חנות קטנה ומטריפה

 
עודכן 15:23 28/03/2008
ריני והיאלי, ``האופות והאמיצות``

"האופות והאמיצות" חוזרות עם המלצה לחנות שיש בה הכול - החל מפירות יבשים לא שגרתיים ועד חומרי גלם נדירים. ויש גם מתכון לעוגה מנצחת על הדרך

 
 
 
 
 
הבהרה: אף אחד לא שילם לנו על כתיבת הפוסט הזה.
הבהרה 2: אף אחת מאיתנו לא שותפה ברווחים של המקום המדובר.

בתור מי שאופות הרבה, ומשתמשות לעתים קרובות בחומרי גלם לא שגרתיים, שקשה למצוא בסופרמרקט השכונתי (או היחיד ביישוב...), חשוב לנו שיהיה מקום, שבו נוכל למצוא את כל (או רוב) מבוקשנו באופן נוח, זמין וידידותי, וכמובן שלא ישחטו אותנו במחיר. החנות של דורון שהרבני ברמת השרון היא כזו, קטנה קטנה אבל... פנינה.

ריני, שגרה כבר שנים באיזור, גילתה את החנות כבר לפני מספר שנים בעקבות המלצה של חברה, ונכבשה מיד בקסמיה. היאלי (שגרה במקום נידח מעט) שמעה עליה הרבה מריני, אך אף פעם לא חשבה שיש סיבה להרחיק עד לשם כדי לרכוש מוצרים למטבח.

עד שיום אחד, בביקור בביתה של ריני, טעמה היאלי מעדן מופלא, שעד אותו רגע לא ידעה על קיומו - מרציפן של ולרונה, 70% שקדים (מסתבר שלא רק בשוקולד קיימות ההגדרות האלה), שניתן להשיג כמעט ורק אצל שהרבני (ואף במחיר סביר מהמצופה). בהזדמנות הקרובה ביותר שהתאפשרה לה, כבר פקדה את המקום, והתאהבה בו גם היא. מזל שיש לה 2 חברות טובות שגרות באיזור, שהיא גם פוגשת לעתים קרובות כי מאז, גם ריני וגם דנה משמשות לה "נערי שליחויות" לעת מצוא.
 

אז מה אנחנו קונות שם? בעצם, מה לא...

פיצוחים ופירות יבשים - גם קלויים וגם טריים, כאלה שמשמשים אותנו להכנת גרנולה - שקדים, אגוזים שונים, פיסטוקים וגם צימוקים, חמוציות, אוכמניות ועוד. בגזרה הזאת אפשר למצוא גם המון סוגי פירות יבשים לא שגרתיים, כמו תותים, מלון, גויאבה, בננה ופומלה. קטניות ודגנים - החל מקוואקר לסוגיו ועד סוגי שעועית, אורז, קינואה, בורגול, עדשים ועוד. תבלינים - מגוון ריחות, טעמים וצבעים, שלמים, טחונים, טריים או מיובשים, בכל צורה שתחשבו עליה, וגם תערובות תיבול למיניהן.

חמרי גלם לאפיה - קמחים, קקאו משובח, שוקולד במשקל, תמציות למיניהן, משחת וניל מעולה, מרציפן כבר אמרנו, אטריות קדאיף, מחיות שונות, סירופים, ועוד חמרי גלם שבדרך כלל אפשר למצוא רק בחנויות המתמחות. עזרי אפיה - תבניות סיליקון ומתכת, רינגים, נייר אפיה, חותכנים, גלגלות, מטרפות ועוד. ממתקים - מבחר סוגי סוכריות ושוקולדים, עוגיות, וופלים וחטיפים, מתוצרת הארץ ומתוצרת חוץ. וגם - המון סוגי שימורים, ממרחים, פסטות יבשות, טחינה, רטבים, חליטות תה, ועוד ועוד ועוד, כל שנבקש לו יהי.
 
מעבר למוצרים, וחשובה לא פחות, היא חווית הקניה. צוות החנות תמיד נעים ואדיב, ואיכשהו, לא חשוב באיזה מצברוח נכנסת לחנות, תמיד תצא משם עם חיוך, ואולי איזה טיפ או פיסת אינפורמציה חדשה. הם באמת עושים הכל כדי לעזור, ושמחים מאוד להיענות לבקשות הלקוחות, גם לבקשות חדשות ומיוחדות. כך למשל כשריני והצמחוני שלה התעניינו וחיפשו את שוקולד החלב האורגני של ולרונה, שכמעט ולא ניתן למצוא באף מקום, הוזמן השוקולד והוסף מיד לרפרטואר השוקולדים הקבוע המוצע על מדפי החנות.

אין ספק שהפנים של המקום הוא דורון, בעל החנות, איש חייכן ונחמד שתמיד יודע לשלוף כל דבר מהמקום בו הוא נמצא, ומה מסתתר מאחורי כל שקית או צנצנת. המחשב ומפת החנות נמצאים אצלו בראש בלבד, בחנות אין מחשב אחד, והחשבונות מתבצעים כמו פעם, בעזרת מחשבון ידני.
ואפרופו חשבונות, המחירים ממש ממש בסדר, וחלקם אף שרדו בגבורה השוואה למחירי שוק התקווה.

דורון שהרבני, אוסישקין 38, רמת השרון
 

ולסיכום - רגע של מתכון

המתכון הבא נראה לנו מתאים לפוסט משום שהוא כולל המון פירות יבשים, הניתנים לשינוי ולגיוון לפי טעמו של כל אחד, וגם שוקולד. מדובר בעוגה טעימה טעימה שכיכבה במשך תקופה ארוכה ועדיין צצה מפעם לפעם בפורום האפיה. המתכון הוא של נירה שויאר, אך אנחנו כנראה נשייך אותו לנצח לבנות משפחת צ"י המיתולוגית.

ויש גם סיפור קטן ומפדח מעט... היאלי, שהכינה את העוגה אינספור פעמים, מחפשת בכל פעם מחדש ומוציאה את המתכון מהפורום. רק היום, למרבה הפדיחה, גילתה (באדיבותה של מיתולוגית אחת) שהמתכון לקוח מהספר הותיק "עוגות לכל עת", אולי ספר הבישול הראשון באוסף שלה...
הספר, מיתולוגי בפני עצמו, יצא לאור בסוף שנות ה- 70 (וליתר דיוק, בשנת תש"מ, ככתוב בו), בהתאם לכך גם השפה בה נכתב המתכון, שנות שבעימית להפליא וכמנהג התקופה גם רשימת המרכיבים מחולקת לפי שלבי ההכנה השונים. כמחווה לספר ולמחברת, החלטנו להביא את המתכון כלשונו יחד עם ביאורים והערות בגוף הטקסט.
 
 

עוגת פרי יבש ושוקולד

עוגה אחת, 5,000 קלוריות (למה לחרב שמחות, למה?), תבנית מקושטת בתכולת 14 כוסות (לפי הציור מדובר בתבנית קוגלהוף... אבל המתכון מתאים בהחלט גם ל- 2 תבניות אינגליש קייק)
לחמם את התנור לחום בינוני

חומרים ואופן הכנתם:
200 גרם מרגרינה רכה (ברור, ברור שחמאה)
1 כוס סוכר
קורט מלח
להכניס את החומרים לקערה גדולה, לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת קרמית אוורירית.
5 ביצים
להוסיף לתערובת ביצה אחר ביצה, תוך בחישה.
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 וחצי כוסות פרי יבש חתוך לקוביות קטנות (היאלי אוהבת לשים משמשים וקליפות הדרים, אבל יש אינסוף אפשרויות אחרות)
1/3 כוס שקדים או אגוזים קצוצים גס (היאלי מעדיפה תערובת של פקאנים, מלך ופיסטוקים)
100 גרם שוקולד מריר, מגורר על פומפיה גסה (אפשר בהחלט ואף רצוי במקום לגרר פשוט לשבור לחתיכות)

לערבב את כל החומרים. להוסיף לתערובת שבקערה ולבחוש רק עד שמתקבל בצק אחיד (הבצק סמיך ודביק מאוד). לצקת את הבצק לתבנית אפיה משומנת. לאפות בחום בינוני כ- 60-70 דקות (בתבנית אינגליש זמן האפיה מתקצר, כדאי להתחיל לבדוק עם קיסם כבר אחרי 25-30 דקות). העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ- 15 דקות.

לזרות על העוגה האפויה 2 כפות אבקת סוכר במסננת דקה
הערה: אם אין תבנית מקושטת אפשר להשתמש בתבנית 26.
 
"האופות והאמיצות" הן ריני והיאלי - שתי חברות טובות שאוהבות את כל מה שקשור למטבח, כולל לדבר על זה, והרבה. את הבלוג שלהן תוכלו למצוא באתר הבלוגים של על השולחן.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 
עוד בערוץ