אדום עולה

 
עודכן 10:08 09/06/2008
רויטל קיבק ארמה

מה יעשו העירקים בלי התבלינים שלהם? או ליתר דיוק, מה יעשו בלי הבהרט? היכרות על קצה הלשון

 
 
 
 
 
חריף על הלשון (צילום: אימג'בנק/gettyimages)
חריף על הלשון (צילום: אימג'בנק/gettyimages)
לעדה העירקית כמה מרכיבים סודיים, מיוחדים ומפולפלים שהופכים את האוכל במטבחם לעשיר ומגוון. מדובר באותם צמחים נפוצים, שגדלו בקרבתם של בני העדה העירקית הקדומה, והפכו עם הזמן ליופי של תבלינים. אבי ציטרשפילר מ"חוות דרך התבלינים", בית לחם הגלילית, עוזר לנו להכיר את התבלינים שיוצרים את הריחות המשגעים של המטבח העירקי ואת תרבות התיבול הבריא.

בהרט

לתערובת הבהרט מיוחס תפקיד חשוב בפירוק הבשר בגופנו. היא מורכבת מפלפל שחור, פלפל אנגלי וקינמון. כשגילו את אמריקה, גילו גם את הפלפל האנגלי – בסיס התערובת, שטעמו הזכיר שילוב מנצח של כמה טעמים יחד, ובכך נגזר תפקידו בעולם החדש. בערבית ניתן לו השם "בהרר" – שם כללי לתבלינים. תערובת הבהרט העיראקית היא אחת מהתערובות שנוצרו, ויש כאלה שמוסיפים לשילוב הקלאסי גם קצת הל ועלי ורדים. אחרי שמטפלים בבשר, מחברים אותו לסולת ולטעמי הירקות השונים במרק והרי לכם תרבות ה"קובה".

עמבה

עמבה קשור בתרבות של כבישת ירקות. כל ארוחה עיראקית מורכבת מהכיף של המנה הראשונה, שמעורבים בה סוגים רבים של ירקות כבושים בעמבה וקארי. תערובת העמבה מורכבת ממנגו בוסרי, שכובשים וטוחנים ביחד עם כורכום, פלפל לבן, חילבה וסומק (במקום סומק אפשר גם מלח לימון לאוהבי הגרסה הכימיקלית, שמעלה את החומציות בקיבה ואיננה מומלצת במיוחד).
 

בוטנאג'

חנות תבלינים עירקית אוריגינלית (צילום: אימג'בנק/gettyimages)
חנות תבלינים עירקית אוריגינלית (צילום: אימג'בנק/gettyimages)
שם ערבי לסוג של נענע שגדלה על גדול נהרות הפרת והחידקל, המכונה גם בשם "נענע משובלת". העיראקיים עושים בה שימוש לחליטה ולטיבול קטניות, בעיקר לוביה ופול.

תבליני ה"סמבוסק"

הסמבוסק העיראקי מועשר בכמון, פלפל לבן, פלפל אנגלי, פפריקה חריפה, שום ובצל.

כרפס (סלרי)

תרבות הסלרי היא בסיס ה"עפיה" – מאכל גבעולי סלרי הממולאים בבשר. מרבים לעשות שימוש בסלרי במאכלי בשר ובמרקים.

ממתקים

הממתקים העיראקיים, העוגות והעוגיות משופעים בתמרים (לאוהבי המעמולים), אניס, שומר, וקינמון.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.