סוף עונת הפיסטוקים

 
עודכן 10:43 07/03/2008
רועי ירושלמי, על השולחן

בחלון הראווה של "בוטיק סנטרל" יש מאפים רבים שמתחרים על תשומת הלב, אבל קשה להתעלם מהקרואסון הירקרק שכבר כבש קהל מעריצים. כך תכינו אותו בעצמכם

 
 
 
 
 

קרואסון פיסטוק

הטריק הסודי שלכם: קונים קרואסונים מוכנים, ממלאים בקרם פיסטוק ומזגגים בסירופ סוכר. מה שתספרו לחברים זה כבר לא העניין שלנו (נטלי גריאני, "בוטיק סנטרל").
 

חומרים ל-12 קרואסונים:

12 קרואסונים גדולים קנויים
לקרם פיסטוק:
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
100 גרם (¼1 כוסות) אבקת שקדים
50 גרם (1/2 כוס) פיסטוקים קצוצים דק
150 גרם (¼1 כוסות) אבקת סוכר
50 גרם (½4 כפות) מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה)
1 כף קירש או ברנדי
3 ביצים

לסירופ:
480 מ"ל (2 כוסות) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 כפות קירש או ברנדי

לעיטור:
100 גרם (1 כוס) פיסטוקים קצוצים דק
אבקת סוכר
 

אופן ההכנה:

1. מכינים את קרם הפיסטוק: מעבדים את כל חומרי הקרם מלבד הביצים במעבד מזון לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, עד שמתקבל קרם אחיד. שומרים במקרר.
2. מכינים את הסירופ: מביאים מים וסוכר לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוסיפים את הקירש.
3. מחממים תנור ל-140 מעלות.
4. ממלאים את הקרואסונים ואופים: חוצים את הקרואסונים אופקית (כמו כריך), וטובלים אותם בזריזות בסירופ מכל הצדדים. ממלאים כל קרואסון בשכבת קרם פיסטוק.
5. מניחים בתבנית מרופדת בניר אפייה ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.
6. אופים כחצי שעה, עד שהקרם מתייצב והקרואסונים הופכים פריכים.
7.מצננים קלות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
 
הנחתום מעיד (עופר גל, מייסד ובעלים): "אנחנו מכינים את המאפים על בסיס עונתי, ואפשר לומר שכעת זו עונת הפיסטוקים. בעיני זהו מאפה מיוחד, שפשוט שווה את הקלוריות והכסף."

דבר השופטים: הטעם (והצבע!) הלא רגיל של הפיסטוק מעניק שדרוג רציני לפורמט המוכר של קרואסון השקדים. נעמו לנו במיוחד מפצפוצי הפיסטוק הקלוי, שהוסיפו ממד פיצוחי לכל העסק.

על הטעם: מזרח תיכון בקרואסון. מאוד מתוק (לחובבי הז'אנר) עם זיגוג דביק וכיפי וטעם אגוזי עז.

מה עוד מומלץ? קרואסון פרמזן ובזיליקום, בריוש הווניל המופגז בתועפות של קרם פטיסייר וכמובן - קרואסון השקדים הקלאסי, שעושה את העבודה היטב בימים בהם הפיסטוק מבושש לבוא. מתחום העוגיות כדאי לנסות את המקרונים המעולים בטעמי וניל וקפה.

מחיר: 12 שקל ו-16 שקל עם קפה במהלך כל היום.
בוטיק סנטרל [בתל אביב: ז'בוטינסקי 120, פרישמן 90, דיזנגוף 171, בן יהודה 80. ברמת השרון: סוקולוב 89. טל' 1-700-700-061]
 
 
צילום: דניאל לילה. מתוך מגזין 205 (גיליון האפייה) של על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.