סודותיה של רוזנת

 
עודכן 13:40 12/03/2008
לילך וולך

"הרוזנת היחפה" לא ממהרת לחלק מתכונים חינם לארחי פרחי של האינטרנט, אבל כשהיא כבר עושה את זה, זה שווה כל רגע. לילך וולך חדרה לחגורת הצניעות המלכותית. ביקורת

 
 
 
 
 
האימפריה של הרוזנת (צילומסך)
האימפריה של הרוזנת (צילומסך)
באופן עקרוני, אנחנו בעד אנשים שלא מתביישים בתשוקת האוכל שלהם, ונגד אלו שמנשקים כל חציל בלאדי כאילו היה אימם האבודה. איינה גארטן, המוכרת גם כ"רוזנת היחפה", היא בדיוק כזו. לא שאנחנו בטוחים מה הופך את השמנמנה העליזה הזו לרוזנת, אבל בהחלט היינו מנשקים לה את הטבעת המלכותית בשביל קצת 'מזון ניחומים' טעים מן המטבח המצוחצח שלה. לאיינה יש כמה וכמה ספרי מתכונים פופולאריים, כמו גם סדרת טלויזיה מצליחה שנקראת, איך לא, "הרוזנת היחפה", ושם היא מלמדת באופן בהיר, ישיר ולא נוזפני, איך לשמח את לבב אהוביכם ואת בטניכם ההומה לאוכל טרי, יצירתי ופשוט בטעמיו.

חבר'ה, אין לחם. תאכלו עוגות
האתר של איינה, כמו המטבח והבית שלה, (הצצנו בטלויזיה, והתרשמנו מאיכויות הברי ואן דה קאמפ שלה), נראה למראית עין בהיר, נגיש ונוח לשימוש. ינצור האל את הרוזנת על הקטגוריות הנוחות לשימוש שלה, שאפילו חיות אנלוגיות כמונו מצאו בהן את הידיים והרגליים. חיש קל הגענו לדף האינדקס והתפריטים, המורכב מארוחות בוקר, צהריים, ערב וקוקטיילים שישמחו את אלו שלא מצליחים להתאים בין מנה ראשונה לעיקרית. אך אבוי! מה רב היה תסכולנו לגלות כי האצולה שוב משטה בנתינים, ושמות המתכונים המפתים נשארו חסומים ומבוצרים כחגורת הצניעות של בת המלך.
 
כל נסיון עצבני להקיש על אחד המתכונים נתקל בסירוב מנומס של החץ העכברי להפוך ליד מזמינה שפותחת את מכמני ההיכל הסגור. במקום זה קיבלנו פירוט מדוקדק ומסודר - באיזה מן הספרים של הרוזנת היחפה תוכלו למצוא את המתכון הנחשק. בלית ברירה בלענו את הרוק החמוץ שהצטבר לנו בפה, ויצאנו לשוטט בלינק אחר של מתכונים. הפעם איינה האכזרית מכל רודן נאותה בכל זאת לשתף במשהו את הקמצנים שלא רכשו ספר בישול ממשי מאז הונפקו מניות "גוגל" לראשונה, ועדיין - מדובר במקבץ אקראי הנתון לשרירות ליבה והגחמה הפרטית של הרוזנת.
 

מתנות לפשוטי העם

בלענו את הרוק החמוץ שהצטבר לנו בפה, ויצאנו לשוטט בלינק אחר של מתכונים. הפעם איינה האכזרית מכל רודן נאותה בכל זאת לשתף במשהו את הקמצנים שלא רכשו ספר בישול ממשי מאז הונפקו מניות "גוגל" לראשונה, ועדיין - מדובר במקבץ אקראי הנתון לשרירות ליבה והגחמה הפרטית של הרוזנת.

ראשונה להמיס את ליבנו היתה קרוסטטת תפוחים. מדובר במאפה בצק לא מתוק מדי, בסגנון חופשי שבו הבצק מקופל ברשלנות מכוונת מעל למלית תפוחים מתוקה-חמצמצה. המחשבה על נתח מן המאפה הזה לצד שליכטת קרם פרש החזירה לנו את האמונה בטוב ליבו של האדם.

גם מקלות בצק עלים גבינתיים ופשוטים עד מאוד להכנה, בניחוח טימין, משכו את ליבנו וקיבתינו ההומייה, להיטרף לצד בירה צוננת בשרב הפתאומי שנחת עלינו לכלותנו. אז גם גילינו שאם מפזרים קצח ושומשום על הבצק בטרם האפייה, נוצר שעשוע לחיך בשחור-לבן אופנתי.
 
מקלות בצק עלים לנשנוש ביום חמים (צילומסך)
מקלות בצק עלים לנשנוש ביום חמים (צילומסך)
אבל לא בשביל מתכוני חוג הבית של נשות ויצ"ו יצאנו לנבור במוחה הקודח של הרוזנת, ורצינו תיכף ומייד משהו חגיגי שימוטט את הסדר החברתי הקבוע בפסח הקרוב (ממילא לא מחשיבים את פורים כחג שיש לבשל בו). את מרק העוף המסורתי והמכובס של ליל הסדר למשל, תוכלו לשדרג בקלות מה לכדי מרק עוף מקסיקני ונושכני, שיזכיר לכולם שלא רק אנחנו סבלנו במצרים, גם למקסיקנים לא אכלו דבש. ממש לא לפסח, אבל בהחלט אמריקנה במיטבה, הם המאפינס השוקולדיים המתוקים האלו, בציפוי קרם חמאת בוטנים. לכל מי שקיוו לבלות את חול המועד בניו יורק, וסתם לכאלו שקלוריות הן פיקציה עבורם.

בסך הכל שלושה עשר מתכונים מעניקה לנו איינה מטובה, אבל כל מתכון מלמיליאן, ויחד עם האופציה להזמין את ספרי הבישול שלה (בחתימתה האישית של הרוזנת!), מדובר בכל זאת בטעימות משכנעות למדי.
 
 
הציון שלנו – שלושה מזלגות. או בפועל – חמישה מזלגות על המתכונים המנצחים, ושני מזלגות אורי גלר מעוקמים על ההתקמצנות בחלוקת המידע.

האתר של הרוזנת הוא אחד מסדרת אתרי אוכל מושקעים מן העולם, בהם נבקר ונבקר. אם עד היום הגבלתם עצמכם לשפת הקודש – אין מה לפחד יותר. כל שתצטרכו הוא לוח המרת מידות ומשקלות לתרגום כמויות החומרים, ומחשבון קטן להמרת פאונדים ואונקיות לגרמים וקילוגרמים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.