חדש בצלחת

 
עודכן 10:09 25/03/2008
רועי ירושלמי, על השולחן

פסטיבל מסעדות כשרות, פסטה בר חדש מבית היוצר של האיש מאחורי "קרנף" ו"בנדיקט", סניף משלוחים חדש לאונאמי ואייל שני, שחוזר למטבח. חדשות השבוע במסעדות

 
 
 
 
 

פסטה בר חדשה מבית היוצר של יענק'לה שיין

צילום: אימג'בנק/GettyImages
צילום: אימג'בנק/GettyImages
אחרי טורטיות ב'קרנף', אגז בנדיקט ב'בנדיקט' ובשרים ב'מיט בר' ו'מדזו', יענק'לה שיין מקים עכשיו פסטה בר. הגורו של יועצי האוכל מתמקד הפעם בפסטה-בר בהגשה מהירה. המקום, שנקרא דופו, נפתח השבוע ברמת החייל להרצה ותפריטו מתבסס על פסטה בהרכבים מגוונים (אך לא מתחכמים) ובמחיר שווה לכל נפש -מרבית הפסטות מתומחרות ב-27-35 ₪.

התפריט מורכב בעיקר מ"החשודים המידיים" בתחום רטבי הפסטה כאלפרדו, בולונז, שמנת פטריות. לטובת חובבי הגיוון, מוצעת גם סקציית מנות פסטה מורכבות יותר, ברוטב שמנת, פטריות ונתחי אנטריקוט, וחמאת כמהין. הפסטות מגיעות בפורמט של פטוצ'יני, ספגטיני, חונקי כמרים ורגיטוני ומכינים אותן לעיני הסועדים, במטבח הפתוח לחלל המסעדה. בדומה ליוזמות אחרות של שיין, גם כאן מדברים כבר הבעלים (המחזיקים גם ברשת "ספגטים") על כוונות התרחבות בקנה מידה ארצי. האם מדובר בקרנף הבא? ימים יגידו.

דופו. הנחושת 4, רמת החייל (מגדלי אור). טלפון: 03.6490101. פתוח בתקופת ההרצה בימים א'-ה' בין 12:00-17:00.
 

אייל שני מבשל במסעדה חדשה

שבע שנים אחרי שנסגרה "אוקיינוס" ההרצליינית, אייל שני חוזר לסרוויס. למקום החדש, בשכונת נחלת יצחק על גבול גבעתיים-ת"א, קוראים "סלון" והוא משמש אולפן לתוכניות בישול בימים כהרגלם. שני וצוותו (הכולל בין השאר את איתן זנזורי, השף לשעבר של "יועזר") מפעילים בינתיים את המקום בערבי רביעי וחמישי, עם תפריט המשתנה מדי ערב.

המנות מתבססות על פי רוב על אפייה בטאבון, המצוי במרכז המסעדה והן מורכבות מחומרי הגלם המזוהים עם שני: עגבניות, חצילים ובשרים בצלייה ארוכה. שני גם מעניק יחס אישי לסועדים ומקפיד לבקר את השולחן, לתבל את המנות ולהסביר כיצד לאכול אותן. כמתבקש, טווח המחירים ב-"סלון" גבוה למדי והממוצע לסועד עומד על 150-200 ש"ח לאדם. נחמה מסוימת ניתן למצוא בכך שלארוחה נלווים בקבוקי מים מינרליים שניתנים בחינם.

סלון. מעבר יבוק 8, תל אביב (נחלת יצחק). טלפון: 052.7035888
 

סניף משלוחים חדש לאונאמי

סניף חדש לאונאמי התמקם לפני כשבועיים בצמוד לסניף האם ברחוב הארבעה. במקום מתמקדים בעיקר במשלוחים. ככלל, התפריט מהווה גרסה מצומצמת של מסעדת האם והחידוש הוא בשירות הזריז, באווירה הלא יומרנית ובסקציית קומבינציות הסושי. מלבד המשלוחים, יש במקום מספר מצומצם של מקומות ישיבה גבוהים, לטובת מי שיבחר לאכול במקום.

מנות מהתפריט: קומבינציה צמחונית (24 יחידות, 48 ש"ח), מאקי מלפפון/אבוקדו 10 ש"ח ל-8 יחידות), טונה ובצל ברוטב חריף (22 ש"ח ל-8 יחידות), רול אינסייד אאוט של אספרגוס טמפורה, אבוקדו, שקדים קלויים (20 ש"ח), שיפודים יפאניים בגריל ורוטב טריאקי (14-22 ש"ח).

אונאמי משלוחים. הארבעה 18, תל אביב. טלפון: 03.5620981
 

פסטיבל האוכל הכשר

45 מסעדות כשרות מתאגדות החודש בפעם השלישית לפסטיבל האוכל הכשר "שף תאכל". הפסטיבל יפתח ביום ראשון (30.3) ויימשך שבועיים. במסגרתו תוצע ארוחה בת 3 מנות (ראשונה, עיקרית וקינוח) במחיר אחיד של 79 ש"ח. בין המסעדות המשתתפות בפסטיבל: ל'אנטריקוט, סימה (סניף תל אביב), פאסיפיק, צ'יינה לי, יוקו אונו, ספגטים (סניף רמת גן), טריאקי, מולדן וגספאצ'ו באשקלון (השף גיא פרץ).

מבין התפריטים שיוצעו בפסטיבל: מבחר סושי או כנפיים כמנה ראשונה, פרגית, סטייק סלמון או אנטרקוט (בתוספת 10 ש"ח) לעיקרית ומלבי חלב קוקוס במרק מלון לקינוח ב'פאסיפיק'. ב'גספאצ'ו' יוגשו בין השאר קרפצ'יו חציל וטחינה, פסטייה מרוקאית במלית פרגיות (בתוספת 10 ₪), וקבב טלה על חצילים קלויים. וב'סימה', מעוז המעורב הירושלמי, יוצעו בין השאר, קובה נבלוסייה ובצל ממולא כראשונות.

שף תאכל 3. 30.3-10.4. רשימה מלאה באתר הפסטיבל
 
 

פסטיבל אספרגוס במתחם השף ניר צוק

השף ניר צוק מכין, לקראת פתיחת עונת האספרגוס, תפריטים מיוחדים במסעדות המתחם, בהם נעשה שימוש בגבעולים האציליים. ב'קורדיליה', מסעדת הדגל של צוק, תוגש לאורך כל חודש אפריל ארוחה בת 3 מנות מתפריט אספרגוס מיוחד, במחיר של 148 ש"ח לסועד.

בין המנות בתפריט: קרפצ'ו מוסר בכבישת אספרגוס וטוביקו ולביבות אספרגוס ברוטב יוגורט בראשונות; ניוקי אספרגוס וסינטה משובצת באספרגוס בעיקריות ולקינוח - פנקוטה יוגורט עיזים עם קרמל אספרגוס או מרמלדת אספרגוס.

תפריט נוסף מוצע בנועה ובג'אפה בר וכולל בין השאר רביולי אספרגוס בבצק פלפלים (78 ש"ח), בייבי סאן ז'אק באספרגוס (88 ש"ח) אספרגוס לבן בשמן זית פיקואל (48 ש"ח).

פסטיבל אספרגוס במתחם השף ניר צוק: קורדיליה, נועה וג'אפה בר. סמטת הזכוכית 1 (פינת יפת 30), יפו. טלפון: 03.5184668
 

חגיגת מאגנומים בדרך היין

מכירה מיוחדת וטעימות של יינות בבקבוקי מאגנום (בקבוק יין כפול בגודלו) ברשת חנויות היין "דרך היין". בסניפי תל אביב, צומת סביון ונס ציונה יוצעו לטעימה ומכירה יינות מאגנום מסדרת ירדן של יקב רמת הגולן: ירדן סירה 2001, ירדן מרלו 2001, ירדן קברנה סוביניון 2001, ירדן קברנה סוביניון 2003, ירדן בוטריטיס, סמיון אציל 2003.

בסניפי "דרך היין" במודיעין ורעננה תיערך באותו יום טעימה של יינות יקב "הרי גליל" והשקה של יין "אביבים" החדש. באירוע יוצעו לטעימה שירז קברנה, רוזה, יראון סירה ואביבים 2006, בלנד חדש של ענבי ויונייה ושרדונה.

לצד בקבוקי המאגנום, ניתן למצוא את היינות גם בפורמט רגיל, ובבצירים עדכניים.

דרך היין. החשמונאים 93, תל אביב. טלפון: 03.5619263; מרכז מסחרי צומת סביון. טלפון: 03.5339666; המלאכה 2 (קניון רננים), רעננה. טלפון: 09.7460408; הפטיש 6 (פאוור סנטר), נס ציונה. טלפון: 08.9302858; המלאכה 121 (ישפרו סנטר), מודיעין. טלפון: 08.9704444
 
עוד כתבות במדור מה מתרחש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.