פותחים שולחן

 
עודכן 07:01 01/05/2008
רועי ירושלמי, על השולחן

מסעדת חיים נלו חוזרת, בית קפה חדש בבנימינה עושה חשק לטיול בצפון ורובינשטיין מציעים דיל בשרי לילי. חדשות המסעדנות של השבוע

 
 
 
 
 
קבב רומני של "נלו גריל בר"
קבב רומני של "נלו גריל בר"
לאחר שנתיים של הפסקה, "חיים נלו" חוזרת. המסעדה נודעה בזכות קבבים רומניים שומניים ותפוחים, סטייק צלע עסיסי וגם כתשובה הקולינרית של "הפועל תל אביב" למסעדת "206". היא נסגרה עם מותו של נלו, אחרי 45 שנות פעילות וכעת נפתחת היא כעת מחדש על ידי בניו, דב ועופר, כשהאחרון משמש גם כשף.

מי אמר סטייק בפיתה ולא קיבל?

החלל הרחב של המסעדה שופץ למשעי, השם שונה ל-"נלו גריל האוס", וגם התפריט שודרג באופן משמעותי. על אף השינויים, שמחנו לגלות מנות גריל עשויות היטב, שניתן לאכול בצלחת או כמתבקש, בפיתה.

לצדם ולצד שלל סלטים רומניים, ניתן למצוא גם מנות חדשות כגון נקניקיות שעושה עופר נלו במקום (אנחנו התמוגגנו מהמרגז ומצפים בקוצר רוח לקרנץ ולפטריצ'יאן, הנקניקיות הרומניות שהבטיח להכין), ראשונות כקרפצ'יו וסלמון וקינוחים כגלידת שוקולד ואילסרים בתוצרת עצמית. בהמשך יצטרפו לתפריט מנות ספיישל רומניות.

חיים נלו גריל האוס. דרך אילת 11, תל אביב. טלפון: 03-5101919
 

טארט טארטין

פרוסות סלמון - מי צריך יותר?
פרוסות סלמון - מי צריך יותר?
דיווחים מבנימינה מספרים על בית קפה חביב בשם "טארטין", שהתמקם לפני מספר חודשים במייסדים, הרחוב הראשי וההיסטורי של המושבה.

התפריט במקום מורכב משלל המתוקים שמיוצרים במקום על ידי אפרת זהר לבקוביץ (לשעבר "תפוח זהב", "סושי סמבה" ו-"צ'ימצ'אנגה"), ושמועות גורסות כי המילפיי, יחד עם עוד קינוחים רבים וטובים, מצויין.

עוד בתפריט - טאפסים, סלטים, פסטות וכמובן טארטינים שתי פרוסות קלויות, שעליהם מבחר תענוגות, כגון סלמון עם איולי ווסאבי ועירית, ומוצרלה וקישואים קלויים.

בסוף השבוע מתרחב היצע הקונדיטוריה באופן משמעותי, וכולל מבחר משתנה של עוגות ומאפים לשבת.

טארטין. המייסדים 6, בנימינה. טלפון: 04.6180926. כשר
 

רובינשטיין בלילה

למגמת עסקיות הלייט נייט התל אביביות מצטרפת כעת "רובינשטיין", מסעדת הבשרים של האיטליז הנתנייתי הוותיק. במקום מוצעת מנה בשרית, צ'יפס ובירה מהחבית ב-39 ש"ח.

בין המנות – המבורגר אנטריקוט, שלישיית קבב רומני, שניצל, צ'וריסוס, שלל כריכים בשריים ונקניקיות ג'מבו של 650 גרם (!). התפריט מוגש מדי ערב, החל מהשעה 22:00.

רובינשטיין. גיבורי ישראל 17 (מרכז יכין), א.ת פולג, נתניה. טלפון: 09.7888838
 

חלום של קרם ושוקולד - קינוחים אוסטרו הונגריים ב"דליתה"

הו ז'רבו יקרה שלי
הו ז'רבו יקרה שלי
חובבי ז'אנר עוגות הקרם - האייטם הבא מוקדש לכם. לאחר שנים של יובש, נתגלה באמצע בן יהודה שטראסה, גן עדן אמיתי של קצפת וטורטים.

על השלט כתוב "דליתה", אבל לנו דווקא נדמה שנפלנו גלגול הלא-פורמלי והנעים של מסעדת מלון "זאכר" האגדי, ביתן של מיטב העוגות הווינאיות.

הקונדיטוריה התמקמה לפני כשנה על חורבות בית מאפה ישן, בסמוך למפגש עם רחוב בן גוריון.

הקונדיטורית דלית גולן שמה את הדגש על מאפים ועוגות שמוצאן מאוסטרו-הונגריה, ובעיקר על עוגות הקרם המפורסמות של וינה ובודפשט. את הידע והמתכונים היא צברה ממקורות משפחתיים ומלימודים בזלצבורג.

מהצד האוסטרי מככבות בין השאר זאכר טורט, עוגת שוקולד עם ריבת משמש, עוגת קרם הוניל המופלאה ביננשטיק ("עוקץ הדבורה") ומוצראט - כדורי שוקולד, נוגט ומרציפן.

גם ההונגרים לא יוצאים מקופחים ב"דליתה" ובקרב מבחר העוגות המגיארי אפשר למצוא את עוגת השכבות המפורסמת אסטרהאזי, ריגו ינצ'י – טורט קקאו וקרם בשני טעמים בציפוי שוקולד וז'רבו - סימפוניה אמיתית של טעמים, המורכבת משכבות בצק שמרים, ריבת משמש, אגוזים וציפוי שוקולד.

להשלמת החוויה, מגיעה התקרובת בכלי ההגשה החינניים שאתם אולי מכירים מהבית, אם התברכתם בסבתא אנינה – כוסות קריסטל מעוטרות לשתייה, צלחות חרסינה וספל קפה (של "רוזנטל" !), הכל במיטב המסורת האימפריאלית.

דליתה. בן יהודה 146, תל אביב. טלפון: 03-5292649
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.