איזו אידיליה

 
עודכן 09:20 30/04/2008
לילך וולך

דיליה סמית', המרת'ה סטיוארט של האנגלים, מחזירה למטבח האנגלי את כבודו האבוד. ומה לגבי האתר שלה, אתם שואלים? בדירוג שלנו, חמישה מזלגות של כבוד

 
 
 
 
 
כזה גדול הכבוד שעושים לי (צילום: אימג'בנק/gettyimages)
כזה גדול הכבוד שעושים לי (צילום: אימג'בנק/gettyimages)
בואו נתחיל בתיאור הצונאמי האנושי הנקרא, דיליה סמית' – אין בריטי שלא יודע מי היא או לא ניסה מתכון שלה. היא אחראית לתופעה הנקראת 'אפקט דיליה', שמתרחשת בכל פעם שהתוכנית שלה משודרת, וגורמת לניקוי טוטאלי של מדפי הסופרמרקטים מן המוצרים ששימשו למתכון שלה, כיוון שכולם רצו לנסות בהם. היא פועלת בתחום לימוד מתכונים מאז 1969, ונראית פשוט נפלא כאילו היא חיה בפורמלין.

עם כריזמה של מורה לתושב"ע

אז כמו שאתם מבינים, דיליה סמית' היא המרת'ה סטיוארט של המרת'ה סטיוארט, ולמרות שיש לה כריזמה טלויזיונית של מורה לתושב"ע, היא אלילתם הבלתי מעורערת של הבריטים. ולאחר בהייה מושכת בתוכנית שלה, המשודרת בערוץ האוכל הטלוויזיוני, תגלו גם אתם שהיא טעם נרכש.

האתר של דיליה מתהדר בגרפיקה יקית משהו, שנראית כמו הפונט הנקי שמשמש לפרסומות סבון. עם זאת, כל הכפייתיות הזאת עוד תשרת אתכם בהמשך, כשתרצו למצוא מתכון ספציפי או להתענג על תפריט החודש שלה – כל הלינקים והמתכונים השונים, שוכנים להם בנחת באופן מאורגן ומוקפד מצד ימין של המסך, ויובילו אתכם אל מערת הקסמים של דיליה.

גוד סייב דה קווין

הסיבה העיקרית שהבריטים מעריצים את דיליה סמית' , חוץ מן העובדה שהיא לימדה את כולם באיזו מחבת יש לטגן אומלטים, היא שמיסיס סמית' החזירה לבישול האנגלי את כבודו האבוד. לאחר שנים ארוכות בהם הושמץ כמטבח תפל, אפור, שמנוני, כבד וחסר מעוף; לימדה דיליה את הבריטים עצמם ואת כל שאר היבשות הנחותות המקיפות אותם, שהבישול של הממלכה יכול להיות אבסולוטלי נפלא, אם רק יודעים מה לעשות.
 

יחי המסורת

מה קדם למה, הערפיח או המרק?
מה קדם למה, הערפיח או המרק?
אם כך, מתוך 1,000 המתכונים המוצהרים שיש באתר של דיליה, פנינו קודם כל לבחון את אלו הנקראים, 'טעמים מסורתיים', כי אין בליבנו אלא כבוד למסורת, וכשאף אחד אינו מבחין, אנחנו אפילו מזמזמים את שיר הנושא הזה מתוך 'כנר על הגג'.

רק מרק

מרק ה'לונדון פרטיקולר', קרוי כך, כפי שמספרת דיליה בחינניות, על שם הערפיח הסמיך של לונדון שדמה למרק אפונה. בסוגיית הביצה והתרנגולת הזו, ושאלת מה קדם למה, נשאיר אתכם עם מתכון מנצח למרק אפונה ובייקון מעושן שיחמם לכם את החורף, או ילהיט לכם את הקיץ.

במעלה הנהר

מתכון שיתאים יותר לקיץ הישראלי, וליומיים בשנה בהם לא יורדים מטחי מים מן השמיים האנגלים, הוא של קציצות סלמון במעטה פריך, וברוטב קליל של מלפפונים ושמיר. מדובר בעוד מתכון קלאסי שאמהות בריטיות היו מכינות לילדיהן, ושדיליה העלתה מן הנשייה של האפרוריות ונתנה לו טוויסט עדכני. הקלילות של הקציצות הללו נובעת מכך שהן מתבססות על מחית תפוחי אדמה אוורירית. יאם-יאם!

הבריטים לא רק כבשו את הודו, הם גם בזזו את המיטב מן המטבח שלהם, והרווח כולו שלנו במקרה הזה, בסלט עוף בקארי, שמערבב מצרכים מערביים כמו מיונז ועוף או הודו צלוי, יחד עם צ'טני מנגו כתמתם, שנותן טוויסט מתקתק-מתובל לכל הערבובייה, שמתאימה למילוי סנדוויצ'יי פיקניק מושקעים, או סתם לארוחת ערב קלה וטעימה.
 

בתפקיד המשדרגת

כדי לראות את השכבות - טראפלס אנגלי
כדי לראות את השכבות - טראפלס אנגלי
אם נישאר במסגרת המתכונים הקלילים יותר של דיליה, אלו שלא מצריכים הקצפת רוטב הולנדייז שהכנתם בסיר באן-מארי או השגת ארנבת לפשטידה מסורתית, הרי שלדיליה המצויינת יש כמה מתכונים שיהפכו כל ארוחה רגילה לחלוטין למשודרגת בעליל.

משדרג ארוחה מספר אחת, יכול להיות סלט תפוחי האדמה הגאוני הזה בעל רוטב עשבי תיבול, שום ולימון. ההברקה של הסלט הזה הוא ששופכים את הרוטב על תפוחי האדמה בעודם חמים מן הבישול, והוא נספג בהם ומתבל אותם. בהחלט חידוש מן התפו"א במיונז המוכר, ואפשר להגיש אותו חם כתוספת או פושר כסלט בבופה עשיר.

כמו דג במים

הברקה נוספת שתהפוך אתכם למרכז הערב, היא פטה של מקרל מעושן וגבינת ריקוטה. גבינת הריקוטה קלילה יותר מגבינת שמנת, והמירקם של הפטה הוא אוורירי למדי, ואפילו אינו דורש הכנה מרובה. את המקרל תוכלו להחליף בכל דג מעושן אחר שמירקמו לא יבשושי מדי.

נתראה ב- 17:00

האנגלים לא יכולים לחיות בלי ה'פודינגס' שלהם, שהם שם די כולל לכל קינוח שאינו עוגה של ממש. לא ניתן לכם לעזוב בלי אחד מן המתכונים הקלאסיים יותר, שעבר שידרוג ועידכון תחת ידיה העמלניות של דיליה – טראפל אנגלי, שמוגש בדרך כלל בחג המולד, בלבוש חדש של תפוז וקרמל. טראפל הוא קינוח המורכב מפרוסות עוגת טורט מרוחות מרמלדה, עם קרם ופירות, ומוגש בכלי הגשה עמוק ושקוף שמראה את עבודת השכבות המרהיבה.


מיליוני בריטים לא טועים, אם להניח בצד לרגע את עניין משפחת המלוכה ומרגרט תאצ'ר. והציון שלנו לדיליה המופלאה הוא חמישה מזלגות עמוסי שפרדס-פאי.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.