ילדים מבשלים בריאות

 
עודכן 09:09 10/03/2008
יעל ניסקי

טריק ידוע בגמילת ילדים מג'אנק פוד הוא לשתף אותם בתהליך ההכנה, בעיקר כשמדובר במנה מזינה ובריאה. הנה שני מתכונים ידידותיים לקטנטנים. חלק שני בסדרה

 
 
 
 
 
רבים מאיתנו מודעים למגוון הצר של סוגי המזון שילדינו מוכנים לנסות. במקרים רבים, אנחנו נוטים לוותר להם על הירקות המבושלים או על הקטניות – ובלבד שיאכלו. אך לתזונה חד גונית שכזו יש מחיר בריאותי שכדאי להימנע ממנו כבר בגיל צעיר. ביררנו עם מומחים מובילים מתחום התזונה ותזונת הילדים מהו הרכב המזון העדיף מבחינת ההתפתחות התקינה שלהם. את ההמלצות הצגנו בפני מספר שפים מובילים ואוהבי ילדים בארץ אשר הכינו במיוחד עבורנו מתכונים פשוטים שקל להורים להכין וטעים לילדים לאכול.
 

חינאקלי גבינות

זה לא בורקס ובטח שלא ניתן להשוות אותו לבורקס תעשייתי קנוי. הפעם זהו מאפה בלי מרגרינה בהכנה ביתית ובמילוי נקי של גבינות טריות. הילדים יאהבו להכין אותו אתכם ועוד יותר יאהבו לאכול אותו עם תוספת של סלט לצידו. אגב, אפשר לאפות אותו בתנור עם מריחה קלה של חמאה, אך אלו שרוצים לחסוך בשומן, יוכלו גם לבשל במים רותחים (באדיבות גולן דור ממסעדת "ננה"וננה שרייר ממסעדת "ננוצ'קה").
 

חומרים לכ-18 מנות

לבצק: 1 ליטר מים פושרים
6 ביצים
1 כף מלח
2.8 ק"ג קמח לבן
למילוי גבינות: 1 ק"ג גבינה בולגרית
300 גר' גבינה צפתית
300 גר' מוצרלה
2-4 ביצים
 

אופן ההכנה:

גולן, ננה ועדן הקטנה מכינים חינקאלי
גולן, ננה ועדן הקטנה מכינים חינקאלי
1. מכינים את הבצק: טורפים את כל החומרים מלבד הקמח.
2. מוסיפים בהדרגה 2 ק"ג קמח. מוסיפים את שאר הקמח בהדרגה, עד לקבלת בצק קשה (לא חובה להשתמש בכל 0.8 ק"ג הקמח שנשאר)
3. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ ויוצרים עיגולים.
4. מניחים את הבצק למינימום שעתיים. אחרי שעתיים אפשר יהיה לעבוד עם הבצק או להעביר למקרר.
5. מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים ביד עד ליצירת מסה חלקה.
6. הכנת החינקאלי: יוצרים עיגולים בקוטר 6 ס"מ, או כמה שרוצים.
7. שמים כף מילוי מהגבינה, מקפלים לחצי סהר ומהדקים.
8. מורחים קצת חמאה מעל ומכניסים לתנור עד שהחינקאלי מקבל צבע זהוב.
9. אפשר גם להשרות במים רותחים עד שהחינקאלי צף.
 
 

חזה עוף במגדל ירקות

ילדים אמנם אוהבים שניצל לארוחת צהריים, אבל אפשר להכין להם מנת חזה עוף בריאה יותר עם פחות טיגונים ושמן. במתכון שלפניכם צולים את חזות העוף תוך שימוש בשמן זית, שנחשב לבריא במיוחד. ירקות ועשבי תיבול טריים מוסיפים למנה מטעמם, וכך גם הטחינה, שבין היתר מכילה סידן. אם הילדים שלכם מוכנים לאתגר החצילים, מדובר במתכון להצלחה (באדיבות השפים של מרכז "לגעת באוכל").
 

חומרים ל-2 מנות

2 יחידות חזה עוף (ללא עור ועצמות וללא שאריות שומנים) לא פרוס ולא דפוק.
4 כפות שמן זית
1 כף תערובת בלדי
1 עגבנייה
6 פרוסות חציל
4 כפות טחינה אבן רחיים מתובלת ומוכנה.
חופן עלי פטרוזיליה
מלח פלפל לטעמכם

אופן ההכנה:
1. על פלנצ'ה חמה מטפטפים כף עד שניים שמן זית וצולים את פרוסות החציל עד השחמה.
2. במקביל את השמן הנותר מערבבים עם העוף ותערובת הבלדי (אם יש צורך אפשר להוסיף מלח ופלפל) .
3. צולים גם את העוף והעגבנייה.
4. מניחים את העוף על צלחת ההגשה, מעל מניחים את החציל הצלוי.עלי פטרוזיליה, עגבניות ומעל יוצקים טחינה מגישים חם ומייד .
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.