מנשנשים על החוף

 
עודכן 10:01 11/05/2008
רועי ירושלמי

מסעדות חוף סודיות, מתוקים עם רמז של מלוח ופטרייה עם שגעון גדלות. קבלו את הבאזזזים של השבוע

 
 
 
 
 

קוקי סאן - מלבי

קיץ על החוף על החוף על הקיץ
קיץ על החוף על החוף על הקיץ
לאחר העדרות ממושכת, הוא סוף סוף חוזר.קרפצ'יו קוקי סאן ז'אק עם פצפוצי פסטוק,ממנות הדגל האהובות של "אורקה" יככב החודש (ורק החודש!) בתפריטים, כחלק מתפריט קרפצ'יו מיוחד. מהמסעדה נמסר כי הקרפצ'יו היה אמור להבליח לביקור כבר זמן מה, ורק העדר חומר גלם ראוי, שנמצא כעת, עיכב את שובו.

מה שעושה את הקרפצ'יו לכל כך קסום, הוא המחווה למלבי - לפרוסות הצדפה הצחורה נוסף רוטב סלק אדמדם ושבבי פיסטוק, שיוצרים את המראה המתבקש, וזה עוד לפני שדיברנו על הטעם. עוד בתפריט - גרסה קינוחית של קרפצ'יו אננס עם טופי וצנוברים.

מתוק, אבל מלוח

קינוחים לא חייבים להיות רק מתוקים. בארצות הברית, מולדת סנדביצ'י הריבה וחמאת הבוטנים, מדובר בשילוב נפוץ ואהוב. ומה קורה אצלנו? אחרי שנים של תעדוף גורף למתוק קונבנציונלי, לאחרונה נצפים יותר ויותר קינוחים שנהנים ממליחות ממזרה לצד המתיקות המתבקשת. לעוגיות שוקולד נוספים פרחי מלח, בצק עוגיות קרמל מורכב מחמאה מלוחה ובפאי האגוזים משתמשים אילסרים מומלחים. גם האוריאו, עוגיית הסנדביץ, נהנית מהטוויסט המלוח וזו בזכות גרסת קאבר קולינרית, המכילה חמאת בוטנים במקום הקרם המתוק. אור, שהעלתה בפנינו את הבאזז אהבה "את הניגודיות, וגם את הקטע" אנחנו.

את הבאזז העבירה אור פרג'יאן, שזוכה ברב המכר "סוד הקסם המרוקאי" שבהוצאת "על השולחן"
 

פשוט אבל קולע - גרסאות חוף קלילות למסעדת היוקרה הימיות

מסיבות עלומות ולגמרי לא ברורות, "עלמה ביץ'" ו-"מונה ביץ'", מסעדות החוף של "מאנטה ריי" ו-"סיטרה" בהתאמה מהוות מעין סוד שמור.

רק מעטים יודעים על הגרסאות הפשוטות של מסעדות היוקרה, המתמקמות מדי קיץ בקו הראשון של החוף. אלה מציעות, כיאה למיקום, אלטרנטיבה זולה וטעימה להיצע של מסעדת האם.

בתפריט של "עלמה ביץ'", שממוקמת בצמוד ל-"מאנטה ריי", מתומחרות של המנות בפחות מ-40 שקלים ויש יציאות שוות כשייקי פירות, קאוות בכוס וסנדביצ'ים מושקעים.

"מונה" יושבת בחלקו הצפוני של חוף הצוק, והתפריט שם הדוק יותר, ומפצה בלוקיישן מפנק.
 

שגעון הכמהין

הכמהין, יקיר האוליגרכיה וחוג הסילון, יורד לעם. שלל הגרסאות של הפטרייה הנדירה ועזת הטעם משתלטות על כל חלקה טובה, ואל מסעדת יועזר, המזוהה יותר מכל עם פטריות כמהין, נוספו בשנה האחרונה אינספור מסעדות ובתי קפה המשלבות אותו במאכליהן. כל סלט ומנת פסטה מעודכנת מתהדרים בחיזוק של שמן הכמהין, ואפילו בר הפסטות הזריז והחדש דופו מתהדהר בפסטה עם שמן כמהין.

עם זאת, לטעמנו לא כולם מצליחים ללהטט בהצלחה עם חומר הגלם הדומיננטי, שנוטה לגנוב את ההצגה ממרכיבים האחרים. מי שכן הצליחו למצוא שימוש יומיומי מוצלח לפטרייה עזת הטעם היא מאפיית "בר לחם". קרואסון גבינת פרמזן והכמהין החדש מציב תחרות קשה לקרואסון האמנטל וההאם בנגזרת המאפים המלוחים של המקום ולא בכדי - טעמו של הקרואסון עדין, ומחית פטריות הכמהין השחורות מורגשת, אך לא מעיקה. שווה ביס בפעם הבאה שאתם בסביבה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.