מתוק לשבת: זוגיות מנצחת

 
עודכן 13:41 22/02/2008
שי לי ליפא אנג’ל , על השולחן

כמו בכל מערכת יחסים, גם הזוגיות השמאלצית של התות והבננה זקוקה מידי פעם לרענון. קבלו שני מתכונים מתוקים שיכניסו לכם פלפל לצלחת

 
 
 
 
 
אם צמד המילים תות-בננה זורק אתכם אחורה לילדות, לטעמי גלידת הפונץ’-בננה, אין זה מקרי - תות ובננה היו מאז ומתמיד זיווג משמיים: מתאימים חיצונית, משלימים טעמים וצבעים ואפילו חולקים אותה עונה בשנה (אם כי את הבננות אפשר להשיג בדרך כלל גם בשאר ימות השנה). אפשר לשלב אותם יחד במנה, או כל אחד לחוד, אבל כדאי לעשות זאת עכשיו כשהם בשיאם. תות-בננה, לא רק בסלט פירות.
 

לחם בננות עם חמאת תותים

לחם בננות הוא בעצם עוגת בננות לא מאוד מתוקה, אפויה בתבנית מלבנית ארוכה, המעניקה לה מראה של לחם, ומכאן שמה. לעוגה יש אינספור וריאציות, כאן עם חמאת התותים הנפלאה. מומלץ ביותר.
 

חומרים לתבנית אינגליש קייק:

ללחם:
100 גרם חמאה בטמפ’ החדר
2/3 כוס סוכר חום
2 ביצים
3 בננות בשלות מעוכות למחית
160 מ”ל (2/3 כוס) חלב
280 גרם (2 כוסות) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 כפיות קינמון
100 גרם (1 כוס) אגוזים גרוסים גס
לחמאה:
150 גרם חמאה בטמפ’ החדר
1 כפית גדושה סוכר
4 תותים בינוניים שטופים ומיובשים
 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הלחם: מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מקציפים חמאה וסוכר כ-2 דקות במיקסר, ומוסיפים את הביצים אחת אחת, עד שהן נבלעות בתערובת. מכבים את המיקסר, מוסיפים את מחית הבננות וחלב ומערבבים בכף עץ.
3. מנפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח וקינמון לקערה נפרדת. מוסיפים אגוזים גרוסים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הבננות לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
4. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות, עד שהלחם מתייצב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש.
5. מכינים את חמאת התותים: מערבלים חמאה עם סוכר במעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים תותים ומעבדים בפולסים למרקם לא אחיד.
 
 

פנקייק בננה ברוטב תותים

פנקייק עם תוספת של פרוסות בננה ורוטב תותים מנצח (במקום סירופ המייפל השגרתי).
 

חומרים ל-10-8 פנקייקס:

140 גרם (1 כוס) קמח
1 כף סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
240 מ”ל (1 כוס) חלב
1 ביצה
40 גרם חמאה מומסת
2 בננות בשלות קלופות וחתוכות לעיגולים בעובי 1/2 ס”מ
חמאה לטיגון
לרוטב תותים:
1 סלסילה (500 גרם) תותים שטופים ומיובשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף קוואנטרו או ליקר אחר
 

אופן ההכנה:

1. מכינים את רוטב התותים: מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עם להב מתכת לקבלת מרקם חלק. שומרים במקרר.
2. מכינים את הפנקייקס ומגישים: מערבלים קמח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח במעבד מזון. מוסיפים חלב, ביצה וחמאה מומסת ומערבלים רק עד שהחומרים מאוחדים. מעבירים לקערה ומשהים כרבע שעה.
3. מחממים מחבת בקוטר 14-12 ס”מ עם כפית חמאה על להבה נמוכה-בינונית. יוצקים כ-1/4 כוס מן התערובת ומסדרים מעל 5-4 פרוסות בננה. כאשר מופיעות בועות, הופכים בזהירות את הפנקייק לצידו השני ומטגנים כדקה נוספת. מדי פעם מוסיפים מעט חמאה.
4. מגישים חם עם רוטב תותים קר.
 
צילום: רונן מנגן. סגנון: רותם ניר. מתוך גיליון 192 של על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.