הצביעו פה

 
עודכן 09:35 15/06/2008
אוכל נענע 10

יש להם בגדי משי משובחים, שטיחים שעולים על הפרסים, דושפרה, גושגיג'ה, אשפאלו וים של עשבים. הקרב בין הסבים הבוכרים עומד להתחיל. החרבות כבר מושחזות, מוכנים?

 
 
 
 
 

ת.ז: ארתור חודזייב

הצעיר שבחבורה. ארתור חודזייב
הצעיר שבחבורה. ארתור חודזייב
הוא הסבא הכי צעיר בחבורה, יש לו רק שני נכדים, בינתיים, מלבד היותו הבשלן המשפחתי, הוא מורה לדרבוקה ולכלי הקשה מזרחיים. קבלו אותו בתופים ובמחולות.

שם: ארתור חודזייב
גיל: 45
אזור מגורים: רמלה
לוק עדתי: הסבא הכי צעיר בחבורה
מצב משפחתי: נשוי לבוכרית, שלושה ילדים ושני נכדים

מוטו:
"כל המאכלים הבוכרים יותר טעימים כשגברים מכינים אותם. (ושאשתי לא תשמע, כי היא תהרוג אותי). בניגוד לנשים, הגברים לא נמצאים במטבח באופן קבוע, אלא עוזרים בעיקר בשבתות או בחגים, כשהם בבית ויכולים לפרגן לאישה קצת חופש, אז כשהם כבר נכנסים למטבח הם משקיעים את כל הנשמה".

מטעמים בוכריים נבחרים:
מנטו - מאפה שמבשלים על אדים בסיר מיוחד, ממולא בבשר עגל או כבש ובבצל. גוז'גיז'ה - מאפה דומה למנטו, אבל שאופים בתנור, בחש - אורז עם כוסברה ובשר עוף או עגל, שמניחים בשק, קושרים בחוט ומשרים במים למשך 3 שעות, דומלמה - תבשיל מבשר כבש, בצל, כרוב, תפו"א, בטטות וגמבות, שורפו - מרק בוכרי מבשר, תפו"א, גזר, בצל, חומוס ועגבניות וכמובן אושפלו – אורז עם גזר, בצל, בשר עוף או כבש, שום, חומוס, פפריקה וכורכום.
 

ת.ז: תמרה טחלוב

לא הייתם רוצים כזאת סבתא? תמרה טחלוב
לא הייתם רוצים כזאת סבתא? תמרה טחלוב
היא גדלה בטשקנט, שם הכירה את בעלה (פרופ' למוסיקה מזרחית) ונישאה לו כשהיתה בת 20. ברוסיה עבדה כאחות מיילדת וכקוסמטיקאית ואת געגוגעיה לבוכרה היא משאירה בצד, אין לה מה לחפש שם, היכן שנמצאת משפחתה נמצא האושר הכי גדול.

שם: תמרה טחלוב
גיל: 63
אזור מגורים: תל אביב
לוק עדתי: למעט עבודתה כקוסמטיקאית, היא גם זמרת ורקדנית בלהקת הפולקלור הבוכרי "נאווה".
מצב משפחתי: נשואה לבוכרי, ארבעה ילדים ועשרה נכדים

מוטו:
"אני מכינה גם בלינצ'סים הונגריים וקובות עיראקיות שלמדתי מהשכנה. כל מה שנראה לי טעים, אני מבקשת ללמוד להכין, אך לצערי בעלי לא מוכן אפילו לטעום מאכלים שאינם בוכרים, זה פשוט לא טעים לו".

מטעמים בוכריים נבחרים:
מרקים בוכרים עם אורז וגריסים או עם בצל, בשר, עצמות ועגבניות, מנטי - מאפה ממולא בבשר, בצל ופלפל, דימלמה - שכבות בצל, תפו"א, גמבה ובשר הודו או כבש, סירקניז - אורז עם שום, אפונה וחומוס ואורז בוכרי ירוק עם המון כוסברה ושום, וגם כמובן גוש'גיש'ה. "יש כאלו שמכינות אותו מבצק עלים, אחרות עושות את הבצק משמרים או מביצים ושמן. אנחנו נוהגים להכין אותו בארוחות שישי, או כשמזמינים אורחים. ולא מוותרים לי עליו בחגים".
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.