מיובשים ואוהבים את זה

 
עודכן 16:37 17/01/2008
יעל ניסקי

הם החזירו לגבי עמרני את כח הגברא, מוסיפים לכל תבשיל ארומה מיוחדת, ועל הערך הקלורי שלהם פתחנו פסקה נפרדת. תעשו היכרות עם החבר'ה של ט"ו בשבט

 
 
 
 
 
צילום: Andrew Pescod , פליקר
צילום: Andrew Pescod , פליקר
המבוגרים (שלא לומר - הזקנים) שביננו, אולי זוכרים עדיין את הפרסומות הפרובוקטיבית משהו בכיכובו של גבי עמרני. זו שניסתה לשכנע אותנו שפירות יבשים מחזקים את כוח הגברא. גם אם לא השתכנענו לגמרי שאכן מדובר בויאגרה טבעית, אי אפשר להתכחש לעובדה שאין על פירות יבשים בכל מה שקשור לתוספת ארומטית לתבשילים ומאפים - ארומה ייחודית שלא תוכלו לקבל משום אבקה או תמצית טעם מלאכותית.
 
גם מבחינה בריאותית, מסתבר שעדיף להעדיף פירות יבשים על פני חטיפים וממתקים, למרות שמבחינה קלורית הם לאו דווקא רזים יותר - "הפירות היבשים הם הממתקים של הטבע" אומרת ענבל קרקו, הדיאטנית הראשית של "שומרי משקל": "הם מכילים פיטו-כימיקלים, מינרלים וערכים תזונתיים הקיימים בפירות עצמם, למעט כמובן מים וויטמינים מסוימים כמו ויטמין C, שלא שורדים את תהליך הייבוש". לכל פרי, מיובש ככל שיהיה, יש יתרון בפני עצמו: משמש יבש - עשיר בברזל, אגוז מלך מכיל חומצות שומן מסוג אומגה 3, אגוזי פקאן ושקדים עשירים בשומן חד בלתי רווי (בדומה לשמן זית) ושזיף יבש מוכח בהשפעתו במניעת עצירות.

פירות יבשים יכולים לשמש להמתקה טבעית של מאכלים, אבל כדאי לזכור שהם יכולים להיות מאד משמינים. "הפירות היבשים הם בעלי צפיפות קלורית גבוהה. ב-100 גרם של פרי יבש יש בממוצע פי 5 קלוריות מפרי טרי. אבל פירות יבשים לא משביעים כמו פרי טרי ובדרך כלל אוכלים 4-5 מהם לפני שנעצרים" מוסיפה קרקו, וכאן בעצם ממסתתרת הסכנה האמיתית לגזרה.
 

קחו בחשבון: תכולה קלורית ל- 100 גר' של פירות יבשים

צילום: לגעת באוכל
צילום: לגעת באוכל
משמשים: 238 קק"ל
ערמונים (עם קליפה): 157 קק"ל
צימוקים: 300 קק"ל
שזיפים: 208 קק"ל
תאנים: 255 קק"ל
תמרים: 247 קק"ל
תפוחי עץ: 243 קק"ל

תכולה קלורית ל- 100 גר' אגוזים מקולפים ולא קלויים:

שקדים: 586 קק"ל
אגוזי פקאן: 667 קק"ל
אגוזי מלך: 642 קק"ל
בוטנים: 567 קק"ל
 
משמינים או לא, ישנם לא מעט מתכונים עם פירות יבשים. בתבשילים של בשר ועוף, השילוב של מתיקות הפירות עם מגוון התבלינים מעניק ניגודיות בחיך ועומק של טעמים. התיבול, הבשר וכמובן הבישול עצמו, מעבירים לפירות רכות וטעם נפלאים ואילו הפירות מעבירים לבשר ולשאר מרכיבי התבשיל ארומה פירותית. אגוזים, שקדים ובוטנים מוסיפים למרקמם של תבשילים ועוגות קראנצ'יות שובבית וכמובן שמנוניות טבעית נעימה וטעם מיוחד.

נסו בעצמכם - גלריית המתכונים לט"ו בשבט של נענע 10
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.