אוכלים, נוסעים

 
עודכן 14:36 04/02/2008
רועי ירושלמי, שפים

שירות הסעות חינמי למסעדות, בית קפה בתוך ספא לאופניים ועוד: הפתיחות, הסגירות והחדשות החמות של עולם האוכל והמסעדנות

 
 
 
 
 

דודו אוטמזגין תוקע יתד באזור המרכז

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
אחרי שדיווחנו על הגעתם של המאפים ושלל המתוקים של דודו אוטמזגין לבית הקפה-פטיסרי ההרצלייני רפאל, השיק השבוע הפטיסייר מהצפון, סניף ראשון באזור המרכז.

הסניף ממוקם בקומה התחתונה של "גן העיר" התל אביבי ומתפרס על 85 מ"ר, בנוסף לרחבת בית קפה חיצונית."זה פשוט היה המקום והזמן הנכון לפתוח את הסניף הראשון מחוץ לאזור הצפון", מספר אוטמזגין. "זהו סניף מרווח, ממש לא 'שתי עוגות על המדף', אלא פטיסרי שהוא גם בית קפה".
לפתיחת הסניף חברו לאוטמזגין שני שותפים שלא מתחום האוכל: יפית מנשה ורפי בנימין. במקום יוצעו מעל 100 סוגים של עוגות ועוגיות, העשויים על פי רוב בשיטות צרפתיות. ביום שישי ייתווספו למבחר לחמים וחלות לשבת.

פטיסרי דודו אוטמזגין. אבן גבירול 71 (גן העיר), תל אביב. טלפון: 03-5292472. א'-ה' 9:00-20:00 (בהמשך עד חצות), ו' 9:00-15:00. טלפון: 03.5292472. כשר. משלוחים: לפי הזמנה מראש.
 

שף ותפריט חדש בברקרולה

מתיחת פנים קולינרית משמעותית ב"ברקרולה", מסעדת השף בכפר סבא - את מקומם של השף נועם דקרס והקונדיטור עומר זרניצקי יחליף השף ערן זינו. כחלק מהשינויים, זינו מכניס בימים אלו תפריט חדש לגמרי למסעדה, המחולק ומסודר לפי גודל המנות - מהקטן לגדול. הדגש הקולינרי יינתן על חומרי גלם עונתיים, ולצד התפריט יוצעו מספר רב יחסית של מנות יומיות משתנות.

את ההשראה לתפריט שואב זינו מהמסעדות האיטלקיות של מריו בטאלי, המככב בגרסה האמריקאית של קרב סכינים. "כמו בטאלי, אני אוהב אוכל פשוט, אוכל רחוב וחגיגה של אוכל" אומר זינו. על הקו המנחה של התפריט החדש של "ברקרולה" אומר זינו כי "ארוחה במסעדה צריכה להיות אירוע משמח ויצרי, לא אינטלקטואלי. מנות צריכות לרגש ולהפתיע את החיך ולא לאתגר אותו". רשמנו לפנינו.

ברקרולה ביסטרו בר. עתיר ידע 13, א.ת החדש כפר סבא. טלפון: 7669606- 09
 

סולאוס - ספא לאופניים ובית קפה חדש

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
מי שעשו את דרכם לאזור התעשייה של רמת החי"ל בחודשים האחרונים, יכלו להתרשם ממבנה חדיש ובעל עיצוב מסקרן, שקרם עור וגידים בכניסה לאזור התעשייה. המקום המזכיר בצורתו צדפת זכוכית, נפתח לפני 3 שבועות וקרוי סולאוס על שם השריר ברגליים האמון על הדיווש.

על אף שהרעיון המרכזי הוא לעשות הרבה כבוד לאופניים ולרוכביהם ("ספא של אופניים", מכנים הבעלים את פועלם), ניתן למצוא במקום שני מקומות שמתמקדים באוכל: מזנון קטן, המגיש קפה ונשנושים, המצוי בקומת הכניסה ועל הכביש, ובית קפה אינטימי בקומה התחתונה, שאת תפריטו בנה השף ליאון אלקלעי ("מינו הדייג", "טוני וספה").
 
בית הקפה מצוי עדיין בהרצה ומציע מנות דלות קלוריות, המותאמות במיוחד לרוכבים וכן מגוון סלטים, עוגות של "בן עמי", וארוחות בוקר. למי שיגיע למקום, עם או בלי אופניים יוכל להנות גם משירות תיקון ושטיפת אופניים, השכרות יומיות, חוגי רכיבה (במקום יש אפילו – כמה נוח - מקלחות). עם זאת, העניין מצוי בעסקת "פיקניק באסקט" – דיל מיוחד המשלב השכרת אופניים וסל פיקניק מושקע שמכינים בבית הקפה. בהחלט עושה חשק לעשות טיול רומנטי בפארק, במזג אויר יפה יותר.

סולאוס, מזרח פארק הירקון (בכניסה לאזור התעשייה רמת החי"ל). טלפון: 03-6495775
 
 

שירות הסעות חינמי למסעדות של מיצובישי

מבצע חדש של מיצובישי מקדם את ג'יפ האאוטלנדר של החברה באופן לא שגרתי: טרמפ למסעדות נבחרות במתחם נחלת בנימין והרצליה פיתוח.

במשך שבועיים תוצע לסועדים הסעה הלוך וחזור בג'יפ החדש של מיצובישי. בשבוע הראשון (28.1-3.2) יוכלו סועדי מתחם רוטשילד נחלת בנימין להנות מההטבה ובשבוע השני (4-11.2) – סועדי הרצליה פיתוח. בחברת ההפקה המארגנת את המבצע, מובטח כי לא מסתתר שום קאטצ' מאחורי היוזמה הנדיבה, מלבד היכרות עם האאוטלנדר.

כדי להזמין את השירות, מצלצלים למסעדות המשתתפות במבצע (אורקה, הטרקלין, יקימונו, ל'אנטריקוט, מיט בר, סושידו ותהל מתל אביב ו"מינה טומיי", "מיט אנד וויין", "טיקה", "קיוטו", "ימאקה" ו"לבן" בהרצליה) או למוקד מיצובישי. שווה נסיעה? בהחלט.

שירות ההסעות של מיצובישי אאוטלנדר (28.1-11.2). לתאום הסעה יש לצלצל למסעדות או למוקד מיצובישי: 03-9100299
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.