מטבח במקום אולפן

 
עודכן 11:49 11/02/2008
רועי ירושלמי, שפים

קורס מיוחד של הסוכנות היהודית מביא ארצה צעירים ללימודי בישול, ועוד גלאט כשר

 
 
 
 
 
צילום: אתר שפים
צילום: אתר שפים
מסתבר שציונות אפשר למצוא גם במטבח: בימים אלה מסיימים 17 טבחים צעירים קורס שפים מיוחד, המכשיר אותם לבישול במטבח כשר למהדרין. תכנית לימודי השפים נערכת השנה בפעם הרביעית והיא מתקיימת ב"בית הספר הירושלמי לאמנות הבישול", במושב מסילת ציון. תוכנית לימודי השפים היא חלק מפרויקט "מסע" שמאורגן על ידי משרד ראש הממשלה והסוכנות היהודית, שמטרתו לקרב צעירים יהודים לישראל. בפרויקט משתתפים 8,000 יהודים צעירים מכל העולם.

במסגרת קורס השפים הגיעו ארצה משתתפים צעירים מארה"ב, צרפת, קנדה, ברזיל וקולומביה, שהגיעו ללמוד את רזי הבישול הגלאט-כשר. הלימודים נמשכים 10 חודשים ובמהלכם לומדים השפים הצעירים קונדיטוריה, בישול וקורסי היכרות עם יין. הלימודים מתקיימים באנגלית וסגל ההוראה מורכב אף הוא מצוות של שפים-עולים.

השבוע ערכו משתתפי הפרויקט את ארוחת הטעימות הראשונה שלהם, בהשתתפות אורחים מחוץ למרכז הלימודים. בין המנות שכיכבו בתפריט: מרק בצל צרפתי, כנפיים ברוטב בפאלו, מגדל ירקות אנטיפסטי ברוטב פלפלים, בקר ברוטב קריבי ואננס, ולקינוח שטרודל תפוחים וקרפ סוזט.

ומה קורה עם סיום הלימודים? מרבית המשתתפים מתכננים להשתלב במסעדות כשרות בחו"ל, ומקצתם מדברים על עלייה ארצה. אילן סולטניק, משתתף מקולומביה, מתכנן לפתוח מסעדת גורמה כשרה בבוגוטה, הראשונה מסוגה בארצו.

מתוך אתר שפים
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.