שתדעו איך צריך הבצק להיראות, ולא תאלצו לתהות מה זה אומר "קפיצי", או "מתנגד למגע".

לסיכום: אסתטי, נגיש, ומעודכן לעיתים קרובות. דוז פואה.
 

פשוט מבשלת - להרשים את החמות

ארוחת שישי לא ידעה מאיפה זה בא לה (motomo, פליקר)
ארוחת שישי לא ידעה מאיפה זה בא לה (motomo, פליקר)
"פשוט מבשלת", הוא בלוג האוכל של רחלי (רק אחד מתוך כמה ערוצים של הבלוגרית הנמרצת). את הבלוג הזה אפשר לכנות 'משפחתי פלוס' – הוא ייתן לכם רעיונות לשדרוגים ושפצורים של הארוחות המשפחתיות הקבועות, השראה לאירוח ביתי, ועוד צרכים יומיומיים שצריכים להימתח לכדי יומיומיים פלוס. חוץ מכל אלו, תתעדכנו באוכל שמתאים גם לפעוטות, (או שמדובר בפעוט נוח במיוחד, כי נראה שהוא מסכים לטעום מהכל), בקטגוריה ענפה המוקדשת לבנה של רחלי.

לסיכום: לבשלן הממוצע שרוצה למקסם את יכולותיו ולעשות רוח בארוחת השישי.
 
 

בצק אלים - מתכונים בייתים ופוטוגנים

"בצק אלים", (כמו 'אלימות', לא 'אלוהות'), הוא בלוג האוכל של מאיה, המעידה על עצמה שהיא בכלל מעצבת אתרים. האתר אכן מעוצב לעילא, אבל מה שמעניין יותר זה המתכונים – מתכונים משפחתיים, וכאלו מספרי בישול שעברו שיפצורים המתאימים למטבח הביתי - ולא למי שמחזיק אולם קייטרינג שופע מריות בגדלים שונים. מעבר למתכונים המפתים מאוד, יש גם צילומים יפיפיים באקסטרים קלוז-אפ, שיגרמו לכם לרייר על המיקלדת, ואפילו מחממי המיקרו עשויים לקבל את החשק לאפות איזה משהו קטן לשבת.

לסיכום: פוטוגני, נגיש ומשופע בקטגוריות מגוונות וקישורים לאתרי מזון אקזוטיים.
 

חיים דלי שומן - לא רק לחם קל וקוטג'

אפילו בראוניז! (asap images)
אפילו בראוניז! (asap images)
בבלוג של אדוה תמצאו שלל עצות מועילות למי שרוצה להצר היקפים, כולל קריאות עידוד והידד - בעיקר בזכות העובדה שהאתר אינו נכתב ע"י דיאטנית צנומה ומעצבנת שמעולם לא נאלצה להתמודד עם ספירת קלוריות בעצמה. כל מי שמחפש מתכונים שאינם מורכבים מלחם קל וקוטג' חצי אחוז, יוכל למצוא אותם ב"חיים דלי שומן" - מגוון של מתכונים שלא יבאסו לכם את החיים בזמן שאתם מנסים להוריד קילו או שניים. ולא מדובר רק במרקים על גבי מרקים, אלא אפילו בראוניז שפויים ועוד מתכונים שלא יזכירו לכם אוכל בית חולים.

לסיכום: מרכז תמיכה לנאבקים בקילוגרמים, ומקור בלתי נדלה למתכונים נעימים ופשוטים
 

המתכונים של אמא שלי - נפלאות המטבח האמריקאי

האתר של חנית ורן מספק מתכונים ואווירה אמריקאית, מלבד הערבוב המבדר בין עברית לאנגלית במתכונים, גם המתכונים עצמם מביאים את הניחוח של המטבח האמריקאי. המתכונים באתר לקוחים ממטבחן של אמה וסבתה של חנית, וכל התבשילים והמאפים מצולמים להפליא באופן מגרה שמעורר געגועים לא רציונאליים לעוגיות אנשי ג'ינג'ר ושאר תופינים שלא מופיעים ברזומה ההסטורי שלנו והם כנראה חלק מן התרבות הפופולארית שחדרה למוחנו הפותה.

לסיכום: לבשלנים ביתיים שמעוניינים לשפר את ארסנל המתכונים שלהם בטוויסט אמריקנופילי.
 

תופינים - מתכוני גורמה וביקורות

"תופינים" הוא בלוג אוכל המשלב בין ביקורת מסעדות יוקרה ומתכוני יוקרה – אם לטמפרר שוקולד לא מלחיץ אתכם, ויש לכם אוסף רינגים בצורות וגדלים שונים - הרי שמצאתם שפה משותפת עם מונא, בעלת הבלוג. האלמנט המאפיין ביותר את "תופינים", הוא איכות-איכות-איכות. כבלוגרית עצמאית, מרשה לעצמה מונא להביע ביקורת נוקבת כשצריך, וכאן תוכלו להיות בטוחים שהביקורת שקיבלתם אינה נגועה בשיקולים יחצנ"יים.

לסיכום: מעט מתכונים, למיטיבי לכת ומעלה, והרבה ביקורות מסעדות לפיינשמקערים.
 
רשימה זו לא מתיימרת לכסות את כל בלוגי האוכל המצויינים שתמצאו במרחב הוירטואלי הישראלי, ועם כל אלו שטורחים על הסירים והמקלדת ולא זכו להערכה המגיעה להם, שלוחה בזאת בקשת סליחה. עם זאת – לבטח תמצאו את הבלוגים האלו ככרטיס כניסה התחלתי לעולמם של הפודיז בסייבר ספייס, ומשם תלנקקו ותגגלו כאוות נפשכם, עד לאן שהתיאבון יוביל אתכם.
 
עוד כתבות במדור כלי עזר לבשלן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.