השועל והכרם

 
עודכן 10:39 29/06/2008
אוכל נענע 10

השף יניב גור אריה, לוקח אותנו לסיבוב קצר בכרם התימנים בת"א. איפה כדאי לשבת ומה באמת כדאי לטעום? המלצת השף

 
 
 
 
 
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) אין מאכל תימני בלי חילבה טוב וריחני
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) אין מאכל תימני בלי חילבה טוב וריחני
יניב גור אריה, שף מסעדת "ג'אפרו" לוקח אותנו לסיבוב קייצי בכרם ומזכיר לו כמה אנקודטות חשובות על האוכל התימני בכרם.

נתחיל מן העובדה שהאוכל התימני מבושל על פיתליות ומזכיר לחלקינו, במיוחד לגור אריה הירושלמי, ריחות נשכחים של בית. "הוא אוכל ביתי, חם וכבד שמתאים בעיקר לעונת החורף, אף גם בקיץ לא חסרים בכרם לא מעט מבקרים".

מחירים זולים של מסעדות פועלים שמתאימים לכל כיס. "מקסימום 50 ש"ח לאדם, ולעיתים אתה נשאר עם עודף".

קיבוץ גלויות - בכרם תפגשו ערבוב של תימנים, אנשי עמל מדרום ת"א, שנקינאים, צעירים מקינג ג'ורג והסביבה. אותם ניתן לפגוש בעיקר בימי שישי בצהריים. "שכונה מאוד אותנטית, קרובה למרכז ת"א משלבת בין האותנטי לבין הצעיר".

המיוחד ביותר בכרם: המרקים התימניים. "אני אישית אוהב של המרקים שמבוססים על חלקים מוזרים: מרק זנב שור, מרק קיבה, ביז – עטינים. תמיד המרק מלווה בחילבה ובחלם תימני טוב".

שמות המסעדות בכרם מאוד בעייתים - אין פרסום, אין שלטים, אך מדובר לדברי גור אריה, במסעדות שקיימות כבר עשרות שנים. הן מוכרות וידועות בתבשליהן המשובחים.

כלל חשוב: המסעדות בכרם פועלות בשעות הבוקר והצהריים המוקדמות בלבד. כמו כל מסעדת פועלים, אם תבקרו בה אחר הצהריים תגלו את שאריות הצהריים, או את השלט: סגור.
 

המלצת השף:

(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) בין שוק הכרמל לשינקין: קיבוץ גלויות
(צילום אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages) בין שוק הכרמל לשינקין: קיבוץ גלויות
"מסעדת ישראל" - שם תוכלו למצוא את המרקים התימניים הכי טובים, ומוזרים שיש.

"צארום" – מוסד תימני וותיק וידוע. מה מיוחד בו? כמובן המרקים התימניים והחמין, אך המיוחד ארוחת הבוקר המעניינת והמוזרה – לחוח עם ביצה מטוגנת מעל.

"החומסיה של שלמה" - "נכון שחומוס, פלאפל ופול אינם מאכלים תימניים, אך עם השנים והמסורת, נראה שתימנים יודעים להכינם ממש טוב, למרות שאין בינם שום קשר".

"מאפיית ויקטוריה" - המכינה מגוון רחב של מאפים תימניים מוכרים יותר ומוכרים פחות, כמו המלואח, הלחוח, הלחמים התימניים השונים ועוד. "מאפיית ויקטוריה מסמלמת את אבן היסוד של המטבח התימני, שווה לבקר".
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.