לבכות עליהם

 
עודכן 10:23 25/05/2008
יעל כלב ואורי שביט: על השולחן

הם קטנים וקשים יותר לקילוף, אבל הטעם המעודן ויתרונותם התזונתיים מציבים אותם בליגה אחרת לגמרי. תנו כבוד לשלוטים

 
 
 
 
 
(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages) הבצלצלים החמקניים
(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages) הבצלצלים החמקניים
1. עד שנת 1993 לא גידלו שאלוטס בישראל. הגידול החל אחרי שהשף אבנר לסקין הביא שקית של זרעים לאייל ישראלי מחברת “אסיף”.

2. הם במיטבם בחודשים מאי ויוני, כאשר הם נשלפים מהאדמה; ובחודשים דצמבר וינואר, כשהם מיובאים מהולנד.

3. הם גדלים באשכולות שמזכירים ראשי שום, וצורתם עגולה (הזן הישראלי) או מוארכת (הזן ההולנדי).

4. באחסון נכון (במקום יבש וקריר או במקרר) הבצלצלים יישמרו במשך שבועות. אחרי הקילוף הם יישמרו במקרר כשבוע.

5. ככל שהטריות יורדת, הבצלצל ייעשה חלול יותר ואף יתחיל לנבוט. חפשו את המוצקים והיבשים, שקליפתם חלקה.

6. שאלוטס מכילים פי שניים ויטמין C מאשר בצל רגיל. הם גם עשירים בוויטמינים B ,A ו-E ומסייעים במניעת סרטן ועודף כולסטרול.

7. באתר http://www.shallot.com/ מצאנו טיפ מדליק: הניחו בצל שאלוט אחד בקערת מים ותקבלו חומר ניקוי מושלם לחלונות! לא ניסינו.
 
מתוך גיליון 207
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.