חובה בכל מטבח

 
עודכן 17:02 17/02/2008
ריני והיאלי, ``האופות והאמיצות``

משפכטל של פעם ועד קולף תפוחים: הדברים הקטנים והזולים שישדרגו לכם את הבילוי במטבח. המלצות חמות מהבלוג של "האופות והאמיצות"

 
 
 
 
 
מקובל לחשוב שתחביב המטבח הוא תחביב יקר מאוד. שלא תבינו לא נכון, לא באנו לחלוק על דעה זו, אבל מסתבר שיש לא מעט אביזרים שמחירם זול מאוד, המשמשים אותנו ומשדרגים את עבודת המטבח, ושהיום לא ברור לנו איך בכלל הסתדרנו בלעדיהם (או למה, בעצם?). רצינו לשתף אתכם בכמה "צעצועים" כאלה, שרובם עולים כגרוש וחצי, ובכל מקרה מחירם לא עולה על 30 ש"ח. אז הנה הנבחרת שלנו:
 
חבל להשאיר בחנות (צילום: האופות והאמיצות)
חבל להשאיר בחנות (צילום: האופות והאמיצות)
שפכטל - כן, כן, קראתם נכון, זה האביזר המושאל מעולם השיפוצים. מדובר באותו חפץ מתכתי עם ידית אחיזה מפלסטיק, שחותך ומחלק בצק באופן הכי קל, הכי נוח והכי מדוייק. שימוש מאוד נפוץ במטבחינו הוא בעיצוב קראנץ' שמרים, שם השפכטל משמש גם לחלוקת הבצק וגם עוזר בעיצוב העוגה עצמה.

קלף - פיסת פלסטיק קטנה אשר משמשת להחלקת פני הבצק, מריחת קרמים, ובעיקר להסרת שאריות בצק וקמח בקלות ממשטח העבודה.

דיסקית לעיצוב עוגיות במטחנת בשר - פריט חובה בכל מטבח בו רוצים לאפות עוגיות מרוקאיות. בבית הצמחונים של ריני, הפריט הזה משמיש את מכונת הבשר של המיקסר, שעומדת בדרך כלל בבדידותה המזהרת. מדובר בדיסקית עגולה המולבשת על פתח מטחנת הבשר, דרכה מעבירים את בצק העוגיות כך שיעוצב לצורת עוגיה מאורכת.

חותכנים - עולם שלם ומגוון של צורות מתכת או פלסטיק קטנות, שמחיר כל אחד מהם שקלים בודדים, המשמשים לקריצת עוגיות, מרציפן, וגם לעיצוב מעניין של רביולי מבצק פסטה.
 
כל אחת והמסחטה שלה
כל אחת והמסחטה שלה
תער - אולי הפריט הזול והפשוט ביותר במטבחנו. אותו סכין גילוח של פעם, מצוייד בידית פלסטיק קטנה ומכסה לבטיחות, המשמש אותנו בעיקר לחריצת הלחם לפני כניסתו לתנור.

מברשת אפיה - נכון שאפשר למצוא היום מברשות הייטקיות מעוצבות מסיליקון וחבריו, שמחיריהן בהתאם. היאלי טוענת שאין תחליף למברשת השערות הישנה והטובה, זו שדומה למכחול, והיא מחזיקה כמה כאלה ברוחבים שונים, המשמשות אותה בנוחות רבה למריחה ולשימון.

מסחטות לימון - כאן מדובר בשני אביזרים שונים, כל אחת מאיתנו מעדיפה אחד אחר. המשותף להם הוא ששניהם עושים את העבודה מצויין, נוחים לשימוש וגם לניקוי, ושניהם כמובן עונים על דרישת המחיר שהגדרנו בתחילת הרשימה. לריני יש מסחטת לימון פושטית מפלסטיק, אותה היא לא מוכנה להחליף באחרת - כלי קטן שגם סוחט את הלימון, גם מסנן את הגרעינים וגם אוגר בתוכו את המיץ שנסחט. היאלי, לעומת זאת, לא מוותרת על מסחטת הלימון שלה - קווצ'ר מתכתי שמזכיר כותש שום, גם במראה וגם באופן השימוש, ובלחיצה אחת מוציא מהלימון את כל המיץ (בלי הגרעינים, כמובן).

מפריד ביצים - אביזר פשוט מפלסטיק, חיקוי זול למוצר יוקרתי יותר של טאפרוור, שעובר עם היאלי כבר שנים רבות ממטבח למטבח, ועוזר להפריד חלמון מחלבון באופן מושלם.
 
קולף תפוחים - כאן מגיע הקרדיט לעליזה האגדית מפורום האפיה, שאלמלא היא לא היתה ריני יודעת על קיומו של האביזר הנחוץ הזה. זהו עמוד קטן עם שפיץ, עליו מלבישים תפוח, ומסביבו מסתובבת סכין קטנה וחדה, המקלפת את התפוח בשלמותו מהקליפה תוך שניות אחדות. מצרך חיוני לכל מי שאוהב עוגות תפוחים.

ואם בעוגות תפוחים עסקינן, זו ההזדמנות לשתף אתכם במתכון לעוגת תפוחים מוצלחת במיוחד. זוהי עוגה שטופיפי מפורום האפיה ממליצה עליה בפורום בכל הזדמנות, ולא בכדי. הקרדיט עליה מגיע לרות יולס, ועוד לא פגשנו מישהו שנשאר אדיש אליה.

>> למתכון המלא
 
 
"האופות והאמיצות" הן ריני והיאלי - שתי חברות טובות שאוהבות את כל מה שקשור למטבח, כולל לדבר על זה, והרבה. את הבלוג שלהן תוכלו למצוא באתר הבלוגים של על השולחן.
 
עוד כתבות במדור כלי עזר לבשלן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.