קינוחים המקופסא

 
עודכן 16:28 28/05/2008
רות אוליבר: על השולחן

העובדה שחצאי אפרסקים יפהפיים וטעימים בילו את רוב חייהם הבוגרים בתוך קופסת שימורים, אינה סיבה להוציא אותם מהמטבח, להיפך. מלאי נכון של שימורי פירות במזווה, הוא בסיס מעולה לקינוחים מגרים וקלי הכנה

 
 
 
 
 
(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages) משולשי פירות
(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages) משולשי פירות
נכון שאנחנו בעד פירות טריים בעונתם, על אחת כמה וכמה בקיץ, כשיש כזה שפע, אבל אין צורך למהר ולבוז לקופסאות שימורים. לפעמים הן מצילות אותנו ממתקפת פתע של אורחים שאנחנו רוצים לפנק, ובעזרתן אנחנו מצליחים לאלתר ארוחה מהירה גם לבני הבית.

היו זמנים

כבר חלפו הימים, שקופסת שימורים היתה מאגר של חומרים משמרים וצבעי מאכל, והיום אפשר למצוא בקלות שימורים איכותיים, שאינם מסכנים את הבריאות. פירות מקופסה הם כבר ממש ליגה אחרת. בדרך כלל הם יפים במיוחד, טעימים מאוד (לעיתים אין קשר בין הטעם והמרקם בקופסה לזה של הפרי הטרי, כמו למשל במקרה של אפרסקים) וזמינותם מאפשרת יצירת קינוחים יפהפיים, טעימים וקלים להכנה. אם במזווה שלכם אפשר למצוא תמיד חצאי משמשים, אפרסקים, ליצ’י ואננס, אתם מסודרים. נסו ותיווכחו.
 

אפרסקים ממולאים עטופים במרנג

(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages) טעם גן עדן
(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages) טעם גן עדן
המראה מקורי. ההשראה נובעת מהמנה הקלאסית אפרסק מלבה.

חומרים ל-10 מנות:
2 קופסאות חצאי אפרסקים משומרים

למלית:
100 גרם מרציפן חתוך לקוביות קטנות
60 מ”ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
120 גרם אבקת סוכר
250 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם שבבי שקדים קלויים
50 גרם קליפות הדרים קצוצות דק
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כף גרנד מרנייר (ליקר תפוזים)

למרנג:
3 חלבונים
310 גרם (¼1 כוסות) סוכר

אופן הכנת המלית:
מרככים מרציפן עם שמנת במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים אבקת סוכר וריקוטה ומערבלים לתערובת סמיכה. מוסיפים שבבי שקדים, קליפות הדרים, וניל, קליפת תפוז וגרנד מרינייה ומערבבים. מקררים חצי שעה במקרר.

הכנת המרנג:
מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב מאוד. מעבירים לשקית זילוף.

הרכבת המנה:
מסננים את האפרסקים מהנוזלים (שומרים אותם להגשה). מייבשים אותם מעט בנייר סופג. מניחים כפית מן המלית במרכז כל אפרסק (במקום בו היה הגלעין), מכסים במרנג ומשחימים קלות בעזרת ברנר ומגישים.

*הערה: כשאין ברנר, מחממים היטב גריל, מניחים את האפרסקים הממולאים כ-2 דקות תחת הגריל ומגישים מיד עם מעט רוטב מנוזלי האפרסק סביב.
 

קוביות ליצ’י ודובדבן צפים בג’לי מוסקט

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) כמו אפרוזדיאק מעורר
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) כמו אפרוזדיאק מעורר
קינוח מרהיב, שהכי קל להכין. נראה מיליון דולר וטעים ברמות על.

חומרים לתבנית מרובעת בגודל 25 ס”מ:
1 קופסה ליצ’י משומר
2 קופסאות דובדבנים מסוכרים
1 כוס (240 מ”ל) יין מוסקט
¼1 כוסות (125 גרם) סוכר
20 גרם ג’לטין מומס במעט מים
1 כוס (240 מ”ל) מיץ אננס צלול
1 כוס (240 מ”ל) סירופ ליצ’י (מקופסת השימורים)

אופן ההכנה:
ממלאים כל ליצ’י בדובדבן. ממיסים סוכר במוסקט, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים ג’לטין לנוזל החם ומערבבים להמסה. מוסיפים מיץ אננס ונוזל ליצ’י ומקררים לטמפ’ החדר. יוצקים כשליש מכמות התערובת לתבנית ומקפיאים ל-10 דקות. מסדרים את הליצ’י על השכבה שנקרשה ומוסיפים את יתר הנוזלים. מקררים במקרר מינימום 3 שעות. לפני ההגשה חותכים לצורות הרצויות ומגישים.
הצעת הגשה נוספת: יוצקים ישירות לגביעים או לכוסות מרטיני. בשליש גביע מניחים ליצ’י ממולא, יוצקים את שאר החומרים ומקררים במקרר עד שנקרש.
 

פנקוטה בניחוח בזיליקום עם חמוציות

טעם הבזיליקום משתלב מצוין עם החמצמצות הנעימה של החמוציות.

חומרים ל-20 מנות:
1 כוס חמוציות משומרות (עם הסירופ)
1 כוס (240 מ”ל) חלב
6 עלי בזיליקום
15 גרם ג’לטין מרוכך או מומס במים
3 מיכלים שמנת מתוקה
1 כפית משחת וניל
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח

לסירופ:
סירופ של החמוציות המשומרות
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר

הכנת הפנקוטה:
מרתיחים חלב, מלח ובזיליקום לרתיחה בסיר קטן. מסירים מהאש, מכסים ומניחים להתקרר. מסננים. משרים ג’לטין במים. מחזירים את הסיר עם החלב לאש. מוסיפים שמנת מתוקה, וניל וסוכר ומחממים עד סף רתיחה. מורידים מהאש. מוסיפים ג’לטין ומערבבים עד להמסתו.

הרכבת המנה:
מסננים את החמוציות מהנוזלים (שומרים את הנוזלים להכנת הסירופ). שמים כפית חמוציות בתחתית כל כוס הגשה ויוצקים מתערובת הפנקוטה עד למחצית גובה הכוס. מקפיאים רבע שעה. מפזרים כפית חמוציות, יוצקים את יתרת הפנקוטה ומקררים היטב לפחות 3 שעות או עד שמתמצק.

הכנת הסירופ:
מבשלים את חומרי הסירופ בסיר קטן כ-5 דקות לאחר הרתיחה ומקררים. יוצקים כף או שתיים סירופ על הפנקוטה ומגישים.
 
 

פאי אגסים ואמרטו

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) כמו אמזונות סוערות
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) כמו אמזונות סוערות
בזכות המרקם הרך והנימוח של האגסים המשומרים, נחסכת מאיתנו האפייה. מוסיפים אותם לפאי המוכן והממולא בקרם.

חומרים ל-2 תבניות פאי מלבניות:
2 קופסאות אגסים משומרים (מסוננות)

לבצק:
250 גרם (2 כוסות + 1 כף) קמח
50 גרם שקדים מולבנים טחונים לאבקה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
200 גרם חמאה
1 חלמון
30 מ”ל אמרטו (ליקר שקדים)

לקרם פטיסייר:
1/2 ליטר חלב
1 מקל וניל חצוי או 1/2 כפית משחת וניל
5 חלמונים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
40 גרם (5 כפות) קורנפלור
40 מ”ל אמרטו

אופן הכנת הקלתית:
מעבדים קמח, שקדים, סוכר וחמאה במעבד מזון בפולסים, רק עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון ואמרטו ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים ומקררים 20 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ”מ ומרפדים את 2 התבניות. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומקפיאים שעה. אופים את הבצק 20 דקות, עד שהוא אפוי וזהוב.

הכנת הקרם:
מרתיחים חלב עם וניל. טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור בקערה. יוצקים את החלב הרותח על החלמונים, מערבבים ומחזירים לסיר לרתיחה להסמכה, תוך ערבוב. מוסיפים אמרטו, מערבבים ומצננים היטב. כדי להימנע מהיווצרות קרום, מניחים ניילון נצמד ישירות על הקרם.

הרכבת המנה:
מערבבים את הקרם כדי שהמרקם יהיה אוורירי. מזלפים מחצית ממנו על כל קלתית, מסדרים עיגול אגסים ומפזרים נענע לקישוט. פורסים ומגישים מיד.
 
מתוך גיליון 186
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.