השף כבר לא עירום

 
עודכן 10:14 25/03/2008
לילך וולך

ג'יימי אוליבר היה ילד פלא היפראקטיבי שהפך לבורגני שמנמן. האם יש לו עדיין מה להציע? לילך וולך בדקה לשף העירום בסטייקים ובקינוחים. ביקורת אתר

 
 
 
 
 
אף טור אתרי אוכל לא יכול להיות מושלם מבלי להתייחס לפנומן הבריטי ג'יימי אוליבר, ילד הפלא שכולם משתגעים עליו. אוליבר פרץ לתודעה הציבורית בתור נער היפראקטיבי שאוהב לבשל ולדבר מהר יותר מן הרוח בתוכנית טלויזיה תזזיתית בה אירח את חבריו ומכריו. מאז הימים המשוחררים האלו, ג'יימי עבר טרנספורמציה והפך להיות מבוגר אחראי ומעט משעמם. זה נכון שהוא מתעסק בנושאים חשובים כמו המלחמה בג'אנק פוד בבתי הספר, ובגידול הומאני של חיות, אבל משהו מן הניצוץ הפרוע ושובה הלב שלו הלך לאיבוד לנצח מתחת לחולצות הפלאנל המשובצות והפימה הלא סקסית שצימח לו. האם גם האוכל של אוליבר הפך לכבד ראש ופומפוזי?
 
כבר משיטוט ראשוני ולא מחייב באתר האוליברי, אפשר להתרשם שהדבר שג'יימי אוליבר הכי הכי רוצה בעולם, הוא להראות לכם שהוא בדיוק כמוכם - רק טיפה יותר טוב. הוא מלהג באופן כפייתי כמעט על חיי היומיום המוצלחים שלו, מטיף בצדקנות לשימוש חד משמעי במוצרים אורגניים מבלי לתת את הדעת על הפרשי המחירים והזמינות שלהם, ומשבח את מעשה ידיו כאילו כל פאי היה הקאפלה הסיסטינית. אבל חוץ מכל אלו – מותר לומר שהוא לגמרי ה-BFF החדש שלנו , וזה מפני שהוא בא לקראת הגולש כמו אמא חמימה עם כפית אווירון עד לפה הרעב.

אוליבר מסדר את המתכונים שלו בחלוקה הגיונית ונוחה לשימוש של בשר, דגים, פסטה וריזוטו, סלטים, ירקות ומנות תוספת, קינוחים ומתכוני חג המולד. מלבד הפיקסציה הנוצרית הקלה, הכל טוב מבחינתנו.
 
אבל למה עם קוטג'? (צילומסך)
אבל למה עם קוטג'? (צילומסך)
מסקרן וישים במיוחד היה נראה לנו מתכון העוף בחלב, עם עלי מרווה, לימון ותבלינים. ולפני שאתם מתחילים להתלונן, נזכיר לכם שבהיכלו המקודש של ג'יימי אוליבר לא אומרים איכס על אוכל (חוץ מעל מתכון הסטייק בגבינת הקוטג' הביזארי. על זה אתם יכולים לומר איכס בשקט). מתכון בלתי משכנע לחלוטין הוא שיפודי הטלה, עם פיסטוקים וסלט עטופים בטורטייה, לשם כך תצטרכו להצטייד בגריל פחמים ולפנות לעצמכם שלושה -ארבעה חודשים כדי ללקט את שאר המרכיבים. למה שמישהו יטרח בבית כל כך הרבה בשביל פנסי לאפה, נבצר מבינתנו. אבל לפחות חסכנו לכם את הנסיונות הנוגעים ללב של אוליבר לבשל אוכל מרוקאי.
 
רגע לפני שהדלועים המשמחים והצבעוניים שהתיישבו לנו על מדפי הסופר מרקט נעלמים לתרדמת הקיץ השחון, נסו את הריזוטו הכתום הבא, עם דלורית צלויה, מרווה ופנצ'טה. את הפנצ'טה האיטלקית תוכלו להחליף בבייקון פרוס דקיק כנייר. גם הריזוטו הלא שגרתי הבא, משך את ליבנו חובב המאכלים הנימוחים:ריזוטו עם שום צלוי, גבינת מסקרפונה ושקדים קלויים. בתחום הירקות והתוספות, ג'יימי אוליבר משעמם את הצורה עם מתכונים חד-מיצרכיים כמו גזרים צלויים או ברוקולי מאודה בחמאה לבנה. שום דבר שישכנע אותנו לצרוך אנטי-אוקסידנטים בזמן הקרוב.

אבל הסיבה האמיתית שאנחנו ממילא משוטטים באתרי האוכל כמו נוודים מורעבים, הם מתכוני הקינוחים, ואוליבר יודע היטב את העבודה כשזה מגיע למתוקים.
 
 
צילום: אימג' בנק, getty images
צילום: אימג' בנק, getty images
עוגיות פולנטה ותפוזים מקוריות וחביבות מאוד התיישבו לנו מייד ברשימת המתכונים הפרטית, וישמחו כל טבלן עוגיות כפייתי. פולנטה, אגב, זה פשוט קמח תירס גרוס (לא חלילה קורנפלור) שאפשר למצוא בכל סופרמרקט. טארט טופי ותפוחים מתוק ודביק הוא בדיוק המאכל שמסוגל לאחות לבבות שבורים, ולעזור להתגבר על חוויות טראומטיות כמו ביקור במשרדי מס הכנסה. המתכון של אוליבר עושה שימוש גאוני בפחיות חלב מרוכז המצטמצמות לטופי מהמם, ואת הפירות הוא מרשה לכם להחליף כאוות נפשכם. אנחנו בעד פטל, או כל פרי חמצמץ שיאזן את פצצת המתיקות הזו.
 
לסיכום: למרות פולחן האגו הבלתי מרוסן שאוליבר עורך לעצמו, אנחנו מוכרחים להודות בהכנעה של זללנים שכל מי שחולק איתנו את התופינים שלו הופך להיות האדם האהוב עלינו בעולם.

הציון שלנו - ארבעה מזלגות ריזוטו מהבילים לשף הבריטי.
 
האתר של ג'יימי אוליבר הוא אחד מסדרת אתרי אוכל מושקעים מן העולם, בהם נבקר ונבקר. אם עד היום הגבלתם עצמכם לשפת הקודש – אין מה לפחד יותר. כל שתצטרכו הוא לוח המרת מידות ומשקלות לתרגום כמויות החומרים, ומחשבון קטן להמרת פאונדים ואונקיות לגרמים וקילוגרמים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.