פותחים סוגרים

 
עודכן 12:22 28/01/2008
רועי ירושלמי, שפים

מסעדות פועלים חדשות פועלות בשטח, ויש גם סושיה עם אווירה בנמל תל אביב. מנגד - שתי מסעדות שבקו חיים אחרי קרב ארוך ומייגע. חדשות המסעדנות

 
 
 
 
 

בודגה נסגרה

זמן לא רב לאחר פתיחתה המתוקשרת נסגרה "בודגה" מסעדת השף המושקעת ברחוב הרצל. המסעדה המעוצבת לעילא שכינתה את חללה "אטלייה" ואת מטבחה "אלטה קוזינה - מטבח עילי ים תיכוני" ניסתה להוות אלטרנטיבה ל "מסה" ועל תפריטה היה אמון השף עידו הלפרין. כעת נפתח במקום - כיאה למתחם לילינבלום-הרצל - מגה בר "ניו יורקי" חדש בשם "הרצליה". הפתיחה - בשבת הקרובה.

"סגירתה המהירה של 'בודגה' הייתה כרוניקה ידועה מראש," טוען מקורב לצלחת. "היומרנות המוגזמת בכל התחומים – התפריט המתחכם, העיצוב מנקר העיניים והאופן שבו בחרו הבעלים למצב את המקום - לא הצליחה לחפות על אוכל בינוני המתומחר באופן מופרז. בתל אביב של 2008 זה פשוט לא מספיק והקהל הצביע ברגליים." ואכן, נראה שפתיחתה מחדש כְבַּר תיטיב יותר עם העיצוב, שבו התלבטה 'בודגה' לחיוב יותר מכל.
 

הסוף לפירי פירי - רשת ננדוס שבקה חיים

לאחר דשדוש ממושך, נסגרה בקול ענות חלושה רשת מסעדות העוף הדרום אפריקאית "ננדוס". הרשת שנפתחה לפני 12 שנים והחזיקה בשיאה כ20 סניפים ברחבי הארץ, הציעה מגוון עופות צלויים בתיבול בסגנון אפריקאי בשם "פירי פירי".

לאחר סגירה הדרגתית של מרבית הסניפים, נסגרו השבוע 4 הסניפים האחרונים של הרשת.
בחברת אדי גלובל, בעלת הזכיון לרשת "ננדוס" ו"מקסיקנה" מתכננים להתמקד כעת ברשת המרכז האמריקאית ורשת הפיצריות "פיצה סקוור", הפונה לקהל ערבי-ישראלי ומתעתדים לפתוח סניפים גם ברשות הפלסטינית. במקום הסניף ההרצלייני והותיק ביותר של הרשת תיפתח בימים הקרובים חומוסיית אבו סעיד.
 

סושי בר חדש בנמל תל אביב

סושי ריפבליק, השואל את שמו ממוסד יפני נודע בניו יורק, הוא סושי בר חדש שנפתח לאחרונה במתחם צפון הנמל. מלבד סושי, בתפריט יהיה ניתן למצוא מנות אסיאתיות ושלל קוקטיילים המבוססים על משקאות מבעבעים. על האוכל במקום אמון גיא טולדו, מקייטירינג טולי שף.

הייחוד ב"סושי ריפבליק", הוא העיצוב המהוקצע, המשלב בין מראה עולץ וססגוני לצבעי שחור ואדום ומכונה על ידי רועי חמד, המעצב - "פופ ארט יפני".

סושי ריפבליק. התערוכה 3, נמל תל אביב.
 

"קסרול" נפתחה על חורבות "מול עדן"

את החלל שאכלס את מסעדת "מול עדן" עד לא מזמן, מאכלסת החל מהשבוע "קסרול", בר-מסעדת פועלים. במקום מוצעים מגוון תבשילי קדרה, המתבשלים על פלטה במרכז הבר, וכן שלל מטעמים מהמטבח הטריפוליטאי כצ'רשי (סלט דלעת וקימל) ומרדומה (סלט עגבניות). החמוצים, המרקחות והליקרים שנחים על מדפי המסעדה ותופסים את תשומת הלב במסעדה, הוחמצו רק בימים האחרונים וייפתחו בעוד חודשיים.

"הכיוון שלנו היה להקים מסבאה שהיא מסעדת פועלים קצת יותר יפה ויותר כיפית," מספר בני ברגה, השף והבעלים. ברגה (שף במסעדת "c" וסו שף ב"מאנטה ריי") ושותפו אמיר גרוסגליק (לשעבר סו שף במסעדת "דלאל") מבשלים במקום יחד עם אמו של ברגה, לאה.

קסרול. לילינבלום 3, תל אביב. טלפון: 077-5448004. כשר

***
 
 

חדש חדיש ומחודש - מסעדת בראכה

אל מסעדת דיאלנא הנצרתית שתקעה יתד זה מכבר ברחוב בן יהודה התל אביבי, מצטרפת מסעדה מרוקאית ישנה - חדשה. המסעדה העונה לשם בראכה (אין קשר ל"בראכה" ז"ל, המסעדה המושקעת של אביב משה שהייתה ממוקמת ברחוב אחד העם) נפתחה כבר לפני כשנה והחליפה בימים אלו בעלות. גם במטבח חלו חילופי כוחות, אך הקו הקולינרי – אוכל מרוקאי ביתי, נשמר. בכניסה לבראכה ניתן להציץ לסירים ולהתרשם מהתבשילים המוצעים ולהרכיב מהם עסקית ב 39 ש"ח. הדגש במקום עבר כעת לטייק אווי (כולל הכנת משלוח לשבת בהזמנה מראש).

בראכה. בן יהודה 147, תל אביב. טלפון: 03-5220220 שעות פתיחה: א'-ה' 20:00-12:00, ו' 16:00-11:00
 

נפתחה מחדש מסעדת גן היקב שבצרעה

בימים אלה נפתחת מחדש מסעדת גן היקב צרעה בהרי ירושלים. המסעדה תגיש מדי שישי ארוחות בוקר כפריות בלווי יין וכן סלי פיקניק בשני גדלים המוצעים למטיילים בסביבה. הסלים מוצעים גם במהלך כל השבוע וכוללים מבחר גבינות, זיתים וריבות. ומחירם (170/240 ₪) מגלם גם בקבוק יין של יקב "צרעה".

גן היקב. קיבוץ צרעה. א'-ה', 10:00-17:00, ו'-9:00-14:00 . ארוחות בוקר מוגשות בימי ו' בלבד 09:00-13:30.
 
מתוך אתר שפים
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.