מרק של חורף

 
עודכן 12:39 19/02/2008
לימור גריף

מרק עוף הוא אחד מתרופות הסבתא המפורסמות ביותר, במיוחד לקטנטנים שלנו. עכשיו כשהחורף מכו בנו שנית, מתכון תרופת הפלא של השף בני סיידא. והסוד: "בשלו את המרק על אש קטנה, למשך הרבה מאוד זמן"

 
 
 
 
 
עם קניידלך או בלי, זה לא משנה (צילום אילוסטרציה:sxc)
עם קניידלך או בלי, זה לא משנה (צילום אילוסטרציה:sxc)
זוכרים את הפעם ההיא, שבחוץ ירד גשם זלעפות, וכל מה שרציתם היה את מרק העוף של אמא? זאת ההזדמנות לפנק גם את הילדים שלכם, בזיכרון צח וחורפי במיוחד - מרק עוף.

תרופה לעת מצוא

תרופה בדרך כלל לא מתחברת אסוציאטיבית עם מושגי הטעם. אחד מהיתרונות הבולטים של מרק העוף שהוא טעים, מזין וחורפי, ואנו יכולים למכור אותנו לילדינו כארוחה משביעה. שמענו לא מעט על הגוגל מוגל, שמן הזית, שמן דגים, סירופ מבצל ותה עם קוניאק, אך מאז ומעולם עמד ניצב מרק העוף והצטייר כפניצילין היהודי, כתרופת הפלא המוכרת ביותר, הנמצאת בכל מטבח, בעיקר האימהי.

לא עושה אפלייה

לא משנה מאיזה עדה אתם, ואיך אתם אוהבים את מרק העוף שלכם עם קניידלך, חוויג', נודלס או אפילו עוף עם חצילים. אין עדה שלא מספחת אליה את מרק העוף כנופח תרבותי. אימהות אוהבות להכין מרק, בגיוונים שונים, בצבעים שונים, העיקר שהילדים ישתו ממנו לרוויה, והעוף שהתבשל בו והפריש מיצי בריאות, יעשה את העבודה.

יעילותו הרפואית

נעשו לא מעט מחקרים בנוגע ליעילותו של מרק העוף, ונמצא כי הוא יכול לעזור בכיוח ליחה וגודש שנגרמים בשל צינון. כמו כן הוא עוזר לשחרר מוגלה ולאלחש דלקת גרון מקומית.
 
מרק העוף כתרופת סבתא, היה מקובל יותר ברפואה העממית. מיוחסת לו בהחלט השפעה חיובית, אותה מציע לנו השף ומחבר ספרי הבישול, בני סיידא ("בוקר, צהריים, ערב", בהוצאת מודן). הסוד לדבריו של סיידא, הוא הרבה מאוד עשבי תיבול: פטרוזיליה, שמיר וסלרי.

מה במרק?

בצל, גזר, סלרי (שורש + עלים), זוקיני, פטרוזיליה ושמיר. ניתן להוסיף גם כרישה חתוכה לקטעים למי שאוהב את הטעם. את המרק הוא מבשל למשך שלוש שעות ארוכות על אש קטנה. "הבישול הארוך והאיטי בעצם ממצה מן המרק את כל הטעמים".

חלקים בוחרים בקפידה

את חלקי העוף בוחר סיידא בקפידה: כרעיים, גרונות וכנפיים בלבד. חלקים טריים כמובן. לאחר שכיבינו את האש וציננו את המרק, מציע סיידא, שנוציא ממנו את חלקי העוף השונים, נסיר את עורם ולאחר צינון של לילה במקרר, נוכל להסיר מן המרק גם את השומן שהצטבר, מה שיותיר לנו מרק עוף צח. את חלקי העוף מומלץ לחתוך לחתיכות קטנות ולהוסיף למרק.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.