שינויים בהרגלי הזלילה

 
עודכן 10:52 06/02/2008
יעל ניסקי

חלאס עם הבמבות והבייגלה - קבלו נישנושים ביתים קלים ומהירים להכנה, שישדרגו את הרביצה המשפחתית בסלון מול הטלוויזה

 
 
 
 
 
החורף הופך אותנו לאנשים של בית - כאלו שמעדיפים את הפינה החמה להתכרבל בה בבית, ונמנעים מיציאות מיותרות לרחוב, גם אם הוא לא לגמרי רטוב ורק קצת קר. בין אם אתם אוהבים לעשות את זה עם ספר טוב, סרטי די.וי.די או זפזופ סתמי מול הטלוויזיה - חווית הבילוי הביתי לא תהיה מושלמת בלי כמה נשנושים טעימים בהישג יד.

ג'אנק פוד בשקית כמו ביסלי ובמבה אמנם מספקים פתרון מהיר, אבל הם לא באמת מוסיפים לאווירה, או לחילופין - לאיכות התזונה שלכם. הפינוק הקולינארי האמיתי נמצא בחומרי גלם טריים ומנות קטנות ואיכותיות שניתן להכין בקלות ובמהירות - כי בכל מקרה, המטרה היא לא להישאר כל הערב במטבח, אלא להגיע כמה שיותר בחזרה לספה.

יצאנו ומצאנו מתאבנים קלילים, טעימים ומושקעים באווירה ביתית, שישאירו לכם חשק לעוד. בין ההצעות תוכלו למצוא מנות מתוקות או פיקנטיות, בשריות או צמחוניות. חלקן, אגב מתאימות גם לילדים מבלי להזניח את החיך המתוחכם של ההורים. ההנאה מובטחת.
 

פאצ'נגה- בוריק

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
חומרים ל- 10 מנות:
1 ק"ג עגבניות
100 גרם פלפל ירוק
1/2 קילו מוצרלה
1/2 קילו פסטורמו (פסטראמה תורכית - בשר בקר מעושן)
250 גרם גזר
50 גרם שמיר
10-15 עלי פילו
1 חלמון ביצה

אופן ההכנה:
1.חיתוך כל החומרים: את העגבניה יש לחתוך לחצי ולהוציא את הגרעינים. לחתוך את החצי לשניים ולפרוס באלכסון. מהפלפל הירוק יש להוציא את הגרעינים, לחתוך לחצי ולאחר מכן לרצועות. לגרד בפומפייה את המוצרלה. לחתוך את הפסטורמו לפרוסות ולאחר מכן לרצועות. לגרד את הגזר בפומפייה. לערבב את כל המרכיבים יחד.
2. לחתוך את עלה הפילו לשני משולשים.
3. לשים את המילוי ולקפל את שני הדפנות ולהתחיל לגלגל כלפי מעלה. לקראת הסוף למרוח בחלמון של ביצה ולסגור.
5. לטגן בשמן עמוק.
 

מדליונים ממולאים בבשר כבש, צנובר ועשבי גינה

חומרים:
1 עלה לדר (משמש מיובש שטוח)
200 גר' בשר כבש קצוץ
3 כפות צנובר קלוי
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 בצלצלי שאלוט
2 כפות עירית קצוצה
1/2-1 כפית ראס אל חנות (תערובת תבלינים מרוקאית, להשיג בחנויות התבלינים)
מלח ופלפל לטעמכם
1 כף שמן

אופן ההכנה :
1. לחמם את שמן הזית ולאדות את הבצלצלים הקצוצים דק עד גוון זגוגי .
2. להוסיף את הבשר ולאדות עד שינוי הצבע.
3. לכבות את האש ולתבל עם התבלינים, הצנובר ועשבי התבלין.
4. להניח על עלה הלדר ולגלגל.
5. לפרוס את הלדר ולחמם קלות לפני ההגשה .
 

חציל הנזיר

רכיבים ל-4 מנות:
1 חציל שלם
1 כוס טחינה
1 לימון
שן שום קצוצה דק
2 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט סומק
גבעול פטרוזיליה

אופן ההכנה:
1. קולים את החציל על האש או על הגז ומקלפים.
2. מכינים את הטחינה לרמת סמיכות גבוהה.
הגשה:
3. שמים את הטחינה במרכז הצלחת ומשטחים מעט
4. מניחים את החציל על הטחינה ומפזרים עליו את שן השום. יוצקים את שמן הזית, סוחטים את חצי הלימון וממליחים.
5. לקישוט מפזרים את הסומק על שולי הצלחת ומניחים את הפטרוזיליה על החציל.
 
 

תמרים ממולאים

חומרים:
100 גר' פיסטוקים קלועים
100 גר' בוטנים קלועים
100 גר' אגוזים קלועים
100 גר' שקדים קלועים
30 תמרים מגולענים

אופן הכנה:
1. טוחנים פיצוחים עם עשרה תמרים מגולענים למחית אחידה.
2. ממלאים כל תמר בתערובת שנוצרה.
ניתן להגיש עם סירופ שוקולד חם או עם גלידה מאיכות טובה.
 

פרנץ' טוסט עם בננות וגנאש שוקולד חם

חומרים ל-4 מנות:
2 ביצים
3 כפות שמנת מתוקה או חלב
2 כפיות גדושות סוכר
50 גר' חמאה
2 בננות, חתוכות לפרוסות דקות
4 פרוסות לחם לבן או חלה (רצוי מיום האתמול)
לגנאש השוקולד:
100 גר' שוקולד מריר, חתוך לקוביות
100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
לקישוט:
פתיתי קוקוס
עלי נענע
 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הביצים עם שמנת מתוקה ו- 1 כפית סוכר וטורפים היטב.
2. מחממים במחבת כבדה על אש בינונית חצי מכמות החמאה.
3. טובלים את פרוסת הלחם בבלילת הביצים ומטגנים משני צידי הלחם עד להשחמה. מוציאים את הפרנץ' טוסט ושומרים במקום חם.
הגנאש:
1. מרתיחים את השמנת המתוקה בסיר קטן.
2. מוסיפים את קוביות השוקולד ומורידים מהאש. מחכים שלוש דקות עד שהשוקולד יימס ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
3. על אותה מחבת בה טוגנו הפרוסות, מוסיפים את שארית החמאה ומטגנים את פרוסות הבננה. מוסיפים את יתר הסוכר ומטגנים על אש בינונית עד שהבננות מזהיבות.
ההגשה:
על צלחת מניחים פרוסת פראנץ' טוסט, יוצקים כ-1/4 מכמות הבננות, ויוצקים מעט מגאנאש השוקולד ומעטרים בפתיתי קוקוס ועלי נענע.
 

המתכונים באדיבות:

מרכז "לגעת באוכל" (מדליוני לדר ממולאים), מסעדת Tike (פאצ'נגה- בוריק), מסעדת ערבסקה (חציל הנזיר) ושף אבי ביטון ממסעדת אדורה (פרנץ' טוסט ותמרים ממולאים).
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.