וגר ארנב עם כבש

 
עודכן 16:42 06/02/2008
אוכל נענע

בלוג חדש ממליץ על מסעדות שקרניבורים וצמחונים יוכלו ליהנות מהן ביחד

 
 
 
 
 
צילום: visualpanic, פליקר
צילום: visualpanic, פליקר
קרניבורים וצמחונים לנצח יסתכלו זה על זה בעין עקומה. אלו לא יודעים מה הם מפסידים עם כל החסה הזו, ואלו לא רואים את ההשלכות הקיומיות של תאוות הבשרים שלהם. מבלי לנקוט עמדה, אפשר להבין לפחות למה קרניבורים רבים נאחזים בסטייק שלהם כאילו מדובר בטופס הזוכה בלוטו - במשך שנים התפריט הצמחוני נתפס כדבר עצוב, משעמם וחסר ערכים תזונתיים חשובים (כמו למשל שניצל).

אבל עם השנים והמודעות, אפשר לחוש את השינוי שמתפתח בעולם הקולינריה הישראלי. הטרנד האורגני חסר הפרופורציות הביא איתו גם בשורות טובות לצמחונים באשר הם: יותר חומרי גלם חדשים, שיוצרים מנות מעניינות, יותר מסעדות שפותחות את שעריהן בפני מנות צמחוניות שאינן פסטה, ויותר אוכלי בשר שמוצאים את עצמם מזמינים קיש חציל פטריות ורוזמרין מאשר סטייק מדמם היטב. לא בדיוק מהפכה, אבל בהחלט שינוי מרענן.
 
גם הבלוגרית "קרם ברולה" מצאה את עצמה נדחקת אל תוך הנישה הזו, של קרניבורית-אוכלת-חסה. זה התחיל בלית ברירה, כהגדרתה, עקב מערכת יחסים עם צמחונית מרובת ניסיון. אחרי תקופה של שיעמום במסעדה ואכילת תוספות, היא מצאה את עצמה גולשת יותר ויותר לצד המאמין בעקרונות הצמחונות, ולא רק מחוסר ברירה.

אז עכשיו קחו בחורה שבמשך שנים אכלה בשר בלי למצמץ, הצמידו לה אג'נדה חדשה ושילחו אותה לסעוד בבתי אוכל ברחבי הארץ. התוצאה: בלוג ביקורת מסעדות (ומתכונים), שמטרתו לחשוף מסעדות שהן "וג'י-פרנדלי" ברחבי הארץ, ומנות מומלצות במסעדות שבתפריט שלהן מופיעות, חס ושלום, גם חיות עדר שונות.
 
"בשביל להשלים את מנת הפחמימות היומית הזמנו גם סנדוויץ' גבינת עיזים שהיה טעים וסביר כמו כל סנדוויץ' קנוי (32 ₪). בתפריט גם סנדוויץ' אבוקדו וביצה קשה (29 ₪) שלא נוסה. שאר הסנדוויצ'ים מכילים גופות (מתוך הביקורת על "הוואנה")

למען הפרוטוקול, יש לציין כי הבלוג עדיין בחיתוליו, אבל כבר מתחיל לספק את הסחורה - ביקורת על מסעדת "פאפאס" ועל הדיינר הקובני "הוואנה", אשר מוגשות בליווי פירוט על כל מנה (כולל מחיר) וכמה מילים על האווירה. הנימה עניינית מאוד, ומלווה בקריצה האישית של הכותבת, שכנראה (ניחוש שלי) עוד תהפוך עם הזמן למאפיין חשוב ברוח הבלוג.

בנוסף לביקורות, הבלוג מקושט גם במתכונים נטולי בשר או כאלו שעברו הסבה, כמו חמין ללא בשר. בסך הכול - כל הבלוג הזה מריח כמו תוספת נאה למועדפים, מקום להתעדכן בו לגבי מסעדות שכדאי לטרוח ולהגיע אליהן, ומתכוני חובבים פשוטים להכנה, למי שמתקשה בגזרת הבישול.

בשורה התחתונה: לגזור ולשמור.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.