רביולי למתחילים

 
עודכן 12:59 24/02/2008
שרון גבאי

אין מה להשוות בין חימום פסטה בשקית לבין החוויה של להכין את הבצק מאפס. כל מה שאתם צריכים זה מכונת פסטה פשוטה ואת המדריך שלפניכם. זה כל כך פשוט, שאפילו הילדים יכולים להצטרף

 
 
 
 
 
כולם אוהבים פסטה, זהו חומר גלם בסיסי, זמין וזול שכולנו משתמשים בו, היא הולכת עם הכול: ירקות, בשרים, דגים ופירות ים וגבינות. נכון שהרבה אנשים מסתפקים באריזה של פסטה יבשה מהסופר, ואפילו בשלנים מנוסים נרתעים מהכנת פסטה טרייה בבית, אבל מדובר במחסום פסיכולוגי שאם תתגברו עליו תגלו עולם שלם של טעמים ואפשרויות. בצק פסטה הוא בצק פשוט מאוד, קל ונוח לעבודה, הוא לא נקרע ולא נדבק בקלות, אם יש לכם ילדים, זאת הזדמנות מצוינת לשתף אותם בהכנה של רביולי.
 

לפני שמפשילים שרוולים - הכירו את מכונת הפסטה

צילום: allerina and glen maclarty, פליקר
צילום: allerina and glen maclarty, פליקר
• מחירה של המכונה הבסיסית סביר למדי (סביב ה-200 שקלים). תפקיד המכונה הוא רידוד הבצק באופן הדרגתי. מניחים את הבצק בין שתי הגלגלות ומסובבים את הידית, הבצק המרודד ייצא החוצה ואז מחזירים אותו לרידוד דק יותר עד לעובי הרצוי.

• המכונה מורכבת מהבסיס שבו יש שתי גלגלות שדרכן עובר הבצק, בצד הבסיס ישנו כפתור עם מספרים מ-1 עד 9. בעזרת הכפתור תוכלו לשלוט בעובי יריעת הבצק, 1- לבצק העבה ביותר, 9- לבצק הדק ביותר.

• בצידה השני של המכונה מרכיבים את הידית שבאמצעותה מסובבים את הגלגלות. למכונה מצורפת ידית בהברגה, הידית תקבע את המכונה לשיש או לכל משטח עבודה.

• את המכונה אסור בשום אופן לשטוף במים וסבון אחרת היא תחליד, מנגבים אותה וזהו.

• המכונה הבסיסית יודעת רק לרדד, בדקו שלמכשיר שאתם קונים ניתן לחבר אביזרים נוספים אותם תוכלו לרכוש בהמשך.
 

מי מפחד להכין רביולי?

• רדדו בתבונה, ככל שהבצק דק הוא מעודן יותר, אבל אני לא ממליצה למתחילים לעבור את שלב 7 בגלגלת מאחר והבצק עלול להיקרע, עם הזמן תגלו איזה מלית מתאימה לאיזה עובי בצק. בינתיים התחילו בשלב 2 ורדדו שוב בשלב 5, 6 או 7.
• אם נראה לכם שהרביולי מאיים להיקרע מעומס המלית, צננו אותו במקרר לחצי שעה.
• רדדו מנות קטנות במכונה, את שאר הבצק כסו במגבת. קחו את חתיכת הצק והשטיחו אותה בידיים בכדי להקל על מלאכת הרידוד.
• הבצק נקרע במכונה? אם יריעת הבצק יוצאת עם חורים, קפלו אותה לארבע והעבירו אותה שוב במרדדת קודם לרידוד עבה ושוב לרידוד דק.

• בכדי להימנע מהדבקות הבצק, חשוב לקמח את המכונה ואת משטח העבודה.
• לעבוד בשניים זה נחמד כפליים - זה הזמן לכנס את במשפחה למטבח, עיבדו בזוגות. אחד מחזיק את הבצק בין הגלגלות ומסובב את הידית והשני מקבל את הבצק המרודד.
• בשלו את הכיסונים במים רותחים אך לא מבעבעים ובנגלות קטנות, כל פעם 4-5 יחידות, הרביולי מוכנים כשהם צפים.
• הפתגם הידוע "פסטה לא מחכה לרוטב" תופס גם כאן. מכינים קודם את הרוטב ומעבירים את הרביולי המוכנים ישר לתוכו.
 

מעשה בשלושה בצקים

מתכונים לבצק פסטה יש הרבה, מניסיוני אלו הם הבסיסים הנוחים ביותר לעבודה. ההססניים שביניכם יכולים להתחיל עם בצק פסטה בסיסי, ההרפתקניים יכולים להתנסות בבצק צבעוני.
הראשון צהבהב מחלמון הביצה, השני סמוק מרכז הסלק והשלישי ירוק רענן מתרד טרי.
 
 

בצק צהוב בסיסי

2 כוסות קמח לבן "שטיבל" מספר 1
2 חלמונים מביצים גדולות
2 כפות שמן זית.
1/4 כוס מים
1/2 כפית מלח.

אופן ההכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את הקמח, מלח והשמן ומערבבים במהירות נמוכה.
2. מוסיפים את החלמונים ואת המים בהדרגה, אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד כף מים.
3. מוציאים את הבצק ולשים אותו מעט בידיים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש אך לא דביק. במידה והבצק דביק מוסיפים עוד קמח ולשים עד לקבלת מרקם חלק.
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה של שעה וחצי.
5. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, לשים כל חתיכה ומשטחים אותה מעט.
6. מכוונים את מכונת הפסטה לשלב 2 ומעבירים את הבצק במרדדת.
7. מכוונים את המכונה לשלב 6 או 7 ומעבירים את הבצק שוב במרדדת, מתקבלת יריעת בצק ארוכה ודקיקה.
 

בצק פסטה ירוק

צילום: dreamstime
צילום: dreamstime
2 כוסות קמח "שטיבל" מספר 1
4 ביצים
1/3 כוס תרד חלוט, סחוט היטב ומרוסק
1/2 כפית מלח
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:
1. שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומעבדים דקה אחת עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2. מוציאים את התערובת מהקערה ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד חלק וגמיש.
3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור לשעה.
4. מוציאים את הבצק וחותכים אותו לארבע, לשים מעט כל חתיכה עד שמרקם הבצק מתרכך קצת.
5. מרדדים את הבצק פעם אחת על מספר 2 ובפעם שנייה על מספר 7.
 

בצק פסטה אדום

2 סלקים
250 גרם קמח דורום (או קמח שטיבל 1 לפסטה)
2 חלמונים
1 כף חמאה רכה
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. קולפים את הסלקים ומניחים אותם בתבנית, אופים בתנור מחומם על 180 מעלות כ-45 דקות. מצננים.
2. מרסקים את הסלקים בבלנדר למחית חלקה. אם היא יבשה מידי מוסיפים כף חלב ומערבבים.
3. שמים את הקמח, החלמונים, חמאה ומלח בקערת המיקסר ומעבדים במהירות נמוכה, שופכים תוך כדי העיבוד את מחית הסלק ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.
4. מניחים את הבצק על משטח מקומח וממשיכים ללוש בידיים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט נוקשה.
5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים למנוחה של חצי שעה במקרר.
6. מוציאים את הבצק וחותכים אותו לארבע, לשים מעט כל חתיכה עד שמרקם הבצק מתרכך קצת.
7. מרדדים את הבצק פעם אחת על מספר 2 ובפעם שנייה על מספר 7.
 

במה נמלא?

צילום: אימג'בנק/GettyImages
צילום: אימג'בנק/GettyImages
כל מלית יציבה שאינה נוזלית מידי יכולה להתאים, להלן שילובים מנצחים:
תרד וריקוטה
מערבבים 600 גרם תרד נקי מגבעולים חלוט, סחוט וקצוץ דק עם 300 גרם גבינת ריקוטה, ו-50 גרם גבינת פרמזן מגורדת, מתבלים בקורט אגוז מוסקט ומלח.

פלפלים קלויים וגבינת פטה
קולים 4 פלפלים אדומים, מצננים ומקלפים.
סוחטים את הפלפלים מהנוזלים ומסירים את הגרעינים והעוקץ.
חותכים את הפלפלים לקוביות קטנטנות כמעט מרוסקות.
מוסיפים 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת ו-100 גרם ריקוטה.
ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.

מוצרלה ופסטו
מניחים בכל כיסון כפית ממרח פסטו ומעל כדור מוצרלה בייבי.

שום קלוי
צולים שיני ראש שום אחד בתנור 45-30 דקות, עד שהן רכות מאוד, אך נמנעים מהשחמה.
כשהן מתקררות קצת, סוחטים את פנים השיניים לתוך כלי ומשליכים את הקליפות.
מוסיפים 200 גרם גבינת עיזים "פרומעז ושתי כפות פרמזן מגורד ומערבבים.

ארבע הגבינות
מערבבים 100 גרם קשקבל מגורד, 100 גרם פרמזן מגורד, 100 גרם מוצרלה מגורדת ו-100 גרם רוקפור מגורד ושתי כפות גבינת שמנת.

תאנים ורוקפור
מערבבים 100 גרם גבינת עיזים "פרומעז" עם 100 גרם גבינת רוקפור למשחה חלקה.
חותכים 8-10 תאנים לקוביות קטנות ומערבבים בעדינות עם הגבינות.

דלעת מעודן
מערבבים 300 גרם דלעת אפויה ושמים בקערה ביחד עם 200 גרם גבינת ריקוטה, קורט אגוז מוסקט ומלח. מערבבים ליצירת עיסה חלקה.
 

כיסונים בקריצה

רביולי אפשר להכין עם כוס חיתוך, אבל אם רוצים כיסונים מדוגמים משתמשים באחת מהאפשרויות הבאות:

תבנית שקעים: (80-100 שקלים), נראית כמו תבנית לקרח אך עשוייה ממתכת, היא מגיעה במבחר צורות וחיתוכים. מניחים יריעת בצק על המגש, מניחים את המלית בשקעים ומכסים ביריעה נוספת, מרדדים בעזרת מערוך והופכים את המגש, והרביולי מוכנים.
גלגלת לחיתוך בצק: (10-20 שקלים). לידית מחוברת גלגלת מזוגזגת. מניחים יריעת בצק מרודדת על משטח העבודה, שמים כפית מהמילוי במרווח של 4-5 ס"מ אחד מהשני, מעל מניחים יריעת בצק נוספת, מהדקים מסביב לתלוליות המילוי, ובעזרת הגלגלת חותכים לריבועי רביולי.
קורצים ידניים: מחירם משתנה בהתאם לאיכות. כלי שדומה קצת לחותמת עם שוליים משוננים, מניחים על יריעת הבצק תלולית מילוי וקורצים עם המכשיר מסביב.
קורץ כיסונים: (5-10 שקלים). כלי פלסטיק פשוט שנפתח לחיתוך הבצק ונסגר לצורך הידוק הכיסנים. הוא נועד לחיתוך של אמפנדס, בורקיטוס וכיסונים בכלל, הוא מצויין גם לרביולי ונוח מאוד לילדים. החיסרון בעבודה עם מכשיר כזה הוא עבודה ממושכת יותר כי מכינים את הרביולי אחד אחד.
מניחים יריעת בצק מרודדת על משטח העבודה, פותחים את הכלי וקורצים עיגולים מהבצק, מניחים את העיגול על צידו המשונן ושמים את המילוי באמצע, סוגרים את הקורץ ונפתרים ומשאריות הבצק.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.