הכושי עשה את שלו?

 
עודכן 07:39 09/05/2008
לימור גריף

יום העצמאות אמנם מאחורינו, אך אין זה אומר שדינם של הפחמים להתקרר. בדקנו אילו תחליפים ראויים עשויים להיות לבשר שהתייקר, ומצאנו כמה הברקות על הדרך

 
 
 
 
 
עכשיו אפשר לעבוד על ההגשה (צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages)
עכשיו אפשר לעבוד על ההגשה (צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages)
.
בשר טעים וזול?

השף יהונתן בר, מקייטרינג וסדנאות בישול "רטבים ומאוהבים", מציע לנו מנגל זול, טעים ובסיסי, שאינו אמור לעבור את מחיר ה – 30 ₪ לק"ג. "המחיר זול יחסית לבשר אדום טרי, הבשר מתייחס רק לטרי, עוף לחלקיו, פחות שומני מבשר אדום ואף בריא יותר".

כנפיים במרינדת צילי מתקתק
שפודי חזה עוף וקוביות פלפלים בסויה וג'ינגר
קבבונים בנענע
נקניקיות צוריסוס

גם השף שנהב עובד - שף ובעלי "שף השנהב" טוען, שלא כדאי לנו לוותר על הבשר, מה כן? נלך על הזול יותר.

נטחן לו את המיץ

מי לא מכיר את הבשר הטחון, בבקר עסקינן. הוא זול ,פשוט ותמיד טעים. ממנו נוכל להכין קבאבים, המבורגר, וקציצות.

הכי זול בשוק

עוף והודו מסתמנים כבשרים הכי זולים. השף שנהב מזכיר לנו שכדי להצליח להכין מטעמים על הגריל, אסור לשכוח שיש לחלקים אלו נטייה להתייבש מהר מאד, לכן חשוב להוסיף לבשר מיני תוספות שישמרו עליו כמו: שומן ששומר על הבשר לא לאבד את הנוזלים בזמן הצלייה, ניתן להוסיף שמן זית או שמן קנולה, שהם גם בריאים וגם טעימים, לא צריך להוסיף המון, רק שהבשר יהיה עטוף.

מיונז שכידוע עשוי מחלמונים ושמן ולכן הוא שומר על העסיסיות של הקציצה, עוזר בחיבור של הבשר ומונע את התפרקותה על הגריל. אם משתמשים במיונז איכותי הוא גם נותן טעם עשיר ותחושה נעימה בחיך.

עשבי תיבול: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, בזיליקום וגם עירית, מוסיפים עסיסיות ומגוונים את הטעמים. חשוב לזכור לקצוץ בסכין ולא במעבד מזון שלא יצאו כל המים והקציצות יתפרקו.

בצל ושום חשובים לטעם וגם לעסיסיות, גם כאן כדאי לקצוץ בסכין ולא במעבד מזון.

רטבים: קטשופ, ברביקיו, צ'ילי מתוק ודומיהם מה שאתם אוהבים במידה הנכונה יתנו טעם ויוסיפו עסיסיות לבשר.
 

יש לנו מנגל אחר

השף יהונתן מציע ליהנות ממנגל קצת שונה, על טהרת ירקות, דגים וגבינות. לדוגמא: שפודי ירקות בגינג'ר וסויה, ביבי ארטישוק חלוט וחרוך בגריל, תפודים מרוחים בשום ועטופים בנייר כסף ורובצים מתחת לפחמים עד שהם נעשים רכים, קלחי תירס בחמאה, קוביות סלמון על שיפוד מענף רוזמרין מתובל בנענע ומיץ לימון, דגים שלמים עטופים בנייר כסף עם מרינדה טובה על הגריל.

גם השף שנהב מציע שלא נוותר על המנגל ונעלה עליו את מיטב ירקות ארצנו:
פיטריות פורטובלה ואורניות - אולי אחד המעדנים המיוחדים ביותר, כל שצריך לעשות למרוח את הפטריות בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס. צולים את הפטריות בגריל חם משני הכיוונים כמו סטייקים ומגישים עם מעט חומץ בלסמי, אפשר גם בלי.

אבוקדו- לכל אוהבי השומן, לאחר שצליתם את הבשר שלכם בין אם הוא פילה בקר/ סינטה/ חזה עוף בגריל, הניחו על כל פרוסת בשר פרוסת אבוקדו טרי או ממרח אבוקדו (גוואקמולי) ,האבוקדו ייתן לבשר נימוחות עדינה כמו של חמאה.

פיטריות שמפיניון ועגבניות שרי - תחליף מצוין לבצל והעגבנייה המסורתיים. משפדים וצולים עם שמן ומלח גס.
 

טופו במשרה סויה:

ויש כאלו שזנחו את הסלטים (צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages)
ויש כאלו שזנחו את הסלטים (צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages)
פורסים חריץ טופו לפרוסות בינוניות או לקוביות.

רכיבי המשרה:
כוס סויה איכותית
כף ג'ינג'ר כתוש
כף שום כתוש
טבעות בצל ירוק
פלפל שחור גרוס

משרים את הטופו למשך לילה ,את הקוביות ניתן לשפד על שיפודי עץ. צולים בגריל כמו סטייק משני הכיוונים.

עשו זאת בעצמכם

מנת הקניות היקרה הנוספת היא הסלטים שכולנו אוהבים למרוח, יותר נכון – לנגב. השפים שלנו מציעים שנפעל בצורה עצמאית, לא נתעצל ונכין אותם במו ידינו:

סלט פלצנלה משודרג:

השף יהונתן מציע שנחתוך ירקות בחיתוך גס כמו חצאי עיגול מלפפון, פלחי עגבנייה קשה, פלפלים, לפחות ב-3 צבעים, קצת עלי רוקט, צנוניות קטנות, בצל סגול, קרעי פיתה שיובשו על הגריל לאחר שנמרחו בשמן זית ומעט זעתר. לתיבול הרבה מיץ לימון טרי, מלח, מעט פלפל שאטה גרוס וטיפל'ה חומץ בין יין אדום - לא חובה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.