חזרת עם כל דבר

 
עודכן 10:09 16/04/2008
אוכל נענע 10

היא מתחברת למאכלי בקר ודגים ועושה טוב גם למנות מתוקות. מתכוני חזרת משודרגים

 
 
 
 
 
למרות החיבור הקדוש בין החזרת והגפילטע-פיש החזרת היא תבלין מצויין לכל ימות השנה, היא מתחברת בשמחה למאכלי בקר ודגים ועושה טוב גם למנות מתוקות. בפסח החזרת היא בשיא עונתה ובמיטבה וזו סיבה די טובה לנסות ולהתקין מאכלים ורטבים שחורגים מה"חריין" – החזרת בסלק הידועה והטובה.
 

רוטב חזרת טחון

1 כוס שורש חזרת מגורר דק
2-3 כפות חומץ
½ כפית מלח
קורט סוכר

אופן ההכנה: טוחנים יחד בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב בתוספת מעט מים צוננים וקוביית קרח. מאחסנים בכלי סגור במקרר.
 

ג‘לי חזרת ותפוחים

צילום: על השולחן
צילום: על השולחן
(המתכון שזכה במקום הראשון בתחרות מתכוני החזרת באילינוי 1994)
1.5 ק"ג תפוחים חמוצים, לא קלופים, חתוכים לפלחים עם הגרעינים.
2 סוכות סוכר
½ כוס שורש חזרת, טחון ומסונן.

אופן ההכנה:
1. מניחים את תפוחי העץ בסיר, מוסיפים מים כך שיכסו את התפוחים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. מרחיקים קליפות, גרעינים וחלקים נוקשים אחרים.
2. מסננים דרך שתי שכבות של בד מוסלין (תהליך שעורך כשעה)
3. מחזירים את מחית התפוחים לסיר, מוסיפים סוכר ומבשלים עד שהנוזל מגיע לחום של מאה מעלות או עד שטיפת ריבה נקרשת במגע עם צלחת קרה. מסירים את הקצף, מוסיפים את החזרת, מבשלים עוד דקה ומורידים מהאש.
4. מאחסנים בצנצנות סטריליות במקום קריר. מגישים על קרקרים, גבינה ושמנת.
 

חריין – חזרת וסלק

300 גר‘ סלק
100 גר‘ שורש חזרת
1 כף סוכר
מיץ מלימון אחד
1 כף חומץ

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הסלק עד שניתן לנעוץ בו מזלג, מוציאים מהמים, מצננים ומקלפים.
2. קולפים את החזרת ומגרדים על פומפיה דקה ,טוחנים במעבד מזון את הסלק, מוסיפים את החזרת ושאר חומרי הטעם ומאכסנים בכלי סגור במקרר, לפרק זמן קצר ככל האפשר ובכל מקרה לא יותר מחודש.
 
 

רוטב ווסאבי

הווסאבי הוא תבלין יפני משווק באבקה או ברסק, המשמש בדרך-כלל בן לויה לסושי וסשימי. הוא מופק משורש של צמח אסיאתי הדומה לחזרת ולכן גם נקרא לעתים "חזרת יפנית".

½ כוס רוטב סויה בהיר (קיקומן)
¼ כוס חומץ אורז
1 כף שמן שומשום כהה
1 כפית זנגוויל מגורד
1 כפית אבקת ווסבי
1 כפית סוכר
1 כפית טחינה גולמית-

אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים בצנצנת, סוגרים, מנערים היטב ומקררים. מנערים שוב לפני השימוש.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.