שבועות בלבן

 
עודכן 22:12 18/06/2008
השף הלבן

עמלנו, טרחנו, השקענו ויגענו כל השנה, עתה הגיעה העת לקצור. מוס גבינה ושוקולד עם נגיעות פטל, ואין צורך להוסיף. גם האורחים יסכימו איתנו

 
 
 
 
 

מוס גבינה ושוקולד לבן עם נשיקות ופטל

(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages)
(צילום אילוסטרציה: אימג' בנק/gettyimages)
חומרים (6 מנות):

למוס:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
2 כפות סוכר
1 כף ליקר קסיס (או כל ליקר אחר שאתם אוהבים)
250 גרם גבינת "תנובה" 5% ללא מלח

להגשה:
1/2 כוס פטל (או פרי אחר)
1 כוס נשיקות מרנג קטנות

אופן ההכנה:

הכנת המוס: מביאים שמנת לסף רתיחה בסיר. מכבים את האש, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מעבירים למקרר ללילה. למחרת מקציפים את תערובת השוקולד עם הסוכר והליקר, עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים גבינה ומקציפים כחצי דקה נוספת.
מרכיבים את הקינוח ומגישים: מזלפים את המוס לכלים אישיים ומקשטים בפטל ובנשיקות מרנג.

גיוונים:

אפשר להחליף את הנשיקות באגוזי פקאן מסוכרים (פקאן סיני) או בברס (אגוזי לוז קלויים וגרוסים. אפשר גם להחליף את הפטל בדובדבנים משומרים בליקר או בערמונים מסוכרים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.