מי הזיז את הגבינה?

 
עודכן 10:29 27/05/2008
אוכל נענע 10

אם שבועות הוא רק תירוץ בשבילכם לאכול גבינות, מי שאנחנו שנגיד אחרת. החלטנו לפנק אתכם במספר טיפים ייחודיים כיצד לשדרג את הגבינות שלכם. הקונספט: שיפודי גבינה, הטעם: רחוק מגריל פחמים, המטרה: להתענג על הטעם

 
 
 
 
 
מלאו אסמינו בר (צילום: יח"צ)
מלאו אסמינו בר (צילום: יח"צ)
שלמה רודד ממעדניות הגורמה "יוז'י" מעניק לכם עשרה טיפים נפלאים לשילובים מיוחדים של גבינות:

1 - חטיפי טורטילה עם גבינת שמנת וסלמון

את עלי הטורטילס המקסיקנים ניתן לקנות ארוזים בחבילות במרכולים. על כל עלה טורטילה, אפשר למרוח גבינת שמנת, ועליה להניח פרוסת סלמון. את העלה העמוס בכל טוב, מגלגלים, חותכים באלכסון ומגישים בגאווה על צלחת.

2 - מתיקות מעודנת

תכירו את הגבינות הקשות: אמנטל, צ'ידר, קממבר, ברי בוגונזולה (גבינה כחולה), גאודה (גבינה צהובה איכותית) אותן תוכלו להגיש בשילוב מיוחד ושונה של פירות טרופיים כמו: קיווי, אנונה או פפאיה שיוסיפו מתיקות מעודנת לטעמה של הגבינה.

3 - חמיצות מעודנת

גבינות העיזים של עין כמונים, או ברקנית, מוגשות יחד עם ענבים או תפוח מזן גרנד. שילוב טעם החמיצות יחד עם הגבינה, מרגיש נפלא.

4 - כמעט על הגריל
שיפודי גבינות קשות משלושה סוגי גבינה בחריפות משתנה - מגבינות פחות חריפות אל הגבינות החריפות ביותר. שפדו ראשית אמנטל, אח"כ גרוייר, ובסוף השיפוד נסיים בגבינת Appenzeller (גבינה חריפה שוויצרית). הטעמים נבנים מן הקל לכבד, מהחריפות הנמוכה ביותר לחריפות הגבוהה.

5 - שיפוד אנגלו סקסי

צ'דר היא גבינה אנגלית טיפוסית, אותה ניתן לשפד כצהוב עד לבן, לפי מידת ההתיישנות: צ'ידר אנגלי לבן, ווינט'ג, צ'ידר כתום וגבינה בצבע אדום, ה- winsdor (גבינה אנגלית בצבע אדום, עם יין פורט), במידת חריפות משתנה. השיפוד דקורטיבי בשל ציבעי הגבינות, לבן כתום צהוב ואדום ה- winsdor.
 

6 - חלום של שיפוד

שבועות זה רק תירוץ (צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages)
שבועות זה רק תירוץ (צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages)
שיפודי חלומי מגבינת חלומי קפריסאית - משפדים קוביות גבינת חלומי מניחים על הגריל למספר דקות. מורידים מהאש ומוסיפים בלסמי או שמן זית איכותי, הגבינה נצרבת עד כדי סגירה, מקשה אותה מבחוץ, הופכת אותה לקריספית ויוצרת טעם מיוחד.

7 - צהוב ומטוגן

שיפודי גבינות צהובות מטוגנות - נשתמש בגבינות צהובות פשוטות כמו: גאודה, טל, עמק או אידם (גבינה הולנדית טיפוסית). חותכים את הגבינה לקוביות ומשפדים על שיפוד עץ. טורפים ביצה וטובלים את השיפוד בביצה, אח"כ בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק או בציפסר, בסמיכות להגשה. שיפוד שנראה כמו שניצל מבחוץ, כשבעצם הגבינה המותכת, מחכה לכם בפנים. להגשה תוכלו להוסיף מטבל של צ'ילי מתוק.

8 - אין שבועות בלי מטבלים

מטבלים של גבינת שמנת - הרעיון פשוט, בוחרים גבינת שמנת איכותית ומטבלים אותה במגוון אפשרויות: עירית קצוצה, בצל ירוק קצוץ, זיתי קלמטה קצוצים או סלמון קצוץ.

9 - סלט גבינות

מכינים קוביות מגבינות צהובות קשות כמו: גאודה, טל, עמק, גלבוע. מוסיפים שמן זית, עגבניות מיובשות איכותיות, זיתים מגולענים ירוקים ועלי בזיליקום טריים. מערבבים לסלט אביבי וטעים.

10. סלט פטה עם עגבניות שרי

מכינים קוביות מגבינת פטה, גבינה מלוחה או גבינות מלוחות כמו יוונית או בולגריות. מוסיפים עגבניות שרי, צנוברים, שמן זית ובזיליקום טרי קצוץ, ומקבלים סלט קיציי מרענן.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.