חתיכת נקניק

 
עודכן 10:39 18/05/2008
על השולחן

רוצים לקנות נקניק, אך לא יודעים כיצד לעשות את הבחירה הנכונה? בואו ללמוד כיצד לבחור את הטובים ביותר. מדריך

 
 
 
 
 
(צילום: אימג'בנק/gettyimages)
(צילום: אימג'בנק/gettyimages)
בנקניק אין הרבה בשר, ולכן קצת קשה לדבר עליו במונחים של איכות חומרי הגלם. הטעם הוא הקובע. קיימות בשוק נקניקיות אמיתיות, המכילות בשר איכותי ועטופות במעי טבעי ולא סינתטי.
אלה נקניקיות יקרות, שנמכרות באטליזים מתמחים. רוב הנקניקיות וכל הנקניקים מכילים הרבה שומן ובשר מנתחים זולים.

בכל זאת, כמה טיפים לקנייה:

- דווקא בגלל שקשה לדעת מה יש בתוך הנקניק, חייבים לסמוך על היצרן. במילים אחרות, לקנות נקניקים של יצרנים מוכרים וידועים המקפידים על הליכי ייצור נאותים ועל היגיינה. היזהרו מנקניקים במחירי מציאה.

- יש לשים לב לאריזת ואקום. הנקניק נשמר הרבה יותר טוב בתוכה, אפשר לשמור במקרר, עד לתאריך התפוגה. מרגע פתיחתה של האריזה מתחילה ההידרדרות באיכות.

- יש יתרון לקנייה במשקל - אפשר לטעום ולהחליט מה מוצא חן בעיניכם. החיסרון הוא בכך שתוחלת החיים של נקניק פרוס קצרה - מומלץ לקנות לפי כושר האכילה המיידי ולא לשמור זמן רב במקרר. במקרר עדיף לאחסן את הנקניק בקופסה אטומה, שיש לה תחתית כפולה - לניקוז נוזלים. אחרת הנקניק הפרוס ייעשה דביק.

- אם קונים נקניק שלם, יבש ומשובח, עדיף לתלות אותו מחוץ למקרר, אבל לא במקום חם או לח. הפרוסה הראשונה תהיה יבשה מדי ותשמש כשכבת מגן, אחרי הפתיחה.

- פסטרמה ובשרים מעושניםזה כבר סיפור אחר לחלוטין. המלצתנו: קנו נתח מעושן ללא תוספות, בצורתו הטבעית וללא עיבוד או פריסה. נשמר טוב ולא מתייבש, פורסים בבית לפי הצורך ולפי העובי הרצוי.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.