ארוחת סלט

 
עודכן 06:31 15/05/2008
שי-לי ליפא אנג’ל, על השולחן

למי יש כוח עכשיו לארוחה מרובת מנות, כולל ערימת כלים בכיור? ארוחת הקיץ המושלמת מחכה בקערה ססגונית אחת, שאוצרת בתוכה את מיטב ירקות הקיץ, עם תוספת חיזוק של גבינות או בשר קר. הכי טעים, הכי קל

 
 
 
 
 
בקיץ הפירות מתוקים ועסיסיים והירקות מגיעים ישירות מהשדה, בלי לעבור קירור שמקהה את טעמם. שיטוט בשווקים או אפילו אצל הירקן השכונתי מעורר אצלי מיד תיאבון ואיתו רעיונות לסלטים נפלאים, שיכולים לתפקד כארוחה שלמה — במיוחד כשהטמפרטורות עולות, ואנחנו רוצים להיות בצד הקל של המטבח. לא מוכרחים להיצמד למתכונים — אפשר לשנות, לאלתר ולהחליף מרכיב כזה באחר לפי טעמכם האישי, העיקר שחומרי הגלם יהיו טריים ואיכותיים. הגישו לצד הסלט קנקן לימונדה ביתית צוננת או בקבוק יין משובח, ומובטחת לכם הנאה מושלמת.

פטוש מקסיקני

גרסה מקסיקנית לסלט הלבנוני. כוסברה במקום נענע, קרוטוני טורטייה במקום קרוטוני פיתה מסורתיים ותוספת של תירס ושעועית שחורה ל”מקסיקניות אותנטית”. איך לא חשבו על זה קודם?
 

חומרים ל 6-4 מנות:

2 תירסים מבושלים
5 עגבניות תמר חתוכות לקוביות
2 מלפפונים חתוכים לקוביות
1 בצל סגול קטן קצוץ
2 כוסות שעועית אדומה מבושלת ומסוננת (מבישול כוס שעועית יבשה)
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)

לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
1 שן שום קצוצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי

לקרוטוני טורטיות:
2 טורטיות חתוכות למשולשים (או נאצ’וס)
מעט שמן זית

מכינים את הקרוטונים:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מברישים את משולשי הטורטיות במעט שמן זית ואופים 5-3 דקות, עד שהטורטיות זהובות.

בינתיים מכינים את הסלט:
- מפרידים את גרגרי התירס מהקלח בעזרת סכין חד ומעבירים לקערה.
- מוסיפים עגבניות, מלפפונים, בצל, שעועית, כוסברה ופלפל חריף.

מכינים את הרוטב ומגישים:
- מערבבים את חומרי הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על הסלט, מפזרים את קרוטוני הטורטיות מעל או מניחים לצד הסלט ומגישים מיד.
 

סלט ירקות קלויים וגבינת מוצרלה על ברוסקטה

וריאציה איטלקית ל”סלט בכריך”, סלט חם של ירקות קלויים וגבינת מוצרלה על מצע ברוסקטה.

חומרים ל-4 מנות:
2 חצילים קטנים פרוסים דק
4 זוקיני פרוסים דק
8 עגבניות שרי תמר חצויות
16 כדורי בייבי מוצרלה
2 כפות חומץ בלסמי
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

לברוסקטות:
2 ג’בטות חצויות לאורכן
שמן זית
1 שן שום חצויה
לקישוט:
עלי אורגנו

אופן ההכנה:

- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הברוסקטות: מברישים את חצאי הג’בטות במעט שמן זית, משפשפים בשום, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-8 דקות עד להזהבה.
- מכינים את הסלט ומגישים: מברישים פרוסות חציל, זוקיני ועגבניות במעט שמן זית.
- מחממים מחבת מחורצת על להבה גבוהה וקולים כ-2 מכל צד.
- את העגבניות קולים כדקה שצידן החתוך על גבי המחבת.
- מעבירים לקערה, מוסיפים כדורי מוצרלה וחומץ, מתבלים ומערבבים.
- מניחים את הסלט על פרוסות הג’בטה, מקשטים בעלי אורגנו ומגישים.
 

סלט גזר, ענבים ושניצלוני גבינת עיזים

שילוב מנצח של טעמים וצבעים: פרוסות דקיקות של גזר, ענבים מתוקים, בצל ירוק פיקנטי ושניצלונים נימוחים של גבינת עיזים.

חומרים ל-4 מנות:
6 גזרים בינוניים קלופים ופרוסים דק (בעזרת קולפן)
2 כוסות חצאי ענבים ירוקים
3 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים (החלק הלבן והירוק)

לשניצלוני גבינת עיזים:
1 גליל גבינת פרומעז פרוסה ל-12 עיגולים
1/2 כוס (50 גרם) פירורי לחם
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 ביצה גדולה (מס’ 1) טרופה
1/4 כוס שמן קנולה לטיגון

לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף חומץ הדרים או תפוחים
1/2 כפית סוכר פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

- מכינים את השניצלונים: מערבבים פירורי לחם עם מעט מלח ופלפל, מצפים את עיגולי הגבינה בפירורי הלחם, טובלים בביצה ושוב מצפים בפירורי הלחם עד לכיסוי מושלם.
- מחממים מחבת עם שמן על להבה בינונית ומטגנים את השניצלים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב עד שהסוכר נמס.
- מרכיבים את הסלט ומגישים: מניחים בקערה גזר, ענבים ובצל, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מחלקים את הסלט למנות, מניחים שלושה שניצלונים בכל מנה ומגישים מיד.
 
 
צילום: ליאת פז | מתוך גיליון 185
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.