צופן דה מרת'ה

 
עודכן 12:02 19/02/2008
לילך וולך

החדשות הטובות הן שהמתכונים של מרת'ה סטיוארט מתאימים גם לבוחשים במנה חמה. החדשות הרעות הן שצריך מקודד כדי להבין מה קורה שם. לילך וולך עושה סדר

 
 
 
 
 
מרת'ה סטיוארט היא אימפריה של אישה אחת נמרצת (ובואו נודה, גם קצת חסרת רחמים) ששולחת את זרועותיה התמנוניות לטלוויזיה, עיתונות, שיווק מוצרים הנושאים את תו האיכות הדומסטי שלה, ואיך לא – לאינטרנט. האתר של מרת'ה מתיימר ללמד אתכם איך לחיות טוב, לקשט את הבית בענפי ירוק עד ודלועים, וכמובן לבשל. אם יש מישהי שעשויה לשכנע אתכם שזה הגיוני לחבוץ חמאה ביתית בעודכם לובשים סוודרון פשמינה פסטלי – הרי שזו כוהנת הלייף סטייל המטורללת; האם מרת'ה יכולה להפוך כל אחד מאיתנו לעקרת בית נואשת עם מתכון מנצח לפאי תפוחים? זאת יצאנו לברר.
 
עזבי את הירקות וסדרי ת'קטגוריות (צילומסך: מתוך האתר)
עזבי את הירקות וסדרי ת'קטגוריות (צילומסך: מתוך האתר)
נתחיל עם הטענות. האתר הירקרק-תכלכל שאמור להבנתנו להיות נגיש ומזמין לכל חקלאי מלואיזיאנה שרוצה לדעת איך לבשל את קלח התירס שלו, הוא לא בדיוק אינטואיטיבי: הדף הראשי אמנם צבעוני ועושה נעים בעיניים עם תמונות מתחלפות של קינוחים וחיות משק צלויות, אבל איפה הקטגוריות?! היכן הן מתחבאות? הרי אנחנו אוהבים שעושים לנו סדר בקודקוד המבולבל שלנו, ויוצרים רשימה מסודרת של קינוחים; בשר; פסטה; מתאבנים וכהנה וכהנה לינקים פשוטים שמדברים בשפת בני האדם האיטיים יותר. מרת'ה – לטיפולך המהיר נודה.

במקום זאת, דף הבית מותאם ישירות למתכונים של הירחון המרת'ה סטיוארטי, ומשכפל אל הסייבר ספייס את המתכונים שהיא מציעה על דפי הכרומו שלה בחודש הנוכחי. אם אתם רוצים להיות מאוד עונתיים, ולהשוויץ בפני הדודה מפלורידה שגם אתם מהנדסים אנשי ג'ינג'ר מחוייכים בקרם סוכר לקראת כריסטמס– זה בדיוק המקום בשבילכם.
 
אחרי שפיענחתם את הצופן דה-מרת'ה וחדרתם דרך קישור של אחד מן המאמרים הלא עונתיים, כמו זה של האומלט הבסיסי (שנשמע מטופש בכלל להתעסק איתו, אך מצפייה אובססיבית בתוכנית שלה, התוצאות הן לא פחות מגאוניות) - תגיעו אל דף רשימות הקטגוריות, ותוכלו למצוא את המצאי המספק הבא - בישול למתחילים (101); מתכונים מהירים; מתכוני חגים; מתכוני מאפים; מתכונים קלילים ובריאים ועוד ועוד קטגוריות מסודרות להפליא ולהתפלץ. מהרגע שעברתם בהצלחה את מבחן האינטליגנציה הקטן והמלוכלך של מרת'ה ועברתם את דף הבית המבלבל, צפויים לכם תופינים למתקשים בקליטה מחד וחובבי הגירויים מאידך.

כל מתכון של מרת'ה מצולם להפליא, ברזולוציה מסנוורת ובגודל בלטה ממוצעת. דהיינו - מדובר במסעדה יוונית לתיירים, מהסוג שלא מבזבזת זמן על נסיון להסביר ויש לה צילומים ענקיים של המנות המוצעות.
 
הסבר לכל שלימזל (צילומסך: מתוך האתר)
הסבר לכל שלימזל (צילומסך: מתוך האתר)
זאת מכיון שמרת'ה היקרה לא מאמינה באמת שתדעו איך צריך להיראות אומלט בסיסי או עוף צלוי, והיא מציידת אתכם בתמונה ברורה. כאן בעצם אפשר לראות את הניצוץ לגאוניותה של הכוהנת, בכך שהיא לא סומכת על שום אינסטינקט בישולי טבעי שאולי יש לכם, ותוך כדי ההשפלה הזו גם לא מחסירה שום פרט או שלב בהסבר. התוצאה – עוף צלוי מושלם שכל שלימזל בוחש במנה-חמה יכול לבשל לגמרי בעצמו.

אם עדיין לא קצתם באנאליות של מרת'ה והפנאי בידכם בשפע – תוכלו להיעזר בתפריטי הארוחות המלאות שהיא מציעה, ולהכין ארוחה שלמה לתפארת – אם אתם מבשלים עבורנו למשל, לא נתנגד לארוחת בראנץ' סופשבוע מושלמת, הכוללת מאפה בייקון קנדי מגרה; האש-פוטייטוס בתנור; סלט עגבניות בוינגרייט בזיליקום ומאפי פקאן מתוקים. מבחינת מרת'ה אגב, זה בסדר גמור אם תתחילו בהכנות ערב קודם; כמו שאנחנו מכירים אתכם כדאי שתקחו שבוע חופש מהעבודה כדי להצליח לעמוד באתגר.
 
 
לסיכום העניינים – אתר האוכל של מרת'ה סטיוארט מציע מתכונים למי שסגנון החיים שלו כולל רכיבה על סוסים והתמחות בסידורי פרחים אקזוטיים. אם כל זה עדיין לא הרתיע אתכם – אתם מוזמנים לפנות לפיצוצייה הקרובה לביתכם כדי לרכוש מבער מטבחי לקינוחי קרם הברולה, ולשאול קצת סירופ גלוקוזה מיונתן רושפלד. לכל השאר – הסתפקו במתכונים למתחילים, והתמחו בחביתות וצליית עופות זהובים.

הניקוד שלנו – שלושה מזלגות – על סעיף חוסר רלבנטיות לשני שליש האוכלוסיה העובדת.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.