כוכב השבוע

 
עודכן 19:22 18/03/2008
אוכל נענע 10

החציל יודע לספוח טעמים בלי לאבד את האישיות, ועם הזמן הפך מירק חובה לכל בית לחבר של כבוד גם במטבחי גורמה. שלושה מתכונים מהקל אל הכבד

 
 
 
 
 

חצילים קלויים ממולאים גבינה

לא מדובר בטעות, זו רשימת המרכיבים. במקרה הזה נותנים לחומרי הגלם לתת את הטון, לכן כדאי לחפש חציל יפה וחלק עם כמה שפחות גרעינים. (מקור המתכון: שרון גבאי, משהו קטן לאורחים)
 

מצרכים:

צילום: אימג' בנק, getty images
צילום: אימג' בנק, getty images
1 חציל
שמן זית
200 גרם גבינת עיזים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. פורסים את החציל לאורכו לפרוסות דקיקות ככל האפשר, ממש עד רמת שקיפות אם אפשר.
3. מורחים שמן זית בנדיבות על כל הפרוסות וצולים עד שהם מתחילים להזהיב. מצננים.
4. מניחים על כל פרוסת חציל, בחלקו הרחב- תלולית גבינה ומגלגלים לסיגר מהודק.
5. מגישים בטמפרטורת החדר או ישר מהמקרר.
 

חציל זעלוק

חצילים קלויים בשילוב פלפלים אדומים שרופים, שום ותבלינים. (מקור המתכון: גיא פרץ, על השולחן)
 

חומרים ל-8-6 מנות:

צילום: דניה ויינר, על השולחן
צילום: דניה ויינר, על השולחן
2 חצילים גדולים
4 פלפלים אדומים
5 שיני שום קצוצות דק
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
מיץ סחוט טרי מלימון אחד

אופן ההכנה:
1. חורצים את החצילים וקולים עם הפלפלים על גריל או על להבה גלויה עד לריכוך מלא. מקלפים ומסננים כ-10 דקות.
2. קוצצים בסכין למרקם אחיד וצבע כתום. מתבלים ומשהים כשעתיים
 
 

פילה בס במילוי חציל קלוי

מנה שמתאימה להזדמנויות מיוחדות ואורחים מיוחדים שצריך להרשים ובגדול. עם לוק של מסעדת יוקרה וטעם גן עדן, אתם את שלכם כבר תעשו. (מקור המתכון: מסעדת פסטיס)
 

מצרכים ל - 4 מנות:

4 דגי בס טריים במשקל 400-500 גרם (פילה נקי ללא עצמות)
2 חצילים בינוניים (עדיף חציל בלדי)
150 גרם גבינת פטה צאן מגוררת
חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל לפי הטעם

לרוטב:
חצי כוס עגבניות מיובשות מושרות במים רותחים
שן שום כתושה
2 ענפי טימין
1/4 כוס יין לבן יבש
250 סמ"ק שמנת מתוקה
1/4 כוס ציר דגים או ציר ירקות (לא חובה)
מלח, פלפל לפי הטעם
 

אופן הכנה:

הכנת הדגים:
1. קולים את החציל על אש גלויה או בתנור בגריל העליון עד שחורכים אותו מכל הכיוונים ומקררים.
2. מוציאים את בשר החציל לתוך קערה גדולה ומערבבים בעזרת מזלג עד לכדי יצירת מחית גסה. מוסיפים את גבינת הפטה, הבזיליקום הקצוץ, השום, ושמן הזית ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3. מושחים את הפילטים בשמן זית בצד של העור.
4. מניחים 4 פילטים בתבנית משומנת, כשצד העור כלפי מטה. מניחים על כל פילה כמות יפה מהמלית. מכסים (כמו סנדוויץ) עם ארבעת הפילטים הנותרים כשצד העור כלפי מעלה.
5. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 190-200 מעלות למשך 15 דקות.

* טיפ- מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית עם מים חמים. האדים עוזרים לבישול ומונעים ייבוש.

הכנת הרוטב:
1. מסננים את העגבניות המיובשות ומעבירים למעבד מזון ביחד עם השום ועלי הטימין. מעבדים עד לקבלת מחית חלקה.
2. בסיר קטן מביאים לרתיחה את מחית העגבניות יחד עם היין וציר הדגים. מערבבים ומבשלים עד לצמצום מחצית מכמות הנוזלים.
3. מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים בבעבוע עדין עד לקבלת רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל על פי הטעם. שומרים את הרוטב במקום חם עד שהדגים מוכנים.

להגשה- מוזגים את הרוטב לצלחת הגשה ומעל מניחים את פילה הבס.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.