אין לכם ביצים?

 
עודכן 09:49 13/05/2008
לילך וולך

מאותגרים קולינרית? לא בדיוק קורצתם מהחומר שיודע לשבור ביצה או להזמין חברים לארוחה? קהילה שלמה כמוכם רק מחכה למצטרפים חדשים. טעימות ברשת

 
 
 
 
 
גאווה ודעה קדומה (צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages)
גאווה ודעה קדומה (צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages)
השבוע נתרכז בכם, כן כן, אתם יודעים שמדברים עליכם – האיילות האיטיות שבעדר, ידי מרגרינה ולא במובן של לישת ג'חנון, אלו שאוהבים לאכול אבל מצליחים לשרוף גם ביצה קשה. בדיוק בשבילכם, יצאנו לשוטט כדי לקחת אתכם צעד צעד, יד ביד ולב אל לב, אל עבר קרפ סוזט פלמבה.

בערוץ המורחב להתפעל של אתר all recipes , של בישול למתחילים, תוכלו למצוא המוני מתכוני גולשים שמדרגים את המתכונים המוצלחים והקלים יותר בכוכביות. מתוכם דגמנו כמה וניסינו אותם על שפן נסיונות צולע בבישול שמטגן ביצי עין בסירי צ'ולנט, ומכין שקשוקת קטשופ בגאווה של סטארטאפיסט.

הממצאים האמפיריים לפניכם:

התחלנו בעדינות, עם מתכון בסיסי של לחם מטוגן מתוק בניחוחות קינמון ואגוז מוסקט. לאחר סמי -אסון של ערבוב שום גבישי בתערובת (המיכל אכן דומה, אבל הריח, הריח, היה צריך להנחות אותך), גם לנפל שלנו יצא פרנץ' טוסט זהוב ומתוק. למתקדמים, שממש מחזיקים חומרים במזווה, מומלץ להטביע את הלחם השמנמן בטונות סירופ מייפל אמיתי.

קפיצת מדרגה

לאחר שהנסיין התלונן שאני מביכה אותו וממעיטה בערכו, קפצנו מדרגה לאפייה פשוטה. הפעם נבחר מתכון אהוב במיוחד ל'ביסקיטס' – מאפה מאמריקה הדרומית שמוגש לארוחת בוקר עם ריבות וחמאה, או לצד עוף מטוגן שמנוני וטעים. אנחנו החלפנו את השומן הנוקשה שמצויין במתכון, לחמאה; ואת החלב ברוויון כפי שנהוג ברבים מן המתכונים לביסקיטס דרומיים אמיתיים. אף אחד מן המהלכים הללו אינו מסבך את הביצוע, ומדובר בבצק שפשוט אי אפשר לפשל איתו. הביסקיטס צריכים להיות זהובים, אך לא שחומים, ואם אתם מבוהלים מבצק לא אפוי דיו – נעצו שיפוד עץ לתוך ביסקיט ושימו לב כי הוא יוצא יבש.
 

לימדו ענווה מהי

אימת הנסיינים (צילוםף אימג'בנק/gettyimages)
אימת הנסיינים (צילוםף אימג'בנק/gettyimages)
אחרי ההצלחה המסחררת של הפתיחה, הנסיין המתחילן התיימר לחשוב כי הוא מצאצאיו הסודיים של גורדון ראמזי, ובצעד נבזי בחרתי עבורו מתכון לעוף ברוטב מרסלה, רק כדי להעניק לו סטירת לחי קלה של מציאות מטוגנת. לאחר הסבר ארוך וגאוותני שנשאתי באשר ליין מרסלה, פתחנו בהכנות. השחמת עוף בטיגון, זאת צריך לדעת כל מתחילן, הוא דבר שמשפריץ שמן חם ישירות לאישונים. אחרי שהנסיין למד ענווה מהי, והתלונן כי בישול הוא בהחלט אקט מפחיד, עברנו לשלבים הבאים שהיו הרבה פחות מלחיצים, והעוף אכן יצא נאה ועסיסי כמובטח. את האורז שליווה את הארוחה שלנו, הכנתי אני, לאחר שהנסיין קרס בהתמוטטות עצבים על הספה הקרובה.

טיפ למתחילים: שמן ומים לא הולכים היטב, ורוב ההשפרצות נובעות מאחוזי מים של המזון או רטיבותו. כדאי לייבש היטב במגבת נייר כל דבר שתכניסו לטיגון, ולהקפיד שהשמן יהיה חם מספיק, כך שיצור קרום זריז על הפריטים המטוגנים ויאטום את הנוזלים בפנים.

עוד נוסו – קדרת ירקות פשוטה מאוד להכנה וסובלנית לבשלנים מתחילים. מאפה פסטה טעים, מצינורות פסטה שמנמנים ברוטב עגבניות (מוכן מקופסא), גבינה ובשר טחון. כאן יש להקפיד שלא לבשל יותר מדי את הפסטה בהתחלה, כדי שלא תיסמרטט ותיקרע, והרוטב המוכן מקצר תהליכים להפליא. כשתהיו יותר פיינשמעקרים, תוכלו להכין רוטב עגבניות ביתי מא' ועד ת'. ובעקבות שאלתו המבהילה של המתחילן – לא! אסור קטשופ בשום פנים ואופן.

אל תנסו בבית

מאפה קסרול של אטריות רחבות וטונה לא היה קשה לביצוע, אבל לא טעים במיוחד. רשמנו לפנינו לאיזכורים עתידיים – טונה מקופסא לא נועדה להיות חמה. אף פעם.

ולקינוח, סיימנו בקינוח. השלב שמלחיץ כל פעוט מטבחים, הוא הרגע בו צריך להקציף חלבונים לקצף גבעות רכות, ולערבב שוקולד בתנועות קיפול אווריריות. כבר מן ההתחלה בחרנו במתכון שנראה לנו הכי פשוט – עוגיות שוקולד ללא בישול. עוגיות השוקולד המבוססות על שיבולת שועל מהירת הכנה, אכן לא דרשו בישול. ומצד שני, אולי עדיף היה לבשל אותן, או להשליך אותן. לא ידענו מה משניהם עדיף. המסקנה – או כדורי שוקולד, או עוגיות אפויות.

הציון המשותף של הנסיין מלא המורא, אך בעל הצלחות מטבח טריות ושלי – ארבע וחצי מזלגות, על המתכונים הפשוטים באמת, שלא מצריכים הברשת פטריות כמהין במברשות שיער סוס פוני. חצי מזלג ירד על סעיף טעם בעייתי בחלק מן המתכונים.

צאו ובשלו!!
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.