עונת הפסטבלים נפתחת

 
עודכן 16:30 25/02/2008
רועי ירושלמי, שפים

שף חדש בפסטיס, סניף זריז ודנדש ל"שגב", "הסושייה" הופכת למעצמת פאסט פוד ושלל פסטיבלים שונים ומשונים - כל מה שחדש וצריך לדעת עליו

 
 
 
 
 

פסטיבל הברווז

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
בשרו האקזוטי של הברווז, כך מסתבר, נמצא בימים אלו בשיאו. לרגל המאורע, החליטה חוות לווין שבעמק יזרעאל לקדם את ברווזיה ולחבור למסעדות תל אביביות, בהן יוצע בשר העוף האקזוטי במחירים מיוחדים. פטסיבל הברווז יחל כבר בסופ"ש הקרוב (23/2) ויימשך שבועיים. ישתתפו בו המסעדות: קלואליס, אסיף, צ'ויה, אלורה, טרקלין, אמלי והבר בראון.

בין המנות שיוגשו בפסטיבל ניתן למנות את המנדרין דאק, מנת הדגל של "צ'ויה", המורכבת מברווז שלם ופריך, רוטב הוייסין וצ'ילי חריף וטורטיות סיניות ("מנדרין פנקייקס"); כבדי ברווז צלויים בחמאת סילאן של "אלורה"; שוקי ברווז בבישול איטי וברוטב חבושים של "אסיף" וכנפי ברווז בדבש צ'ילי והדרים ב"בראון".

ומה עם מנת ברווז פקין האלמותית? מהמארגנים נמסר כי השנה אף אחת מהמסעדות לא הרימה את הכפפה והלכה על הברווז המלוכסן. אולי בשנה הבאה.

פסטיבל הברווז: צ'ויה האסיאתית. קרמניצקי 2 א', תל אביב. טלפון: 03.5626665. טרקלין. נחלת בנימין 41, תל אביב. טלפון: 03.5660013. Allora. שדרות רוטשילד 60, תל אביב. טלפון: 03.5665655. אמילי. נחלת בנימין 22, תל אביב. 03.5101288. אסיף. לילינבלום 18, תל אביב. טלפון: 03.5165198. קלואליס. אבא הלל סילבר 16, רמת גן. טלפון: 03-5759060. בראון. נחלת בנימין 48. טלפון: 03-5172984.
 

סניף חדש ומוזל ל"שגב" ברמת החי"ל

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
ברמת החי"ל ניתן למצוא מהשבוע את "שגב אקספרס", מסעדתו החדשה של השף שגב משה. בדומה למסעדה ההרצליינית, שדורגה כאחת מעשר הטובות בישראל על ידי מדריך על השולחן, גם כאן עושים הרבה כבוד לחומרי גלם איכותיים, רק שהתמחור צפוי להיות נמוך יותר וגם זמן ההכנה, כיאה לשם המחייב, יעמוד על 10 דקות לכל היותר.

בתפריט יככבו פסטות, דגים, פירות ים ומנות עוף, בתמחור שלא עולה על 55 ש"ח.
עוד בחידושים - חומרי הגלם בהם משתמשים במטבח, יוצעו למכירה לצורך הכנה ביתית של המנות. בין המוצרים שמככבים על המדפים: שמן זית, פטריות ושמן כמהין, זיתים וממרח שוקולד.

המקום פתוח כעת להרצה רק בשעות הערב, אך בעוד כשבועיים מתכננים להפעילו גם בצהריים ולהוסיף תפריט משלוחים לרווחת יושבי המשרדים הסמוכים.

שגב אקספרס. הברזל 38, תל אביב. טלפון: 077.4142025
 

אוכל אורגני וצמחוני לסוף השבוע ב"מקום ידידותי"

חדשות טובות לכל אלו הכמהים לקדרות חורף מהבילות וראויות, שבמהלך הכנתן לא נפגעה אף חיה: בית הטבע "מקום ידידותי" הנמצא באזורי חן בת"א, מציע בסופי השבוע (החל מחמישי בצהריים) שלל תבשילים צמחוניים ואורגניים. בעלת המקום, צ'וני מור אמונה על שלל תבשילים, פשטידות וקציצות ירוקות לעילא, כשהשוס במקום הוא תבשיל הטשולנט (26 ש"ח למגש. זול!) של מור, המורכב משלל קטניות משתנות, ביצים (אורגניות, כמובן) וקיגל מנבט חיטה וקמח תירס, המעוצב בצורת קישקע.

"אחרי הרבה נסיונות, הגענו לטעם שהכי מזכיר את הדבר האמיתי, בלי שומן מהחי ובלי בשר," מספרת מור. אחרי טעימה מהתבשיל - זה המקום לומר שכל התבשילים מוצעים לטעימה במקום – אפשר בהחלט לפרגן לעסק, על אף שהקיגל קצת יבש יותר מהדבר האמיתי. עוד בתפריט "המנה המלאה", המורכבת מ 2 סוגי קינואה (אדום ולבן), קטניה משתנה (עדשים בכל מיני צבעים, למשל) וטופו קצוץ (24 ש"ח) וקציצות ממאש ופולי אזוקי.

מקום ידידותי. אורי צבי גרינברג 25 (מרכז מסחרי אזורי חן). טלפון: 03.7419993 .
 

פסטיבל תאילנדי בקם-סון

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
החל מיום ראשון הקרוב (24.2) נערך פסטיבל תאילנדי במסעדת "קאם-סון". המסעדה, הממוקמת בהוד השרון, מתבססת על מנות אסיאתיות המותאמות לחיך הישראלי.

במסגרת הפסטיבל תופיע מדי ערב להקת פולקלור תאילנדית בשם "בנגקוק דאנס", המשלבת ריקודים עם שירה וכלי נגינה אותנטיים תאילנדים. החל מ 22:30 יתארגן במקום קריוקי.

בנגזרת הקולינרית תוצע ארוחה מיוחדת, הכוללת פלטת פתיחים וקוקטייל, מרק, מתאבן, מרק, מנה עיקרית, תוספת, קינוח זוגי ותה יפני.

על אף האופי התאילנדי, התפריט משלב ממיטב כוכבי המטבח האסיאתי בוורסיה הישראלית: מרק טום יאם, סאטה עוף בקארי ושקדים והקינוח הנוסטלגי: בננה מטוגנת.

פסטיבל תאילנדי בקאם-סון (24.2-1.3). מחיר לסועד: 140 ש"ח ו-99 ש"ח למחזיקי מאסטרקארד של ישראכרט. דרך השרון 95, הוד-השרון. רצוי להזמין מקום מראש: 09.7444888.
 
 

סניף חדש לסושיה במיקדו סנטר

צילום: אימג' בנק, getty images
צילום: אימג' בנק, getty images
בשקט בשקט ומבלי למשוך יותר מדי תשומת לב, הופך כוך הסושי התל אביבי "הסושייה" למעצמת סושי אקספרס, עם שאיפות ארציות. לאחר סניף חיפאי שנפתח לפני כחודשיים, מושקים בימים אלו שלושה סניפים נוספים, שניים בתל אביב ואחד ברמת גן. כל הסניפים יפעלו בפורמט של סניף האם המקורי, ויציעו לסועדים בעיקר סושי לא מתחכם, מהיר וזול, שיוגש בישיבה או במשלוחים.

מבין השלושה, השבוע כבר נפתח להרצה הסניף בבן יהודה, ובחודש הקרוב ייפתחו שני הסניפים הנוספים, במרכז המסחרי מיקדו סנטר שבתל ברוך צפון וברחוב ז'בוטינסקי ברמת גן. מאחורי הסניף במיקדו סנטר עומדים 3 שותפים מתחום הלילה: דובי רביד (מבעלי הבר "שיילוק"), עופר להב וחמיק אללוף. המקום יפנה לקהל המקומי ויציע שירות משלוחים לצפון תל אביב ורמת השרון. קונטרה מנצחת לפאסט פוד שמנוני? בהחלט.

הסושייה. בן יהודה 77 (פינת גורדון), תל אביב. בחודש הבא ייפתחו סניפים במיקדו סנטר תל אביב וז'בוטינסקי, רמת גן.
 

פז רוטנברג - השף החדש של "פסטיס"

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
שוב חילופי גברי במשבצת השף ב"פסטיס" - לאחר שאייל לביא עזב לפני כשנתיים והוחלף בסגנו דוד גולדווסר, הגיע גם תורו של האחרון לפנות את מקומו לטובת הכפוף אליו בשרשרת ההיררכיה המטבחית.

את גולדווסר מחליף הסו שף של המסעדה מזה שנה, פז רוטנברג, שצבר לפני כן נסיון במטבחים של "רפאל" ו"טוטו". אופי התפריט של "פסטיס" נותר בעינו ומתמקד במטבח פרובאנסלי, עם דגש על דגים ופירות ים.

החידוש שמביא רוטנברג יתבטא במנות חדשות, שמצטרפות לפנתיאון מנות הדגל של המסעדה, וכן בשינוי פרטים קטנים במנות המוכרות. מבין המנות החדשות ניתן למנות את מנת הקוקי סאן ז'אק וצ'יפס לפת וטוביקו אדום (48 ש"ח), לינגוויני ג'אמבו שרימפס, מולים וקרם גבינת עיזים (79 ש"ח) וכן קינוחים חדשים.

פסטיס. רוטשילד 73, תל אביב. טלפון: 03.5250773
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.