השאנטי מתחיל במטבח

 
עודכן 08:35 27/04/2008
לילך וולך

אקשאיאפאטראם הוא אתר מתכונים הודי שמתאים בול לכל החוזרים מהודו, וסתם לאנשים שרוצים לתבל את החיים במאכלים צבעוניים ועליזים

 
 
 
 
 
במחווה מיוחדת ליוצאי עדות קוצ'ין הישראלים, ולכל הטיילים שחזרו מהודו וטעם גבינת הפניר עדיין בפיהם – דגנו עבורכם ברשת אתר שכולו אנגלית אבל ליבו פועם בומביי-בומביי. את 'אקשאיאפאטראם' מתחזקת פרייה ההודית שמתגוררת באוהיו שבארה"ב, וככזאת היא מתבלת את האתר במתכונים הודיים אותנטיים, ובדאחקות אמריקאיות חיוורות שלא נחזור עליהן כאן. 'אקשאיאפאטראם', כולו אוכל הודי שניתן לשחזר גם בסופרמרקט מערבי למהדרין, (אולי עם כמה תוספי עזר מאפיינים), וכולו, או לפחות רוב מה שניסינו במטבח הפרטי, הוא חגיגת איצ'יקידאנה משמחת. אז קדימה, אל תהיה אפאטי – הכן לך צ'אפטי!
 
טיפ: הצטיידו בתבלינים (צילום: meanset indian, פליקר)
טיפ: הצטיידו בתבלינים (צילום: meanset indian, פליקר)
השיטוט בבלוג האוכל של פרייה , אשר מולכת ביד רמה ובמצלמה מכוונת היטב על הבלוג, הוא כנראה קצת כמו הנחיתה הראשונה ברחובות הודו - אין לך מה לנסות להבין את הדברים באמצעות עינים מערביות, כי אין לזה הרבה היגיון. צריך פשוט לזרום עם מה שיבוא, ולאט לאט השאנטי יגיע גם אליך. מבחינת סדר הדברים, תוכלו לזרום בהודית עם גלגלת הגרירה ולצפות במתכונים הצבעוניים, (מה זה צבעוניים! נראה כאילו חנות שלמה של 'הלו קיטי' התנפצה אל המסך), או ללכת בשיטה האמריקאית, ולהקיש על מאגר המתכונים העליון, שמחולק בתוכו לקטגוריות אורז, ירקות, מרק, ארוחת בוקר ועוד דברים שאין לנו מושג איך להגות אותם.
 
לארוחת בוקר, בדקנו את הספונג' דוסה עם צ'טני עגבניות - מעין פנקייק אורז טחון בצבע לבן בוהק, שנאכל עם צ'טני (בדרך כלל מעין ריבה מתובלת בטעמים ותבלינים שונים) עשויה עגבניות לא מבושלות. אנחנו מודים שעניין טחינת האורז באמצעים ביתיים עשוי להיות מרתיע משהו, אבל אף אחד לא טען שהדרך לאוכל הודי היא פיקניק.

העוגה המלוחה הזו לא נראית לנו בהכרח הודית (אלא אם ריקוטה ואטריות ורמיצ'לי הם מוצרי יסוד הודיים שנמלטו מעינינו) אבל היא בהחלט נשמעת מאוד מאוד מעניינת. מדובר בעוגת גבינות גבוהה ומלוחה, בציפוי מתפצפץ וזהוב. מאיזושהי סיבה, פרייה בחרה לציין במרכיבי המתכון את אטריות הורמיצ'לי הדקיקות כחלק מן הקרום הפריך, אף שהיא מציינת בעצב שהן התייבשו ופגמו במירקם הרך של העוגה; אנחנו יכולים להציע לכם פשוט לבשל אותן שלושת רבעי זמן בישול הפסטה, ואז להוסיף אותן לציפוי, וזה יפתור את העניין.
 

הפיוז'ן במיטבו!

פרייה מציעה טוויסט מקורי על מרק המינסטרונה עם פסטת אורזו בתוכו, כשהיא משפצרת לכיוון תבלינים הודיים בעליל ומחזקת אותו בחלב קוקוס. אולי ההברקה הכי גדולה של הבלוג. וכדי להפוך את הפיוז'ן לארוחה מלאה, תוכלו לנסות את הפסטה ההודית של פרייה, בה היא משלבת רוטב חריף חמצמץ בקריצה הודית אל פסטת 'ביסלי' איטלקית לחלוטין.

המטבח ההודי מצטיין בעושר שלו ובהיצע לצמחונים, וכאשר נמאס עליכם הטופו והסייטן, כדאי שתפנו לגלוש באתר ההודי הזה, ובכלל באתרים הכוללים מתכונים הודיים, פשוט מכיוון שהם מציעים שלל וריאנטים מקוריים. במתכון הזה למשל יש מנה עיקרית משביעה של אורז בחלב קוקוס עם ירקות, הוא מעט פיקנטי ובעל צבע יפיפה מתבלין הכורכום שהיא משתמשת בו. פשוט להכנה ומוצלח.
 
 

3 מתכוני חובה בכל בית

קאלאקהנד, חובה בכל בית
קאלאקהנד, חובה בכל בית
בפעם הבאה שהמערכת החיסונית שלכם מאיימת לקרוס, לא מוכרחים מייד לצאת השוקה ולרכוש תרנגול למרק עוף. אפשר לנסות גם את המרק הבא שמשופע תבלינים, ובעיקר ג'ינג'ר ומיץ לימון טרי - שני אלמנטים מחטאים ומבריאים במיוחד ששוכנים יחד במרק פותח תיאבון.

ואם תמיד רציתם לדעת איך לשחזר את טעם הצ'אי מסאלה של הודו, אפשר להפסיק לתהות. באמצעים באמת פשוטים, וגיחה אל דוכן התבלינים בשוק הקרוב לביתכם, אפשר לרכוש כל מה שצריך עבור צ'אי כהילכתו.

ולא נשלח אתכם לדרך בלי משהו מתוק לסיום – קאלאקהנד, מעין ממתק טופי חלב ופיסטוקים, מהסוג שיש לעמול עליו במטבח אבל בסוף כולם ינשקו את ידיכם. לפני המתכון יש עמוד שלם של בירבור, אבל עם מספיק סבלנות וגלילה מטה, תגיעו למתכון עצמו ותהנו מכל רגע.
 
לסיכום - המטבח ההודי הוא לא בדיוק מן המטבחים הפשוטים להתחקות אחריהם, ואם אין לכם בבית עשרים סוגי תבלינים בדיוק מן הסוג הנכון, הספונטניות תהיה מכם והלאה. לעומת זאת, אם הצטיידתם מראש, המתכונים ש פרייה הם ישימים למדי, ובתוך הקשקשת הלוגרית, אפשר לחלץ כמה מתכונים לא רעים בכלל.

ציון כולל – שלושה וחצי מזלגות צ'טני לפרייה

>> לוח המרת מידות ומשקלות (לתרגום כמויות החומרים)
>> מחשבון להמרת פאונדים ואונקיות לגרמים וקילוגרמים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.