עלה חדש

 
עודכן 12:06 12/05/2008
יעל כלב ואורי שביט, על השולחן

המהפכה הבאה: עלי מיקרו בייבי. ערכים תזונתיים, טעם רענן ושדרוג רציני של הסלט. והכי חשוב - הם שורדים שבועיים שלמים במקרר

 
 
 
 
 
תשכחו מכל מה שהכרתם
תשכחו מכל מה שהכרתם
יש להם חיוניות וערכים תזונתיים של שתילים צעירים וטעם רענן וחזק. בניגוד לנבטים האומללים שגדלים בחושך, עלי המיקרו מביאים את הדברים הטובים מהשמש.

הטוב משני העולמות

נתקלתם בהם במסעדות היוקרה ברחבי הארץ, ועכשיו אפשר למצוא אותם גם ברשתות השיווק: עלים קטנטנים, שנמצאים איפשהו בין שלב הנבט לעלה הבייבי ומכילים את הטוב משני העולמות. קוראים להם “עלי טעם זעירים” או “עלי מיקרו“, אבל בשם הרחוב שלהם הם מוכרים כ”מיקרו בייבי”, יה!

יותר משבועיים במקרר

הראשונים היו ה”בייבי חמנייה”. מכירים? אז עוד לא ידעו שיום אחד תיוולד קטגוריה שלמה של עלי מיקרו והשאירו אותם במשפחת ה”בייבי”, אבל למעשה הבייבי חמנייה הם עלי מיקרו לכל דבר: עלים ירוקים צעירים, שנקטפים בגיל שבוע עד 4 שבועות. הם כלל לא מגיעים לאדמה, אלא נשארים במגשיות וגדלים בחממות. יש להם חיוניות וערכים תזונתיים של שתילים צעירים וטעם רענן וחזק, שהופך סלט פשוט לסלט גורמה בשנייה וחצי. ודבר נוסף: הם אינם מראים סימני הזדקנות, ובניגוד לעלים בוגרים, מחזיקים מעמד יותר משבועיים במקרר.
 

קאמבק מטורף

שייכים יותר לקבוצת התבלינים (צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages)
שייכים יותר לקבוצת התבלינים (צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages)
אייל ישראלי מהחברה המשווקת “אסיף” מסביר, שהגידול קצר וקל, ולכן אפשר לגדל יותר סוגים מאשר ב”בייבי”. עלי המיזונה, למשל, שטעמם מזכיר את טעמה של החסה וצורתם דומה לזו של הסרפד, לא הצליחו כל כך בגרסת הבייבי, משום שהעלים מצהיבים מהר והופכים למרים. עכשיו הם עושים קאמבק בגרסת המיקרו.

על המדפים ברשתות שיווק המזון תמצאו היום לפחות 10 סוגים של עלי מיקרו, ביניהם רוקט, סלק, גרגיר הנחלים וחרדל, אותם אנחנו מכירים מסוגת הבייבי. ויש גם מיקרו בזיליקום, טרגון וכוסברה, שבמקרה שלה אתם מקבלים רק את העלים, ללא הגבעולים.

חשוב להבהיר: זה לא באמת ירק, אלא משהו שקרוב יותר לתבלין, ולכן אי אפשר ממש להרכיב סלט מעלי המיקרו. אפשר, לעומת זאת, להוסיף אותם לסלט (אפילו כמות קטנה עושה את ההבדל) וגם לפשטידות, חביתות ותבשילים, מה שמביא אותנו לנקודה הבאה.

המון טעם: עלי חרדל חריפים (הזכירו לנו ווסאבי), עלי סלק מתקתקים, הכוסברה הכי טעימה שפגשנו. הטעם עז, רענן וברור. די בקומץ עלים כדי לשדרג כל סלט.

יותר בריא: ככל שהירק צעיר יותר, כך הערכים התזונתיים שלו גבוהים יותר, וזו הסיבה לפופולריות של הנבטים. בניגוד לנבט האומלל, שגדל בחושך ואינו מצמיח עלים (הרי כל הטעם נמצא בעלים), עלי המיקרו נחשפים לשמש ולכל הדברים הטובים שהיא מביאה איתה.

מחיר: לא זול, בטח כבר ניחשתם. קופסה של 60-50 גרם (מכל סוג) עולה 9.80 שקלים (מחיר זהה לשקית של תערובת עלי בייבי במשקל כפול
 
מאת: יעל כלב ואורי שביט | מתוך גיליון 207
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.