הצביעו עבור ההונגרים

 
עודכן 10:35 06/07/2008
אוכל נענע 10

בקרב ההונגרים מתמודדות הסבתות שוש פורת ויהודית ברוך, ראש בראש. כל אחת מגישה מטבח הונגרי עשיר ואותנטי. על הדרך נפתחו כמה תיבות פנדורה, נעים להכיר

 
 
 
 
 

ת.ז: שוש פורת

המכה ההונגרית - גם בשלנית וגם יודעת ג'ודו
המכה ההונגרית - גם בשלנית וגם יודעת ג'ודו
היא נעלבת שמכנים אותה הונגריה: אך טוענת שהאזור ממנו באה, טרנסילבניה (אמנם אזור הונגרי שעבר לרשות הרומנים) הרבה יותר מפותח: "אנחנו הרבה יותר אינטיליגנטים ותרבותיים מההונגרים, גם באוכל אנחנו לוקחים אותם. ההונגריות אמנם נהדרות בבישול, אבל אנחנו יותר טובות כי הושפענו גם מהרומנים וגם מההונגרים".

שם: שוש פורת
גיל: 72
אזור מגורים: נווה ירק
סטטוס: נשואה (לרומני) + 3 בנות ו-7 נכדים

מוטו:
שוש עסקה בעבר בחינוך. היא טיפלה בילדים טעוני טיפוח ועבדה כמורה לספורט ולג'ודו. כשיצאה לפנסיה החלה גם לצייר: "כל הבית שלי מלא בציורים. הבת שלי אומרת שזה עמוס כמו מחנה פליטים בעזה". היא אנרגטית, מצחיקה, וצינית מעט, ומשוכנעת שהיא "הסבתא האולטימטיבית".


מאכלים הונגרים נבחרים:
מיפישטטום - עגבניות ופלפלים ממולאים בכבד עוף, ביצים קשות ופטרוזיליה, מקרלי - מרק ירקות הונגרי עם נטיפי ביצים, פולוצ'ינטו - שכבות של בצק ממולא בגבינה, ריבה, שוקולד, אגוזים, קינמון וסוכר. מאכל מבית אמא - מודרטיי - מן פודינג שמורכב מחלב וביצים שעושים על האש ונקרא גם "חלב של ציפורים".
 

ת.ז: יהודית ברוך

בעלת ייחוס משפחתי. יהודית ברוך
בעלת ייחוס משפחתי. יהודית ברוך
היא תכננה להתחתן עם צבר, אך בסוף התגלגלה אל בעל אירופאי. לטענתה אין לגברים ההונגרים מתחרים בג'נטלמניות. צברים בארץ פותחים את דלת המכונית בפני אישה רק בשני מקרים: או שהמכונית חדשה או שהאישה חדשה, אצל ההונגרים זאת דרך חיים. "בעלי היה שולח זרי גלדיולה, קם לקראתי כשנכנסתי לחדר, זה כבש אותי."

שם: יהודית ברוך
גיל:75
אזור מגורים:רמת גן
סטטוס:אלמנה, אמא לשני ילדים וסבתא ל- 5 נכדים, ביניהם נדב פרי, כתב ערוץ 10 וערוץ הכנסת.

מוטו:
יהודית עבדה כגננת ומחנכת בגיל הרך, וגם כסוכנת נסיעות ומזכירה רפואית, היום היא סבתא במשרה מלאה, שמאד מאד אוהבת לטייל בעולם ולפגוש אנשים מעניינים וכמובן לבשל ולאפות. במשך השנים היא שינתה את התפריטים המקוריים, למשל הבצק של ה"קינדל" (עוגה הונגרית) מכיל במקור 5 חלמונים, מבלי להתחשב בכולסטרול. "אני בכלל לא משתמשת בביצים. לכרוב הממולא אני מוסיפה רק שמינית מהשמן שהיו נוהגים להוסיף בהונגריה, ובכל זאת יוצא לי טעים להפליא. ההונגרים החילוניים גם שופכים שמנת על כל דבר: על גולש, כרוב ממולא. אני לא עושה את זה מטעמי כשרות".

מאכלים הונגרים נבחרים:
כרוב ממולא וצלי של אווז, מרק גולש לחורף, ומרק הונגרי חמוץ מתוק משעועית צהובה לקיץ. בג'רבו - עוגת השכבות ההונגרית, ופולוצי'נטו – הבלינצ'ס ההונגרי המפורסם.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.