מדריך: ריבת תותים ביתית

 
עודכן 12:38 20/02/2008
מיכל שרעבי, פודבלוג

איך הופכים ארגז תותים סוג ב' לריבה ביתית מעולה, שמתאימה גם למריחה, גם לאפייה וגם בתור מתנה למשפחה? מיכל שרעבי מספרת על ניסוי שהפך להצלחה

 
 
 
 
 
זה יתרון גדול לגור במקום מוקף שדות תות... לפני שלושה שבועות, אחרי ניג'וסים מתונים לאודי ואחרי ביקור במשתלה, נכנסנו גם לשדה התותים בכניסה למושבה קדימה. קיבלו את פנינו פועלת צעירה שסידרה תותים צהבהבים באריזות נאות לייצוא והבוס שלה. הסברנו שאנחנו רוצים 4 ק"ג תותים, אבל התותים כאן נראים לי קצת צהובים מדי - מצויינים לייצוא אבל ריבה לא תצא מזה משהו. תוך שהוא מזהיר אותנו מפני נגיעה בתותים שיוצאים לייצוא פן נפגע בשלמותם (והם באמת היו מושלמים), מייעץ לי בעל השדה לבחור דווקא בתותים מסוג ב'.
 
השלל הסופי. צילום: מיכל שרעבי
השלל הסופי. צילום: מיכל שרעבי
מדובר בכל התותים שאינם נארזים לייצוא ומושלכים לארגזים שמתחת לשולחן האריזה. "את ממילא מכינה מהם ריבה, זה עולה לך 10 שקל במקום 20 שקל לסוג א'". אז יצאתי לי מבית האריזה עם ארגז תותים מסוג ב' מריחים נפלא, אדומים אבל לא הכי יפים... והרי סיכמנו שאני הולכת להכין מהם ריבה! אחרי מיון ראשוני נאספו להם התותים בערימה גדולה בקערה הענקית שלי, הם כבר לא נראים כל כך רע נכון?!
 
בשלב הבא חילקתי אותם לשלוש קערות כדי שלא יהיה צפוף. בקערות הם שחו קצרות במי סבון להתרעננות קצרצרה ללא השרייה כמובן. אחרי המקלחת חתכתי חלקים לא יפים, מיינתי ושלפתי בערך קילו של תותים יפייפים אותם זללנו כשהם שוחים בשמנת חמוצה עם סוכר- מעדן! ליתר ביטחון הוספתי על כל קילו תות 700 גרם סוכר והכל אושפז במקרר למשך הלילה. למחרת, בשבת בבוקר, מצאתי את חתיכות התות שוחות ברוטב אדום מרהיב ומתוק. העברתי לסיר, הנחתי על הגז והצטתי את הגפרור אבל הגז אזל...

שבת בבוקר, אין לי גז והתותים כבר נורא רוצים להתבשל. אחרי כמה דקות של באסה החלטתי לעשות ניסיונות: חצי מהכמות נכנסה לאופה הלחם ובושלה בתכנית הריבה שלו, והחצי השני בקערת פיירקס למיקרו. אני חייבת להודות שריח הבישול של ריבת התות לא ממש נעם לנו, ריח די מעצבן ונודניק אבל הוא הזכיר לי את הריח שזכרתי מילדותי, מביתה של סבתא. אז לא דאגתי.
 
אחת באפיה ואחת במיקרו. צילום: מיכל שרעבי
אחת באפיה ואחת במיקרו. צילום: מיכל שרעבי
שתי הריבות יצאו מאוד נוזליות למרות הלימון וגרעיניות וליבת התפוח שהצטרפה גם כן לבישול. הריבה מאופה הלחם יצאה אדומה מאוד ויותר יפה מזו שבושלה במיקרו, ויצאה כשלתותים צבע אדום-חום. שתיהם מאוד מאוד טעימות, אז ערבבתי יחדיו את שתי הריבות שבטעמם לא היה הבדל מורגש והריבה כבר כמעט נגמרה אחרי שצנצנת אחת נשלחה לאמא וצנצנת נוספת ניתנה כחלק ממתנת יום המשפחה בבית הספר של איתי.

השתמשתי בה כרוטב לעוגת השמנת הבחושה של קרין גורן יחד עם גנאש שוקולד לבן, איזה מעדן -אפילו לי שלא סובלת שוקולד לבן! ביום שישי קנינו עוד 3 ק"ד תותים, הפעם הם נראים הרבה יותר יפים וכל זה ב- 15 ש"ח! שיהיה שבוע מתוק ונפלא!

מיכל שרעבי, אמא גאה לאיתי בת ה- 6, שעוזרת לי בסדנאות ובעיצוב העוגות. אופה כ- 16 שנים ומעצבת עוגות כ- 3 שנים. את הבלוג שלה תוכלו למצוא באתר הבלוגים של על השולחן.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.