החריץ של הגויים

 
עודכן 23:15 06/05/2008
לילך וולך

יצאנו לבדוק מה יש לגויים להציע בתחום המינגוליאדה העצמאית, לארוחה שלמה על גריל פחמים. מבלי לפגוע כמובן ברגשותיהם של מתנחלי איי התנועה

 
 
 
 
 
השיפודים בשבילכם, הפרחים לצה"ל
השיפודים בשבילכם, הפרחים לצה"ל
בפרוס יום העצמאות עלינו, כל מנפנף קרטונים משורבב חריץ ישבן, חושב שהוא נהיה לפתע חינאווי, ומתחיל לפטפט על 'נתח קצבים' 'בשר משוייש', ומעביר סמינריון בנושא איזורי חום שונים בגריל. אז מבלי לפגוע במומחיותו של אף אחד, ומבלי ליטול את חדוות המינגול על כל אי תנועה רענן, יצאנו לבדוק מה יש לגויים להציע בתחום הנפנוף, לארוחה מלאה על הגריל.

בלי טיפת ציניות

באתר ALL RECEPIES הותיק, שדוהר קדימה כבר עשר שנים, ישנו ערוץ שלם המוקדש לבר. בי. קיו, והרצינות שהם מקדישים לנושא, עמוקה כמעט כמו המחשבה להחזרת נקניקיות 'מיס לוסי' לגריל הלאומי שלכם. לאחר שתיכנסו ללינק המתכונים, תמצאו משמאלכם, רשימה מפורטת של לינקים שיובילו אתכם לשדרוג מוחץ של חגיגות השישים: המבורגרים, עופות, בשר אדום, מתאבנים, קינוחים, רטבים ומרינדות, פירות ים ועוד ועוד מזון שישמח להשתזף על גחלים.

לפתיחה דגמנו וירטואלית את מנת הפתיחה המשובבת הבאה – שיפודי עוף סאטה ברוטב בוטנים פיקנטי. מאחר וחמאת בוטנים מוכרזת אצלנו כאחד מאבות המזון העיקריים, המחשבה על רכישת רוטב דגים, חלב קוקוס ועוד פריטים שאינם מצויים דרך קבע במזווה, לא הטרידה אותנו, אבל אולי תמצאו שכל הפאצ'קריי הזה הוא יותר מדי בשבילכם עבור מנגל בסיסי של יום העצמאות.
 

לפתוח את התיאבון

כך זה נראה בתרבויות נטולות חריצים (צילום אילוסטרציה:אימג'בנק/gettyimages)
כך זה נראה בתרבויות נטולות חריצים (צילום אילוסטרציה:אימג'בנק/gettyimages)
מנת פתיחה מעולה, ומתאימה לצמחונים לא פנאטים, שלא מתחלחלים מנגיעת הירקות שלהם בגריל שידע כבר עדרי צאן ומקנה – פטריות פורטובלו ופלפל אדום צלויים עם מוצרלה. קליל ומתאים לפתיחת התיאבון, ולאלו שדוגלים בשיטת ה'תעמיס לי' – אפשר להכניס גם את הכבודה הזו עם איזה סטייק חמוד לתוך פיתה סובלנית ובעלת קיבולת.

הלכות הגויים

מה שבאמת יכולים ללמד אותנו הגוים, הוא דבר או שניים בהילכות ההמבורגר. לכל מי שעדיין חושבים שהדיסקית האפורה של מק'דונלדס היא התרומה הגדולה של אמריקה לאנושות, הרי לכם מתכון קייצי ומלבב, של המבורגר עם גבינת פטה מעורבת בתערובת הבשר, וממרח גבינתי מתובל במקום קטשופ-מיונז. תענוג מושחת.

הציפור הלאומית

עם כל הכבוד לסיקסק ולחוחית, הציפור הלאומית היא פשוט העוף – שהוא תרנגולת שמבלה את סוף ימיה בארוחות ליל שישי, ולא נפקדת גם מימי העצמאות. אז חוץ מן המתכון שלכם שכולל רוטב סודי ותנועות מינגול מערסלות, קבלו עוד כמה דרכים לצלות את העוף שלכם, ככה שיביא כבוד לאומי.

כנפי עוף הם מהחלקים הזולים אך הטעימים ביותר אם הם עשויים היטב, וחלקים כמו החזה של סרנגה – דאגו לקנות אותם אצל קצב שמורט אותם למשעי, והטבילו אותם ללילה במרינדה מלזית שתהפוך אותם שחומים ומתקתקים.
 

עם מצפון נקי

בגירסה קצת שונה (צילום: אימג'בנק/gettyimages)
בגירסה קצת שונה (צילום: אימג'בנק/gettyimages)
מתכון שישמח את אלו שלא רוצים להעלות חמישה קילוגרם ביום אחד של זלילה, ויהיה סתם טעים לכל השאר, הוא חזות עוף במרינדת לימון ועשבי תיבול. משהו בשביל המצפון.

אלוהי השוקולד והבננה

ואם יורשה לנו להוסיף את המתכון המתוק האולטימטיבי שעולה בכל גריל אצלנו – טלו לכם בננה בשלה, וחירצו את הקליפה שלה עד האמצע של בשר הבננה, מבלי לקלף אותה. בתוך החריץ שנוצר, תיחבו קוביות שוקולד מריר, חלב או לבן לטעמכם, והניחו את הבננות על הגריל עד שקליפתן משחירה לגמרי. לאכול בכפית ולהודות לאלוהי השוקולד.

הדרוג שלנו לערוץ מתכוני הבר בי קיו של פורטל ALL RECEPIES, הוא ברוח החג השורה עלינו חמישה מזלגות שמחים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.