לא רק חמין

 
עודכן 10:53 17/04/2008
אוכל נענע 10

תשכחו מהשימוש הצפוי והסטיגמטי של השעועית - הנה שלושה מתכונים קלילים וצבעונים שרוצים לקבל קצת תשומת לב

 
 
 
 
 

שבלולי שעועית ירוקה

המראה של השעועית הירוקה-ארוכה הזאת (יש המכנים אותה תאילנדית), פשוט מבקש שישבללו אותה. אחר כך אפשר להגיש אותה כמתאבן או כתוספת ירק מיוחדת לארוחה מקור המתכון: דליה שפיגל, חוות "חלב עם הרוח")
 

חומרים ל-4 מנות:

צילום: על השולחן
צילום: על השולחן
8 שרוכי שעועית ירוקה שטוחה וארוכה (2 לכל מנה)
שמן זית
1 עגבנייה עסיסית קצוצה
4-2 שיני שום קצוצות
2 כפות עלי כוסברה קצוצים
1 כפית רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:
1. חולטים את השעועית בסיר עם מי מלח רותחים במשך 4-3 דקות. מסננים. מעבירים מיד לכלי עם מים קרים.
2. מחממים שמן זית בכלי חרס ומטגנים עגבנייה, שום וכוסברה. יוצקים סויה ושמן שומשום. ממשיכים לטגן 5 דקות.
3. בינתיים מגלגלים את רצועות השעועית, כל אחת בנפרד, כמו שבלול ונועצים קיסם. מניחים את שבלולי השעועית בכלי החרס עם רוטב העגבניות, מבשלים יחד עוד חצי דקה ומכבים.
 

סלט שעועית צבעוני

מנה עיקרית משביעה ומזינה, שבעצם מתאימה גם כמנה ראשונה בפלטת אנטיפסטי מקור המתכון: שרון גבאי, "תפתחו חלון")
 

חומרים:

1 כוס שעועית לבנה מושרת ומבושלת
1 כוס שעועית לוביה מושרת ומבושלת
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2 עגבניות חלוטות וקלופות חתוכות לקוביות גדולות מאוד
1 שקית של עלי סלק או עלי בייבי

לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
1 כפית רסק עגבניות
1 כפית חרדל
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סוכר חום
מלח ופלפל
100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל סוגי השעועית יחד. מוסיפים עגבניות, אגוזים ועלי סלק.
2. מערבבים את כל חומרי הרוטב. יוצקים על הסלט ומערבבים.
3. מפזרים מעל את הגבינה.
 
 

ריזוטו אספרגוס ושעועית

האיטלקים אוהבים אותו כמנת ביניים. אנחנו עדיין מתייחסים אליו כאל תוספת למנה עיקרית. כאן בגרסה אביבית וטעימה (מקור המתכון: על השולחן)
 

חומרים ל - 6 מנות

(צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
100 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
500 גרם אספרגוס חתוך לרצועות באורך 2-1 ס”מ
2 כוסות אורז עגול (ארבוריו)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כוס יין לבן
1 ליטר ציר ירקות חם
200 גרם שעועית רחבה חלוטה וחתוכה לרצועות בעובי 2-1 ס”מ
3 כפות עלי בזיליקום קצוצים דק
5 כפות גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עם חמאה ושמן זית, ומטגנים את הבצל כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים אספרגוס ומטגנים במשך דקה. מוסיפים אורז ומערבבים דקה-שתיים עד שהוא חם. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים יין ומבשלים עד שהיין נספג.

2. מביאים לרתיחה את ציר הירקות ומוסיפים ממנו בהדרגה (מצקת אחת בכל פעם) לאורז תוך כדי ערבוב, עד שהציר נספג לגמרי באורז. חוזרים על הפעולה עד שהאורז מוכן.

3. לקראת סוף התהליך מוסיפים שעועית חלוטה, עלי בזיליקום ופרמזן, מערבבים ומגישים מיד
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.