כל צבעי הקובה

 
עודכן 10:09 09/06/2008
רויטל קיבק ארמה

מחפשים את הקובה שלכם? בואו לבדוק את הטעמים שלכם שעושים את המטבח העירקי. ומה באמת מסתתר בכל אחת ואחת מהן?

 
 
 
 
 
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) לא רק מרק
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) לא רק מרק
"פונדק משה" באור יהודה ידוע במטעמיו העירקים המשובחים. השפית בדריה אליהו, מגלה את הסוד הקסום של הקובה העירקית, ב-חמישה טעמים.

הקובה שכולנו אוהבים: בורגול

הכנת הבצק:

חצי ק"ג בורגול – להשרות במים למשך 20 דקות
רבע כוס שמן קנולה
כפית מלח
כפית כמון
כוס קמח רגיל
מוסיפים מים עד שהעיסה הופכת לבצק גמיש שקל לעבוד איתו
מערבבים היטב ונותנים לבצק לנוח כ- 10 דקות

הכנת המילוי:

יש לטגן בהדרגה:
2 בצלים קצוצים (עד להשחמה)
חצי ק"ג בשר טחון
חצי כפית מלח
חצי פלפל שחור או לבן
1 כפית בהרט של קובה

אופן ההכנה:

יוצרים מהבצק כדורים בצורת ביצה, מנקבים חור עם האצבע וממלאים במילוי. מטגנים טיגון עמוק בסיר מלא עד חציו בשמן (כמו שמטגנים צ'יפס), עד שהקובות הופכות חומות ופריכות.
 

הקובה הסגול: סלק

(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages) אין קובה בלי סלק
(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages) אין קובה בלי סלק
הכנת הרוטב:

בהדרגה יש לטגן:
2 בצלים קצוצים
1 כפית מלח רגיל
1 כפית מלח לימון
חצי כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית פלפל לבן
רבע כוס סוכר
חצי ק"ג סלק קצוץ
יש להוסיף מים עד כדי כיסוי ולבשל עד שהסלק מתרכך.

הכנת המילוי:

יש לשים בקערה:
חצי ק"ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים
2 גבעולי כרפס על עליהם קצוצים היטב
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

הכנת הבצק:

חצי ק"ג סולת
חצי כפית מלח
יש להוסיף מים עד שהעיסה הופכת לבצק גמיש שקל לעבוד איתו.
נותנים לבצק לנוח כ- 10 דקות.

אופן ההכנה:

יוצרים מהבצק כדורים בצורת כדורים קטנים, מנקבים חור עם האצבע וממלאים במילוי, ולדברי השפית בדריה אליהו, יש "לזרוק לתוך הסיר עד שמתבשל". איך יודעים שמתבשל? כ- 10 לאחר הרתיחה הקובות כבר כמעט מוכנות. בעדינות יש לערבב עם כפית ארוכה כדי שהקובות לא תידבקנה זו לזו. כשהקובות צפות, סימן שאפשר לאכול.
 

הקובה הירוק: במיה

(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages) חגיגה של במיה
(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages) חגיגה של במיה
הכנת הרוטב:

בהדרגה יש לטגן:
2 בצלים קצוצים
חצי כפית מלח רגיל
חצי כפית מלח לימון
חצי כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית פלפל לבן
רבע כוס סוכר
כפית שום כתוש
חצי חבילת נענע קצוצה
חצי ק"ג במיה
להוסיף מים עד כדי כיסוי ולבשל היטב עד שהבמיה מתבשלת.

הכנת המילוי:

לשים בקערה:
חצי ק"ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים
2 גבעולי כרפס קצוצים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

הכנת הבצק:

חצי ק"ג סולת
חצי כפית מלח
להוסיף מים עד שהעיסה הופכת לבצק גמיש שקל לעבוד איתו.
נותנים לבצק לנוח כ- 10 דקות.

אופן ההכנה:

יוצרים מהבצק כדורים עגולים קטנים, מנקבים חור עם האצבע וממלאים במילוי, ולדברי השפית בדריה אליהו, "לזרוק לתוך הסיר עד שמתבשל". איך יודעים שמתבשל? כ- 10 לאחר הרתיחה הקובות כבר כמעט מוכנות. בעדינות יש לערבב עם כפית ארוכה כדי שהקובות לא תידבקנה זו לזו. כשהקובות צפות, סימן שאפשר לאכול.
 
 

הקובה הכתום: דלעת

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) מלכת הקובות
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) מלכת הקובות
הכנת הרוטב:

בהדרגה יש לטגן:
2 בצלים קצוצים
חצי כפית מלח רגיל
חצי כפית מלח לימון
חצי כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית פלפל לבן
רבע כוס סוכר
חצי ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
חופן צימוקים או משמש יבש חמוץ
להוסיף מים עד כדי כיסוי ולבשל עד שהדלעת מתרככת

הכנת המילוי:

לשים היטב בקערה:
חצי ק"ג בשר טחון
2בצלים קצוצים
2 גבעולי כרפס קצוצים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

הכנת הבצק:

חצי ק"ג סולת
חצי כפית מלח
להוסיף מים עד שהעיסה הופכת לבצק גמיש שקל לעבוד איתו.
נותנים לבצק לנוח כ- 10 דקות.

הוראות הכנה:

יוצרים מהבצק כדורים עגולים קטנים, מנקבים חור עם האצבע וממלאים במילוי, וזורקים לתוך הסיר, "עד שמתבשל". אתם כבר יודעים איך מתבשל? כ- 10 לאחר הרתיחה הקובות כבר כמעט מוכנות. בעדינות יש לערבב עם כפית ארוכה כדי שהקובות לא תידבקנה זו לזו. כשהקובות צפות, אנחנו כבר יודעים, זה הסימן שאפשר לשבת לאכול.
 

הקובה הירקרק: קישואים

(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages) קטנים וחמקניים
(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages) קטנים וחמקניים
הכנת הרוטב:

בהדרגה יש לטגן:
2 בצלים קצוצים
3-4 כפיות רסק עגבניות
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי ק"ג קישואים לא מקולפים חתוכים בינוני
להוסיף מים עד כדי כיסוי ולבשל היטב עד שהקישואים מתרככים

הכנת המילוי:

לשים היטב בקערה:
חצי ק"ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית בהרט

הכנת הבצק:

חצי ק"ג סולת
חצי כפית מלח
להוסיף מים עד שהעיסה הופכת לבצק גמיש שקל לעבוד איתו, נותנים לבצק לנוח כ- 10 דקות

אופן ההכנה:

הפעם צורתן של הקובות שונה ו"כמו עוגייה". יוצרים מהבצק עיגולים שטוחים, ממלאים במילוי, סוגרים ומהדקים היטב, וכעת, לדברי השפית בדריה אליהו, "לזרוק לתוך הסיר עד שמתבשל". איך יודעים שמתבשל? כ- 10 לאחר הרתיחה הקובות כבר כמעט מוכנות. שוב בעדינות, יש לערבב עם כפית ארוכה כדי שהקובות לא תידבקנה זו לזו. כשהקובות צפות, סימן שאפשר לאכול. בתיאבון.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.