שניצל אלגנט

 
עודכן 13:48 24/01/2008
אורן גירון, על השולחן

זו לא חוכמה להמם את האורחים עם ארוחה שנשענת על חומרי גלם יקרים. כך תעשו את זה בגדול עם שניצל, אורז, תפוחי אדמה ופיתה

 
 
 
 
 
גם המנות הכי יומיומיות ושגרתיות מקבלות מראה מנצח, אם מוצאים דרך אלגנטית להגיש אותן. כך תוכלו להפתיע בני משפחה ואורחים עם קציצות מפוארות, שנראות כמו טראפלס שוקולד; סלט כרוך בעלה חסה, שנראה כמו בוקה; או אנטיפסטי ירקות עם לוק של מגדל הפתעות. המנות נראות מושקעות, אך סוד הפשטות נשמר — הן לא דורשות מאמץ או זמן רב, ואת רובן אפשר להכין אפילו יום קודם.
 

גלילי סלט מהירים

אופציה להגשת מגוון רחב של סלטים, אבל קצת אחרת. משתמשים בעלה החסה כמצע שאוגד בתוכו את הירקות והרוטב, מקפידים שתהיה הפתעה פריכה או חמה מעל (כמו רצועת עוף צלוי) וכורכים את העלה סביב. חגיגה מקורית ונאה, שמתאימה מאוד כמנת מתאבן או כמנה ראשונה קלילה.
 

חומרים ל-6 מנות:

צילום: asap images
צילום: asap images
10-6 עלים גדולים של חסה ערבית
1 סלק טרי קלוף וחתוך לגפרורים
3 פרוסות לחם חתוכות לאצבעות וקלויות בתנור
צרור עלי ארוגולה
לרוטב:
1/2 כוס מיונז משובח
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים בצנצנת.
2. מניחים עלה חסה על משטח עבודה. מניחים עליו ירקות, עלי ארוגולה ולחם קלוי, יוצקים מעל מעט 3. רוטב וכורכים את העלה סביב. אפשר לקשור את העלה בענף עירית או בצל ירוק. מגישים מיד.
 

טמפורה סושי עוף ופלפלים קלויים

מי לא אוהב חזה עוף צלוי או שניצל לצהריים? עוד יותר טוב עם אורז לבן ליד וסלט מרענן כתוספת. הנה וריאציה שיוצרת סושי ישראלי אלגנטי, מצופה ושחום ממש כמו שניצל. את הגלילות אפשר להכין יום מראש, אך הטיגון צריך להתבצע לפני ההגשה.
 
 

חומרים ל-6 מנות:

1 פלפל אדום קלוי וחתוך לרצועות (אפשר להשתמש בפלפלים קנויים)
1 כפית אבקת ווסאבי מדוללת במעט מים
6 דפי אצת נורי לסושי שמן לטיגון עמוק
לאורז:
½1 כוסות אורז עגול לסושי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/4 כפית אבקת שום
לעוף:
1/2 פרפר חזה עוף טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
לטמפורה:
2 ביצים טרופות מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כוס פירורי לחם
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית זעתר יבש
לרוטב:
2 כפיות אבקת ווסאבי
3 כפיות מיונז משובח
3 כפות שמנת חמוצה
מלח

אופן ההכנה:
1. מכינים את האורז (לא כמו שמכינים אורז לסושי): שמים אורז ו-½1 כוסות מים בסיר. מוסיפים תבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 25 דקות בדיוק. מצננים היטב.
2. מכינים את העוף: חוצים את חזה העוף לרוחב, כדי ליצור 2 משטחים דקים, וחותכים לרצועות בעובי 2 ס"מ. מתבלים בפלפל ומלח.
3. מכינים את הרולים: מניחים מחצלת לגלגול סושי על משטח עבודה ועליה דף אצת נורי, כשצידו המבריק כלפי מעלה. טובלים ידיים במים ומשטחים שכבת אורז בעובי 1/2 ס"מ. מניחים רצועת עוף לרוחב העלה על האורז, לידה רצועת פלפל קלוי ועל הכל פס משחת ווסאבי. מגלגלים לגלילה הדוקה מאוד. מכינים כך את כל הרולים.
4. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים ושומרים בקירור.
5. מצפים, מטגנים ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק, טורפים ביצים ומתבלים במלח ופלפל. בכלי נפרד מערבבים פירורי לחם עם עשבי תיבול יבשים.
6. טובלים את הרולים בביצה טרופה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן החם כ-3 דקות להזהבה עמוקה. מעבירים לנייר סופג.
7. פורסים את הרולים למנות ומגישים לצד הרוטב.
 

מרק קרם תפוחי אדמה בשלושה צבעים

מרק קל ופשוט, שמכינים בסיר אחד ומחלקים לשלושה. לאחד מוסיפים מחית גזר, לשני - מחית סלק, וכך מתקבלים שלושה מרקים בשלושה צבעים מרהיבים. יוצקים לקערת הגשה, ומתקבלת דוגמת ספירלה. את ההשראה קיבלתי מקרין גורן, כשהכנו יחד עוגת גבינה ושוקולד בספירלות. אפשר להכין את המרק יום מראש ולחממו לפני ההגשה.
 

חומרים ל-6 מנות:

2 בצלים קלופים וחתוכים גס
3 שיני שום קלופות
2 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 ליטר ציר עוף או ירקות
5 גזרים חתוכים לקוביות
2 סלקים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט מגורר
גבעולי אורגנו או תימין לקישוט

אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה בצל, שום ותפוחי אדמה עם ציר עוף בסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה לריכוך מלא.
2. מבשלים גזר וסלק במים בשני סירים נפרדים 40-30 דקות או עד לריכוך מלא. מרסקים כל אחד מן הירקות בנפרד במעבד מזון, לקבלת מחיות חלקות - סגולה וכתומה.
3. מרסקים את תכולת סיר תפוחי האדמה למחית חלקה. משתמשים במי הבישול, על מנת לדלל את המרק במידת הצורך. המרקם אמור להיות סמיך.
4. מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים שמנת מתוקה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מחזירים לרתיחה ומורידים מהאש.
5. מחלקים את המרק בין שלושה סירים. לסיר אחד מוסיפים את מחית הגזר, מערבבים ומתקנים תיבול; לסיר השני מוסיפים את מחית הסלק, מערבבים ומתקנים תיבול; הסיר השלישי נשאר לבן.
6. מעבירים את שלושת המרקים לכלי מזיגה (הכי נוח להשתמש במדי ליטר או בקנקני שתייה עמידים בחום). יוצקים שכבה נדיבה מן המרק הכתום. לצלחת מרק שטוחה. למרכזו יוצקים את המרק הלבן, כך שנוצר עיגול נוסף במרכז, ומסיימים בעיגול שלישי במרכז - המרק הסגול. מקשטים בגבעול אורגנו או תימין ומגישים מיד.
 

מאת אורן גירון, "עושים בישול". צילום: דניה ויינר, רונן מנגן

סגנון: רותם ניר, מתוך גיליון 188 של על השולחן.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.