ובתפקיד הראשי, ירקות

 
עודכן 11:35 28/04/2008
שיר הלפרין, על השולחן

לא תוספת, לא בשולי הצלחת, לא ברירת מחדל לצמחונים - ירקות על האש נותנים את כל מה שיש להם בטעם, בצבע ובמרקם. הגיע הזמן שיקבלו את קדמת הבמה

 
 
 
 
 
נמאס, נמאס להם להיות תמיד בצד. ליד. בשולי הסטייק, מאחורי הדג. קישוט במקרה הרע, תוספת “בריאה” (מה שמוריד מיד מהאפיל הקולינרי) במקרה הטוב. ירקות: רעננים, בריאים, צבעוניים, טעימים כל כך. הגיע הזמן שיקבלו את הכבוד המגיע להם. דווקא על הגריל, ולמה דווקא? —כי הגיע הזמן להוציא את הגריל המאובק ולאכול בחוץ. — כי איכשהו תמיד בשר הוא הכוכב הבלעדי של הגריל, ואנחנו בעד אפליה מתקנת. — כי הגריל מוציא מהירקות את המיטב. מינימום בישול — מקסימום טעם וצבע. זוהי לא כתבה (רק) לצמחונים. דווקא משום שכל האפשרויות המדממות פתוחות, חשוב היה ליצור חגיגה צמחונית, שבה גם אוהבי בשר מושבעים לא ירגישו שהם מתפשרים: קאסדיות עם סלסה של תירס, שיפודי ירקות על רוזמרין, ראיטה של יוגורט ונענע, ירקות שורש עם מיונז קארי וסלט קוסקוס עם ירוקים קלויים. הכל כמעט נכין מראש בקלי קלות ונתפעל באלגנטיות ליד הגריל. הטעמים? מקסיקניים, הודיים, מתובלים היטב, שנותנים לירקות, ורק להם, את כל הבמה.
 

קאסדיות עם סלסה של תירס, פלפלים, מוצרלה וצ’ילי

עכשיו, כשהטורטיות זמינות בכל סופר, ממש חבל לא לעשות בהן שימוש. אז הכירו את הקאסדייה (הטוסט המכסיקני אם תרצו), עמוסה בטעמים רעננים של תירס טרי, צ’ילי וכוסברה. הטורטיות אידיאליות לגריל בחוץ. הן שומרות על הטריות, קלות והכי טעימות כשהן חמות ומתפצפצות. תשכחו מהלחם — זהו זמן הטורטיות.

חומרים ל-6-4 מנות:

6 טורטיות
מעט שמן זית, להברשה

לסלסה:
גרגרים מ-3 קלחי תירס טריים (אפשר גם ½1 כוסות תירס קפוא ומופשר)
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
צרור כוסברה קצוצה
1 פלפל צ’ילי ירוק חתוך דק, ללא גרעינים
1 כף מיונז
1 כוס מוצרלה מגוררת (או כל גבינה אחרת שנמסה טוב)
מלח
 

אופן ההכנה:

- מערבבים את כל חומרי הסלסה. בשלב הזה אפשר לשמור את התערובת במקרר ולקחת בקופסה כשיוצאים החוצה.
- מחממים גריל.
- מברישים צד אחד של כל טורטייה במעט שמן זית. מניחים את הטורטיה על הגריל, כשהצד המשומן כלפי מטה. מניחים בזהירות 2 כפות גדושות מהסלסה במרכז הטורטייה ומקפלים מחצית מהטורטייה על המלית (זאת קאסדייה).
- לוחצים מעט, עד שהקאסדייה משחימה משני הצדדים והגבינה נמסה. אפשר לחתוך לשניים ולטבול בשמנת חמוצה או סלסה.
 

סלט קוסקוס עם אספרגוס בגריל, שעועית ירוקה, וזיתים שחורים

סלט קוסקוס עם אספרגוס בגריל, שעועית ירוקה, וזיתים שחורים. לא בורגול, לא קינואה, לא שום דגן מפונפן: קוסקוס רך (אינסטנט, מה חשבתם?), שמקבל באהבה תבלינים וירקות ירוקים.

חומרים ל-6-4 מנות:

1 שקית קוסקוס אינסטנט
1/4 כוס שמן זית לקוסקוס
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס זיתים שחורים, ללא גרעינים
1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ, ללא גרעינים
זסט ומיץ מלימון אחד
10 אספרגוס חלוטים
1 כוס שעועית ירוקה חלוטה עם קצוות חתוכים
3 גבעולי בצל ירוק
שמן זית להברשה
מלח גס לפיזור

אופן ההכנה:

- מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן עם שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.
- מוסיפים זיתים, צ’ילי, זסט ומיץ לימון. עד שלב זה אפשר להכין מראש.
- מניחים אספרגוס, שעועית ירוקה ובצל ירוק על גריל משומן בשמן זית. מושחים בשמן זית ומפזרים מלח גס. צולים על הגריל בערך 7 דקות, לקבלת סימני חריכה.
- מערבבים את הירוקים עם סלט הקוסקוס, מתקנים תיבול ומגישים.
 
 

חצילים עם טחינה ויוגורט זעתר

הומאז’, שמוקדש באהבה לאדם הראשון שתחת שרביטו עבדתי וממנו למדתי: ארז קומרובסקי. החציל היה אחת המנות הראשונות שהייתי צריכה להכין והיא מופלאה. ארז הוא מהשפים הבולטים של המטבח הישראלי החדש, והחציל השלם עם הטחינה הוא מסמליו המוכרים. אפשר בקלות לשחזר את המנה האנינה על הגריל.

חומרים ל-6-4 מנות:

6 חצילים בלאדי בינוניים
טחינה גולמית
יוגורט טבעי
לוויניגרט זעתר:
1 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
1 שן שום כתושה
עלי זעתר טריים מ-2 גבעולים
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

- מכינים את החצילים: מנקבים חצילים בעזרת סכין קטן.
- מניחים את החצילים על גריל מחומם היטב לכ-15 דקות מכל צד, עד שהם רכים ומוכנים.
- מכינים וינגרט זעתר: מערבבים את כל החומרים (אפשר להכין מראש ולשמור בצנצנת).
- כשהחצילים מוכנים, פותחים אותם בעזרת סכין חד.
- על כל חציל שמים כף ויניגרט, כף טחינה גולמית וכף יוגורט. מגישים.
 
צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר | מתוך גיליון 184
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.