על הסכין

 
עודכן 15:27 20/05/2008
על השולחן

הקיץ מביא עימו את האבטיח, הפרי נחשק. איך נדע שהוא בשל, מתוק ובעל כרס איכותית למאכל? כדאי שתכירו את הקנוקנת המסולסלת ולא תחששו ללחוץ ולהקיש עליו לפני שתקנו חתול בשק

 
 
 
 
 
מתוק לו מתוק לו
מתוק לו מתוק לו
אבטיח הוא קודם כל מבחן גבריות: גבר ישראלי נמדד בכרסו, בכיסו - וביכולתו לבחור אבטיחים טובים. אין מחזה מלבב יותר מאשר חבורת גברים עומדת ליד בסטה בצד הכביש וחובטת במרץ באבטיחים אומללים.
ועכשיו ברצינות: איך נדע שהאבטיח שלנו בשל? לפי ארבעה סימנים:
- הקנוקנת המסולסלת שליד עוקץ האבטיח יבשה לחלוטין.
- החלק שבא במגע עם הקרקע מחליף את צבעו לצהבהב.
- כשמקישים על האבטיח, שומעים צליל עמום.
- כשלוחצים על האבטיח, שומעים מעין רשרוש (שמעיד על פריכות הקליפה).
 

ערך מוסף

את הגרעינים אפשר לייבש, להמליח ולפצח, ואת הקליפות אפשר להחמיץ (מאכל אהוב במיוחד על יוצאי רומניה). את בשר האבטיח (אם אפשר לקרוא ל-90% מים "בשר") כמעט אי אפשר לעבד, ולכן מומלץ פשוט לאכול אותו כמו שהוא, או מקסימום להכין ממנו סורבה.
 

פינת הרטרו

קערת פירות מגולפת - חוצים את האבטיח לרוחבו, מרוקנים בזהירות את התוך וממלאים את הקליפה בשלל פירות העונה. המוכשרים יוסיפו גילופים וסלסולים יצרתיים על הקליפה.

קינוח קיצי

סלט פירות דקורטיבי עם כדורי אבטיח (וגם מלון), שמוציאים בכף פריזיאן.

על קצה המזלג

לאבטיח יש שתי אסכולות זלילה. המנומסת - עם מזלג מתוך קערה; הברברית - בנעיצת שיניים, כולל טיפטוף על הסנטר. האסכולה הראשונה מתאימה יותר לארוחה נינוחה בבית, ואילו השניה הולכת בעיקר עם חוף הים.

שורה תחתונה

אין כמו עונת האבטיחים, כדי להכריז רשמית על פתיחת הרחצה!
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.