שירות עצמי

 
עודכן 17:23 28/02/2008
שיר הלפרן, על השולחן

ארוחות משחק אינטראקטיביות, שמשאירות קצת עבודה גם לסועדים: ים תיכונית, מכסיקנית, אסיאתית ומתוקה. מקסימום רושם במינימום מאמץ

 
 
 
 
 
אלה היו הארוחות שהכי אהבתי בתור ילדה. בעצם אלה הארוחות שאני הכי אוהבת גם היום. כשאין זמן או כוח להכין ארוחה מסודרת, יוצרים מן בופה על השולחן — חצילים, יוגורט, סלט תפוחי אדמה מהיר עם בצל סגול, צנוניות מהמקרר, סלט ביצים מאתמול. מסדרים צלחות (קטנות) וסלסילה עם פיתות טריות, וכל סועד מרכיב לעצמו את הפיתה הכי מפוצצת.
 
לפי העיקרון הזה, היה גם בופה של סנדוויצ’ים מפוארים, ולפעמים גם קציצות קרות מהמקרר היו נכנסות לחגיגה. פעולת ההרכבה יוצרת כמובן שיחה סביב השולחן — מי מרכיב את הטורטייה הכי שווה, טעימות מהרול שהכין השכן לידך, השוואות והרבה הרבה שמחה. ומכיוון שברושם בקלות עסקינן, העיקרון המנחה של הארוחות האלה הוא זמינות החומרים וקלות ההכנה. שולחן מרהיב, עמוס צלחות קטנות הופך למשחק הרכבה מתוחכם בשלל סגנונות: ים תיכוני טעים, מכסיקני לוהט, אסיאתי מעודן ומתוק שחיתותי. תנו לאהובים שלכם חוויה מסוג אחר (בלי שאתם תצטרכו להתאמץ יותר מדי) — ארוחה שהיא משחק צבעוני, פעיל, מפתיע ובעיקר טעים. מתחילים?
 

ארוחת סביח ים תיכונית

וריאציה על ארוחת סביח. כאילו פשוט ועממי, אבל עם טוויסט מתוחכם והכי חשוב — טעים. הסגנון — המקומי, השורשי, הביתי, הים תיכוני — נחשב היום להכי אופנתי.

מרכיבי הארוחה:
פיתות טריות, חצילים מטוגנים, רוטב יוגורט, סלט ביצים, סלט תפוחי אדמה צרור עשבי תיבול: פטרוזיליה, רוקט, כוסברה, צנוניות חתוכות לרבעים, זיתים.
אופן ההרכבה: פותחים את הפיתה, מורחים בסלט ביצים, ומוסיפים חצילים, רוטב יוגורט, תפוחי אדמה, ועשבי תיבול.

>> סלט תפוחי אדמה

>> סלט ביצים

>> רוטב יוגורט מנצח

טיפ לחצילים מטוגנים
הסוד של החצילים האלה הוא הרוטב. ברגע שהם מוכנים, מטביעים אותם ברוטב היוגורט המנצח. ככל שישהו שם יותר זמן (אפשר במקרר) הם יהיו יותר טעימים.
פורסים חצילי בלאדי לרוחבם לעיגולים בעובי 1 ס”מ. ממליחים ומשהים חצי שעה. מנגבים היטב. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית בגובה 3 ס”מ ומטגנים (מוסיפים שמן לפי הצורך). מוציאים לנייר סופג.
 

ארוחת רול אסיאתית

בלי ללכת לחנות מתמחה, בלי לעמול על סושי ומנות מסובכות - ארוחת רול אסיאתית קלה, מעודנת ומתוחכמת במינימום מאמץ. הכי זן שיכול להיות.

מרכיבי הארוחה: עלי אורז, סלט עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס
ירקות, נבטים ועלים: רצועות של גזר, פלפל אדום, מלפפונים ואבוקדו; נבטים, צרור עלי חסה, בזיליקום ובצל ירוק אטריות שעועית מרוככות (מושרות במים חמים לכמה דק') ג’ינג’ר טרי חתוך לרצועות, רוטב בוטנים אסיאתי, רוטב סויה, ג’ינג’ר ובצל ירוק, שבבי בוטנים קלויים, זרעי שומשום שחור.
אופן ההרכבה: ממלאים את עלי האורז המרוככים במרכיבים או בחלקם — לפי מה שמתחשק. מגלגלים, טובלים ברוטב אחד או יותר, בין ביס לביס.

>> סלט עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס

>> רוטב בוטנים אסיאתי

>> סויה, ג'ינג'ר ובצל ירוק
 
 

טיפ לעבודה עם עלי אורז

זה לוקח כמה נסיונות, אבל מהר מאוד מתרגלים לעבודה עם עלי האורז. העלים היבשים צריכים להיטבל במים קרים ל-30 שניות בערך, ואז מעבירים בעדינות, מבלי שיתקמטו, לייבוש מהיר על מגבת, וזהו — אפשר להתחיל בהרכבה. הצעה שלנו: שימו קערת מים שטוחה על השולחן עם מגבת וערמה של עלי אורז ליד — הפכו את תהליך הריכוך לחלק ממשימת ההרכבה המשותפת!
 

ארוחת טורטייה מכסיקנית

חריף, לוהט, חם, עדכני, מרשים, שונה — הטרנד הלטיני סוחף את העולם, אז למה לא את האורחים שלכם, ובקלי קלות? כאן בוורסיה מכסיקנית ולא לדאוג, אין צורך בחנויות מתמחות.

מרכיבי הארוחה: טורטיות, סלסה חריפה של תירס ועגבניות, ממרח שעועית מכסיקני, בשר מכסיקני ב-3 פלפלים, סלט כרוב לבןֿ, פלחי ליים.
אופן ההרכבה: קולים את הטורטיות, ממלאים אותן בכל טוב, מגלגלים, סוחטים ליים ואוכלים.

>> בשר מכסיקני בשלושה פלפלים

>> ממרח שעועית מכסיקני

>> סלסה חריפה של תירס ועגבניות

>> סלט כרוב לבן

טיפ להגשת טורטייה
המכסיקניות הדקיקות נמכרות באריזת ואקום, וחייבים להחזיר אותן לחיים. אפשר לחמם כמות גדולה של טורטיות בתוך מגבת בתנור חם, או לקלות אחת-אחת על מחבת יבשה כ-30 שניות מכל צד. דבר אחד בטוח: הטורטייה חייבת להיות חמה בזמן ההגשה.
 

ארוחת בריוש מתוקה

במערכת "על השולחן" יש כבוד לימי הולדת. אחת החגיגות היותר מוצלחות שנערכו לאחרונה הורכבה משלל רעיונות: פירות, הציעה ורדה. גלידה, חייכה אנה. בריוש, אמרה אורלי, שגם ערבבה שני רטבים טעימים. והתוצאה — חגיגת שחיתות מתוקה. מומלץ בחום.

מרכיבי הארוחה: בריושים טריים, גלידה (שמנת, סורבה, איזה שאוהבים, אבל שיהיה מגוון)
פירות: תאנים, מנגו, אננס, אגסים, סברס ועוד.
אופן ההרכבה: חוצים את הבריושים, ממלאים בגלידה ופירות, טובלים ברוטב או יוצקים מעל וזוללים.

>> רוטב שוקולד מושחת

>> רוטב פירות יער

טיפים לארוחת בריוש
הכי טוב להשתמש בבריושים טריים. אם משתמשים בבריושים קפואים או מאתמול, עוטפים ברדיד אלומיניום ומרעננים בתנור חם או לחילופין קולים בטוסטר. את רוטב השוקולד המושחת אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. לפני ההגשה מחממים ומחזירים למצב נוזלי ומבריק.
 

צילום: דניה ויינר. סגנון: רותם ניר

מתוך גיליון 188 של על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.