אפטר פארטי

 
עודכן 10:41 23/04/2008
שי לי ליפא אנג`ל, על השולחן

אם המקרר שלכם עדיין מלא במזכרות מליל הסדר - אל תמהרו להשליך אותם לפח. הנה מקבץ רעיונות שיעזור לכם להפוך את השאריות הלא פוטוגניות של שולחן החג לכוכבים באירוח קליל

 
 
 
 
 
הגיעו אלינו שמועות על בשלנים, שלא הולכים לישון עד שהמטבח שלהם מבריק ומצוחצח, ורק כך הנאתם שלמה. אבל בואו נודה על האמת: רובנו קמים ביום שאחרי אל שדה קרב, בו שרועים בקבוקי יין פתוחים, שברי מצות ושקיות קמח מצה ובעיקר - המון שאריות של חומר גלם איכותי (מבושל או טרי): ירקות, ביצים, בשר, עוף, מרק ומה לא. בכתבה הזאת נשתמש בחוכמה בשאריות וניערך לאורחים של שארית החג, שעוד יפקדו את ביתנו עם אירוח קליל, לא מחייב ובעיקר טעים.
 

מרק עוף ואספרגוס בספלים אישיים

מרק עדין ואלגנטי, שעושה שימוש בשאריות מרק העוף מערב החג.
 

חומרים ל-10-8 ספלים אישיים קטנים:

½1 ליטר מרק עוף מסונן
½1 צרורות אספרגוס שטופים היטב (ללא השליש התחתון)
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל בינוני קצוץ
1/4 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לקישוט: 1/2 צרור אספרגוס חלוט 2 דקות במים רותחים

אופן ההכנה:
1. יוצקים מרק עוף לסיר, מוסיפים אספרגוס, קוביות תפוחי אדמה, בצל ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
2. טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק.
3. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, יוצקים לספלים אישיים, מקשטים באספרגוס חלוט ומגישים.
 

מקלות גזר פיקנטיים צלויים בתנור

תוספת שהיא חטיף. כדי שגם הילדים יוכלו ליהנות ולכרסם את הגזרים, אפשר להכין להם את המנה בתבנית נפרדת עם פפריקה מתוקה במקום חריפה.
 
 

חומרים ל-10-8 מנות:

5 גזרים קלופים וחתוכים לשישיות לאורכם
מלח גס
פפריקה חריפה או מתוקה
קימל טחון (לא חובה)
שמן זית לזילוף

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מניחים את הגזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, זורים מלח גס, פפריקה חריפה או מתוקה וקימל טחון, מזלפים שמן זית ואופים כ-20 דקות, עד שהגזרים זהובים ופריכים.
 

שוקיים במרינדת יין, בלסמי ותפוזים

תבנית שוקי העוף המתקתקות תתחסל במהירות הבזק. היין המשובח, שמעט ממנו נשאר מליל הסדר, ישביח את התוצאה.
 

חומרים ל-10-8 מנות:

24 שוקי עוף נקיות מעור וסחוס
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
למרינדה:
1 כוס יין אדום
1/2 כוס חומץ בלסמי
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפות סוכר
2 שיני שום קצוצות
1 כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ

אופן ההכנה:
1. שוטפים את השוקיים ומייבשים היטב בנייר סופג. מסדרים בתבנית בעומק 5 ס”מ וזורים מלח גס ופלפל שחור.
2. מערבבים את כל חומרי המרינדה עד שהסוכר נמס, ויוצקים על גבי השוקיים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, רצוי למשך הלילה.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
4. מוציאים את השוקיים מהמקרר ואופים כשעה ורבע. משחימים משני הצדדים.
 

אגסים בשלושה צבעים

מבושלים ביין וארוזים בשוקולד ואגוזי ברס.
 

חומרים ל-8 מנות:

8 אגסים בינוניים קלופים (משאירים את הגבעול)
2 כוסות יין אדום משובח
2 כוסות מים
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 כוס סוכר
2 מסמרי ציפורן
1 מקל קינמון
קליפה מגוררת מתפוז אחד

לציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
לציפוי ברס:
1/2 כוס ברס (להשיג בחנויות המתמחות)
 

אופן ההכנה:

1. מכינים את האגסים: יוצקים לסיר יין, מים ומיץ תפוזים. מוסיפים סוכר, ציפורן, מקל קינמון וקליפת תפוז, מחממים ומערבבים עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה.
2. משכיבים את האגסים בתוך הנוזל הרותח. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאגסים רכים. מצננים היטב. את השלב הזה אפשר להכין מראש.
3. מרכיבים את המנה ומגישים: מסננים את האגסים ומייבשים היטב בנייר סופג.
4. ממיסים שוקולד מעל ביין מארי עד לקבלת משחה אחידה. טובלים את החצי התחתון של האגסים בשוקולד המומס, מוציאים ונותנים לשאריות השוקולד המיותר לטפטף. טובלים את הרבע התחתון של האגסים בברס ומגישים.
 
צילום: ריאן, סגנון: רותם ניר. מתוך על השולחן
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.