מהיר ועצלני

 
עודכן 15:33 03/03/2008
ריני והיאלי, ``האופות והאמיצות``

"האופות והאמיצות" עונות לדרישות הגולשים, ומציגות מתכוני פטנט כל כך פשוטים ומהירים, שאפילו פחדני הבישול הגדולים ביותר יכולים להתמודד איתם

 
 
 
 
 
כל אחד יכול (צילום: אימג'בנק/GettyImages)
כל אחד יכול (צילום: אימג'בנק/GettyImages)
מאז שיצאנו עם הבלוג הזה, פונים אלינו חברים וקוראים בבקשות לכתוב על נושאים שונים. כמה מחברינו, שנהנים לאכול ממעשה ידינו ביקשו מאיתנו להקדיש פוסט ל"מאותגרי מטבח" - כאלה שהכנת מנות עם 10 שלבי הכנה מפחידות אותם, ומחפשים משהו פשוט, קל ולא מורכב מידי, אבל לא פחות טעים. אז החלטנו להשיק היום את "פינת המשאלות" - פוסטים כבקשתכם.

הפעם נביא מתכונים, שלמרות שלוקח בערך 5 דקות להכין את רובם, אף אחד לא ינחש זאת. כולם, כמובן, מתכונים מנוסים ואהודים במטבחינו, מאחורי רובם יש גם סיפור, וביחד הם יכולים להצטרף לארוחה מלאה ומושקעת.
 

חמאה מתובלת

מתכון שפותח על ידי היאלי, בעקבות צורך להרשים בארוחת בוקר מושקעת, באחד המקומות בהם עבדה. מיותר לציין שהיא הצליחה. יחד עם לחמניות או לחם (למשל, לחם בירה), זהו בסיס מצויין לארוחת בוקר מפנקת (אך מצויין בהחלט גם בשאר שעות היממה). האמת, אפילו אי אפשר לקרוא לו מתכון. פשוט לוקחים חמאה רכה מאוד (אבל לא נמסה), מערבבים אותה היטב (המשקיענים אף מקציפים) עם תוספות תיבול כיד הדמיון, למשל: שום כתוש ופרוסות שקדים, דבש וגרגרי חרדל, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, זיתים, וכו' וכו' וכו'. אתם מוזמנים להתפרע. מצננים מעט במקרר ומגישים.

שיני שום אפויות
היאלי לא אוהבת אנטיפסטי. אבל שום היא כן אוהבת, אפילו מאוד. לכן המתכון הזה, בנוסח אנטיפסטי, חביב עליה במיוחד. הוא כיכב בארוחת סילבסטר שהכינה לאחרונה, ומאז הפך ללהיט התורן על השולחן. גם לזה קשה לקרוא מתכון: מפרקים מספר ראשי שום לשיניים שלמות בקליפתן, מזלפים מעל שמן זית ומעסים היטב, זורים מעל מלח גס, מפזרים בתבנית ואופים בחום בינוני כ-20 דקות או עד שמתרכך. את התוצאה אוכלים חמה או קרה, עם לחם או בלעדיו.
 

לחם בירה מהיר

צילום: אימג'בנק/GettyImages
צילום: אימג'בנק/GettyImages
טוב, זה אמנם היה די מזמן, אבל פעם לא ידענו להכין לחם, ולמי שזוכר גם די פחדנו להתעסק עם שמרים. המתכון הזה, הלקוח מהספר "בישולה", מחליף שמרים בבירה, גוזל כ- 3 דקות זמן הכנה, ומוציא מתחת הידיים יופי של לחם, שגם מקבל באהבה מגוון של תוספות.


חומרים לתבנית כיכר משומנת באורך 27 ס"מ:
חבילה קטנה קמח תופח (350 גר'), בקבוק גדול בירה לבנה, כפית מלח וכפית סוכר. לגיוון שולה מציעה 50 גר' גרעיני חמניות קלויים, או אגוזי מלך קצוצים גס, או גרעיני דלעת קלויים. כמובן שאפשר לשנות ולגוון את התוספות, להשתמש בגרעינים או אגוזים שונים, פרמזן מגורר, פרוסות שום, זיתים מגולענים חתוכים, עגבניות מיובשות, בצל מטוגן או כל תוספת אחרת. אם רוצים להפוך את הלחם למתקתק מוסיפים לו אוכמניות, חמוציות, צימוקים או תמרים יבשים חתוכים, ומברישים אותו בתערובת של 2 כפות חלב עם כף סוכר.
אופן ההכנה: מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מערבבים היטב בקערה את הקמח והבירה, מוסיפים את המלח, הסוכר והגיוון הרצוי, ומערבבים. מעבירים לתבנית ואופים כ- 35 דקות, עד שהלחם מזהיב.
 

פשטידת תירס

מתכון בקלי קלות. בעצם הראשון שהיאלי זוכרת את עצמה מכינה. זהו המתכון שלקחה איתה כצידה לדרך מאמא,כשעזבה את בית ההורים, והולך איתה מאז כבר הרבה הרבה זמן. במשך השנים המשיכה לפתח ולשכלל אותו. הבסיס הוא בצק עלים קנוי מרודד, ששוטחים בתבנית ומחוררים במזלג. מעליו מפזרים חצי חבילת גרגרי תירס קפואים (כמו של סנפרוסט), שהפשרנו במים רותחים וסיננו (היאלי סולדת מהרעיון, אבל ריני מציינת, שאפשר להשתמש גם בקופסת תירס משומר גדולה). מעל התירס מפזרים בצל אחד טרי פרוס לטבעות דקות. לשדרוג אפשר להוסיף מעל התירס כל סוג גבינה שאתם אוהבים - בולגרית, מוצרלה, ולאחרונה גילתה היאלי את גבינת "טוב טעם", גבינה לבנה דלת שומן, דלה יחסית בנוזלים ומצויינת לאפיה. בצד מכינים תערובת מ- 3 ביצים ומיכל שמנת מתוקה (גם זו של 15% תתאים), מה שנקרא בשפה המקצועית "רויאל", ומתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, שום ואגוז מוסקט. שופכים את הרויאל מעל התירס, ומפזרים גבינה מגורדת, היאלי מעדיפה מוצרלה אך אפשר גם גבינה צהובה. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-30-40 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.

מה שיפה הוא שפשטידה זו יכולה להוות בסיס גם לפשטידות אחרות, כשאת התירס יחליף כל ירק אחר - פטריות, פלפלים, כרישה, בצל, עגבניות מיובשות ועוד.
 
 

קישואים אפויים בשמנת

צילום: אימג'בנק/GettyImages
צילום: אימג'בנק/GettyImages
המתכון הזה מבוסס במקור על מתכון מאפה קישואים בשמנת מתוך הספר "מאפים פיקנטיים" של בני סיידא, שהיאלי הכינה פעם לפני הרבה שנים לארוחה חגיגית (למדקדקים: ארוחת ערב המילניום). התוצאה היתה אמנם משגעת, אך שחיתותית ביותר, עתירת שומן וקלוריות באופן נפשע, ובנוסף גם די מורכבת להכנה. היה די ברור שהמתכון הזה לא יוכל לשמש בצורתו המקורית כבן בית במטבחה, אך היאלי ניסתה למצוא דרך יותר פשוטה ופחות משמינה לשמר את טעם הקישואים האפויים עם השמנת, וזה מה שיצא:

חותכים קישואים לאורכם לפרוסות עבות (היאלי מעדיפה את הזוקיני עם הקליפה הכהה, אך גם הבהירים וגם העגולים יתאימו), ומרפדים בפרוסות תבנית פיירקס משומנת במעט שמן זית. בהתאם לכמות הקישואים, מרפדים את התבנית בשכבות, זו מעל זו. מזלפים על כל שכבה זרזיף של שמנת מתוקה, כך שכל פרוסות הקישואים יזכו לטעום ממנה, אך לא יכוסו בה, ובטח שלא ישחו בתוכה. זורים מעט מלח גס, אפשר גם לפורר מעל גבינה בולגרית או פטה. אופים בתנור בחום בינוני עד שפרוסות הקישואים מתרככות מעט והשכבה העליונה מזהיבה. שימו לב - לא לאפות יותר מדי זמן, שהקישואים לא יסתמרטטו. הכי טעים לאכול את זה חם, אבל אפשר גם קר ואפילו ישר מהמקרר.
 

פסטה אליאוליו

המתכון הכי זריז לפסטה טעימה שאנחנו מכירות. פשוט מטגנים מעט בשמן זית צנוברים ושום כתוש לפי הטעם (אנחנו אוהבות הרבה). נזהרים לא לשרוף, כי שום כתוש נשרף מהר ויכול לתת טעם מר מאוד. מוסיפים עשבי תיבול טריים או יבשים לפי מה שאוהבים (אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה, מרווה, צ'ילי יבש ועוד) ומערבבים עם פסטה מבושלת. מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.

 
אז הנה, ארוחה פשוטה מאוד להכנה, בלי להתפשר על הטעם. מה עם הקינוחים? אליהם נגיע בפעם הבאה, יש למה לחכות.

"האופות והאמיצות" הן ריני והיאלי - שתי חברות טובות שאוהבות את כל מה שקשור למטבח, כולל לדבר על זה, והרבה. את הבלוג שלהן תוכלו למצוא באתר הבלוגים של על השולחן.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.