שקשוקה שיק

 
עודכן 10:34 22/05/2008
שיר הלפרן, על השולחן

כמה דרכים לשקשוקה: עם כל הכבוד לדוקטור מיפו, שיר הלפרן למדה את רזי השקשוקה בבית. בימי שבת המחבתות עבדו שעות נוספות, והלחם נבצע בתאוות הניגוב

 
 
 
 
 
הכוכבים: עגבניות שרי ובזיליקום
הכוכבים: עגבניות שרי ובזיליקום
האהוב האמריקאי שלי לשעבר לא הבין למה אני קוצצת בצל לבראנץ’ של שבת. אמריקאים, אתם יודעים, אוהבים מתוק על הבוקר. “אני עושה שקשוקה,” בישרתי במבטא מעוגל. ההגייה היתה קשה לבחור, ומהר מאוד הפך המאכל לאהוב עליו וזכה לשם חיבה “שיר-שוקה”. כשחברה ישראלית ביקרה אותנו, היא אישרה שאכן מדובר בגרסה אישית מאוד למאכל המוכר, ובפעם הבאה שהוא בארץ, לחשה לו, כדאי שיקפוץ לדוקטור ביפו, כדי להבין במה מדובר.

אז המקור עבורי הוא למעשה אמא-שוקה שלי, שבשבתות היתה מכינה מחבתות מפוארות, שמנגבים מהן עם לחם טוב, את הצהוב צהוב הזה. מתחילים במגוון ירקות שמתבשלים באיטיות בתיבול עדין; ביצים נפתחות מעל ומתבשלות עד למידה הרצויה. המשחק הוא בצבעים ובטעמים: עגבניות שרי, שום, קישואים, תרד טרי, תפוחי אדמה, בייקון ושלל גבינות — הכל הולך. שווה להזמין חברים ולפתוח שולחן — הצלחות במקרה הזה הן לקישוט בלבד. ומידת ההכנה של הביצה, זוהי כבר סוגייה קשה. אני, כפי שתראו בתמונות, אוהבת את הצהוב שלי רוטט, אבל הבחירה אישית ותלויה במי שאתם מכינים עבורו את השקשוקה. וכדאי שזה יהיה מישהו שאתם אוהבים.
 

שקשוקה של עגבניות שרי עם בזיליקום

הכי קרובה לשקשוקה המקורית עם העגבניות, אבל בכל זאת עם טוויסט מעודן, שנותן השילוב בין עגבניות שרי, צ’ילי ובזיליקום.

חומרים ל-6-4 מנות:

1 סלסילה עגבניות שרי תמר
2 כפות שמן זית
1 פלפל צ’ילי ירוק טרי קצוץ
2 שיני שום כתושות
עלים מ-4 גבעולי בזיליקום
6 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
1 גליל גבינת עיזים (פרומעז תעבוד נפלא) פרוס

אופן ההכנה:

- מטגנים עגבניות שרי, צ’ילי, שום ובזיליקום במחבת עם מעט שמן זית על חום בינוני-גבוה כ-10-7 דקות, עד שהעגבניות מגירות מיצים ונוצר רוטב סמיך (אפשר לחצות את העגבניות לזירוז התהליך).
- טועמים ומתבלים.
- יוצרים גומות קטנות ברוטב ושוברים בעדינות ביצים אל תוך גומחות הרוטב המבעבע.
- מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה (אפשר לכסות להפקת עין הפוכה).
- מפזרים גבינת עיזים מעל, מעט בזיליקום טרי לקישוט ומגישים עם לחם טרי.
 

שקשוקה של תרד

שורשים פרסיים
שורשים פרסיים
מנה עם שורשים פרסיים שכיכבה על שולחננו בימי שבת. תרד וביצים הם שילוב קלאסי, בתוספת כרישה ופטה מתקבלת חגיגה של ממש. בחורף מוסיפים שמנת לתרד, לקבלת מאכל כבד ועשיר יותר.

חומרים ל-6-4 מנות:

2 כרישות פרוסות דק (החלק הלבן)
1 כף חמאה
1 שן שום כתושה
500 גרם עלי תרד טריים
מלח ופלפל שחור גרוס
6 ביצים
100 גרם גבינת פטה מפוררת

אופן ההכנה:

- מטגנים כרישה במעט חמאה על חום בינוני עד להתרככות, ללא הזהבה.
- מוסיפים שום ותרד ומטגנים כ-5 דקות עד להתרככות.
- מתבלים (בעדינות, הפטה שתתווסף תמליח את המנה).
- יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל תוך המחבת.
- מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה.
- מפזרים גבינת פטה מעל ומגישים מיד.
 
מתוך גיליון 185
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.