קולקציית הקציצות 2008

 
עודכן 08:46 29/04/2008
אורי שביט

מי שהספיד את ההמבורגר מוזמן להתבייש לו. הצצה בתפריטי המסעדות מוכיחה שהקציצות כאן כדי להישאר עד שלא ישאר לנו מקום. דגימה טעימה למיטיבי לסת

 
 
 
 
 
כבר זכינו לראות את שובה של הקציצה העגולה בלחמנייה לפני כמה שנים, והנה היא כבר זוכה לעוד מקצה שיפורים ועדכונים. לאחרונה היא מככבת בתפריטי המסעדות המתמחות - בגרסאות מוקטנות ומוגדלות, בשילוב עם חומרי גלם מפתיעים ובהשפעת מסורות קולינריות בינלאומיות. הנה כמה מהקציצות החביבות עלינו:
 
הגרסה הלילית: קציצה מושחתת במרמורק הוותיקה השיקו לאחרונה תפריט לילי למושחתים מביניכם, שחשקה נפשם בהמבורגר בשעות פחות שגרתיות. בימים א’-ה’ בין 23:00 ל-01:00 תוכלו להזמין המבורגר 200 גרם עם תוספת (צ’יפס, תפוח אדמה אפוי, פירה או סלט) ושתייה קלה או שליש טובורג במחיר משתלם. איכות השינה, או לחילופין טיב הביצועים על רחבת הריקודים אחרי הארוחה, על אחריותכם [39 שקל].

הגרסה הקלאסית: 100 אחוז אנטרקוט. מסעדת הום בורגר מאבן יהודה הגיעה לתל אביב לשמח את ליבם של חובבי הקציצה מהעיר הגדולה, עם המבורגר טרי שעשוי מ-100 אחוז בשר אנטרקוט טחון גס. התוצר מגיע במגוון מידות, תוספות ומחירים והוא טעים ביותר. המקום מעוצב ונקי למשעי, אבל אולי כדאי להעביר את העובדים קורס מזורז במידות עשייה של בשר, כך לא ייווצר מצב שתזמינו מדיום-רייר ותקבלו מדיום [החל ב-32 שקל].
 
הגרסה האסיאתית: הווסאבי שולט אצל השף אבי קונפורטי אין דבר כזה שאין דבר כזה, ולכן אל תופתעו למצוא המבורגר יפני בתפריט הצהריים של צפרה. למראית עין מדובר בהמבורגר מסורתי, אבל ביס אחד מגלה שמדובר בהמבורגר עסיסי מבשר בקר רזה (יחסית), שמגיע עם קטשופ-ווסאבי וקרם טוגרשי. הוא יושב בלחמנייה מתקתקה, המאזנת את חריפות הרוטב, ועל אף שזו לא הבחירה המידית מהתפריט של “צפרה”, מדובר במנה מצוינת. [מוגשת בעסקיות הצהריים בלבד בימים א’-ה’ 17:00-12:00 ב-59 שקל, כולל מנה קטנה לבחירה ולימונדה ג’ינג’ר-עשב לימון או תה פירות קר].

הגרסה המזרחית: “דיאנא” מנצרת ב”אגאדיר”. המבורגר דיאנא של “אגאדיר” - פרי שיתוף הפעולה עם השף דוח’ול ספאדי מ”דיאנא” הנצרתית - הוא אמריקה של המזרח התיכון בלחמנייה. גם קציצת בשר משובחת (בקר וטלה מתובלים גם יחד), גם לימון כבוש ובצל ירוק כתוספת בתוך הלחמנייה. השילוב העסיסי והפיקנטי התגלה כמוצלח ביותר [45 שקל].
 
הגרסה הממוזערת: שלושה במנה אחת במוזס. החליטו לחסוך למכורי ההמבורגר את ההתלבטות והשיקו מנה בשם “מיני מי”, המאפשרת להזמין את שלושת סוגי ההמבורגרים של הרשת בגרסאות מוקטנות ובמכה אחת: טקס-מקס (מוגש עם גווקאמולי, בצל סגול, צ’ילי צ’יפוטלה ושעועית שחורה), ארטבורגר (העשוי מבקר, עגל וכבש עם קטשופ פלפלים) והמבורגר קלאסי מ-100 אחוז בקר טרי. החיסרון - את המנה המשולבת תוכלו להזמין רק בישיבה על הבר [55 שקל].
 
 

פנקס כתובות

הום בורגר [אבן גבירול 137 תל אביב, טל’ 03-5448282 כל השבוע מ-12:00 עד 02:00]

אגאדיר [בכל סניפי הרשת, טל’ 5690*]

מוזס [בכל סניפי הרשת, טל’ 9449*]

צפרה [יגאל אלון 96 תל אביב, טל’ 03-6240044, כל השבוע 24:00-12:00]

מרמורק [מרמורק 10 תל אביב, טל’ 03-6850194 כל השבוע 01:00-12:00]

בודהה בורגרס [יהודה הלוי 21 תל אביב, טל’ 03-5101222/333, שבת-ה’ 24:00-11:00, שישי 17:00-11:00; אבן גבירול 86 תל אביב, טל’ 03-5223040, א’-ה’ 23:30-11:00, שישי 16:00-11:00, שבת 24:00-18:00]
 

מתוך גיליון 206 של על השולחן

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.